Panowie pomozecie konkretnie???
Wiec ja mam problem z temperatura, jak jade tak spokojnie 80-110 to temp jest 90C nie wiecej....ale jak dam szybciej to juz dochodzi do 110C i stoi tam jak jade szybciej, potem jak zwolnie to wraca do 90C- 80C, wiec co to moze byc....termostat czy czujnik temp. czy moze chlodnica...pomozcie bo nie mam blisko do porzadnego mechanika i nawet nie mam czasu za bardzo bo harówka w robocie....musszz albo do wrocławia albo wałbrzycha jechac brak czasu!!:(
dziwna sytuacja gotowania wody. 1.9 JTD 16 V
witam myśle że mi pomożecie koledzy w mojej belli dziwnie się gotowała woda przy wyższych obrotach silnika np.jade 140 h temp. sie podnosi 91 C ale to nie zawsze a jak jade np 190h to po chwili temperatura rośnie gwałtownie 120 C zwalniam temperatura maleje do 90 C . Co najlepsze wymieniłem termostat nic to nie dało:(wiec pomyślałem że trzeba wymienić czujnik temp.który jest wkręcany w termostat to tez nic nie dało :( Byłem u elektryka podpinał się pod komputer i żadnych błędów nie było niby wszystko gra . wentylator załancza się przy klimie nie wiem co juz może być dodam żę nie dawno była zmieniana pompa wody przy zmianie rozrządu. Mogli byście mi pomóc rozszyfrować co sie dzieje ???????:)