problem jest typu ze to nie działa sprawdzone czujniki idealne sprawdzone przewody tez oki zawory elektro magnetyczne (cewki) działaja gdzie dalej szukac przyczyny
Printable View
problem jest typu ze to nie działa sprawdzone czujniki idealne sprawdzone przewody tez oki zawory elektro magnetyczne (cewki) działaja gdzie dalej szukac przyczyny
a sprawdziłeś ostro hamując ?
tak sprawdziłem najpierw to nie miałem hamulców wogle bo zawory elektro magnetyczne były zaciete i wogle miałem słabe hamulce po ich przeczyszczeniu hamulce zrobiły sie zyletkowate ale depa na hamulec koła staja w miejscu a powinny przeskakiwac
Może pompa ABS jest do dupy?
w sensie jakim silnik pompy czy elektronika poza cewkami
Na początek sprawdziłbym wszystkie połączenia elektryczne( kostki)
sprawdzone pisałem wczesniej przewody sprawdzane w pierwszym poscie :)
To chyba będziesz miał zrypaną elektronike.
Po przekręceniu kluczyka zapala sie kontrolka od ABS na kilka sekund??? i po ruszeniu słychać jak pompa na chwilke zabzyczy??? (u mnie tak jest i mam sprawny ABS)
tak dokładnie przekrecam kluczyk kontrolka sie zapala i gasnie zaczynam jechac i po pewnym czasie sie zapala kontrolka i raz słyszałem własnie jak na chwile zapracowała pompa abs ale tylko raz sie zdazyło potem juz sie nie powtarzało wiecej z tym zapracowaniemCytat:
Napisał lejek20
No widzisz czyli napewno coś z elektroniką opisze dokładnie co sie powinno dziać:
Przekręcasz kluczyk zapala sie na 5 sekund kontrolka poczym gasnie ruszasz przejeżdzasz 2-3 metry słychać jak pompa pracuje przez chwilke ale kontrolka sie nie zapala no i jedziesz i cieszysz sie z ABSu.
Dzieje sie tak za kazdzym razem.
no i jest dokładnie tak jak piszesz ale z tym ze po przejechaniu jeszcze paru metrów zapala sie kontrolka a abs-u nie ma wiec nie mam z czego sie cieszyc :/Cytat:
Napisał lejek20
Czy ta kostka ktora jest na przewodach od abs-u jest do podłaczenia do komputera diagnostycznego ?? i jak jest z podłaczeniem czy to najzwyklejsze podłaczenie bosha czy moze trzeba program do alfy ??
Z powyższego zachowania ABS-u wynika że jest zła liczba impulsów z któregoś koła (należy sprawdzić pierścienie czy nie jest pęknięty, oraz czy koła są tego samego rozmiaru chodzi o średnice) .
pozdrawiam
I właśnie tak powinno prawidłowo działać :?:Cytat:
Napisał lejek20
Bo mi kontrolka jeszcze się na chwilke zapale jak kręce rozrusznikiem i właśnie nie wiem, czy tak powinno być :?:
tak jak wyzej sprawdz zebatki srednice kol /czy jednakowe/ a jezeli chodzi o bledy to wymigasz je samemu dioda led jak chcesz podaj mi dokladnie silnik i rok produkcji to zajze jak to sie robi
koła mam wszytkie identyczne jedynie dwie oponki na tyle sa nowe a z przodu stare do połowy zesmigane koronki na przodzie sa całe i nie brakuje zeba rzadnego z tyłu nie sprawdziłem i sie zastanawiam jak to sprawdzic bo przeciez sa zamkniete w obudowie mostu
Żeby sprawdzić koronkę musisz wyciągnąć półoś z mostu niema z tym dużo roboty zdejmujesz koło wyciągasz zacisk hamulcowy potem tarcze, odkręcasz 4 śruby i wyciągasz całą półoś ze wszystkim
Jeśli sprawdzałeś czujniki tylko omomierzem i jest przejście to jeszcze o niczym nie świadczy. Zdarzają się uszkodzenia polegające na pęknięciu magnesu lub przegrzaniu czujnika , omomierz pokazuje dobre wartości a podczas jazdy impulsy są słabe lub niewłaściwe u układ traktuje to jako błąd i wyłącza się. Najpewniej podjechać na diagnostykę i od razy będzie wiadomo który czujnik. Istnieje jeszcze partyzancka metoda sprawdzenia. Potrzeba dwóch osób. Wypinamy wtyczkę od układu sterującego ABS, wyszukujemy które przewody są od czujników i jeden autem jedzie a drugi woltomierzem sprawdza napięcia na poszczególnych czujnikach. W twoim przypadku przy czujnikach biernych z magnesem ( a tak jest chyba w przypadku 33 :roll: ) powinno być widać dokładnie który czujnik(-i) odstaje od pozostałych.
narazie dałem sobie spokój z absem musze porobic inne pierdólki typu malowanie plastikowych elementów bo sa malinoweCytat:
Napisał prezesjm