czy zna kos ten samochod i moze cos powiedziec o nim?
http://moto.allegro.pl/item878769423...n_idealny.html
Printable View
czy zna kos ten samochod i moze cos powiedziec o nim?
http://moto.allegro.pl/item878769423...n_idealny.html
cena z kosmosu. nie wierze w powodzenie sprzedaży. Ja bym ja wycenił na max. 4tys. żeby to był chociaż 2.0 twin spark a 1.8 ie to nie widze szans na zainteresowanie, chyba ze cena zmaleje o ponad połowe.
...zgadzam się...cena z kosmosu. Choć auto prezentuje się dobrze...Myśle że za 5-6 tyś może sprzeda...Jakiś czas temu pojawiało się(dość długo)ogłoszenie AR 75 3.0V6 czarne za 9 tyś....a 1.8 i.e nie obrażając nikogo to za 2 do 4 tyś można w dobrym stanie kupić...
szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/changeSortOptions.html?defaultOrder=ASCENDING&isSe archRequest=true&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortB y=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&mak eModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelI d=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeM odelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVaria nt3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&seg ment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&dam ageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPOR T&customerIdsAsString=&lang=pl&sortPath=price.cons umerGrossEuro
NO ALFA NO FUN
Witam, może ja pomogę ;) Widywałem to auto czasami na żywo, przede wszystkim w słoneczną pogodę! I na prawdę prezentowało się genialnie. Jeździł nim młody chlopak 20-25 lat na oko ;)
Niestety jak pracuje silnik nie wiem bo nie miałem okazji usłyszeć, ale ogólne wrażenie auto robiło piorunujące. Z tego co wiem to już dłuższy czas jest na sprzedaż, ostatnio widziałem ją bodajże w październiku z kartkami na szybach.
Do Bojszów mam 5 minut drogi także jeśli będziesz już bardziej zdecydowany to daj znać i w wolnej chwili sie z gościem ugadam i porobię fotki tego co Cię będzie interesowało
pozdrawiam
a mi sie wydaje jezeli jest rzeczywiscie w tak genialnym stanie i oryginalnym przebiegiem to warto - zadzwonie i porozmawiam ze sprzedawca
dzieki Kotlet jak cos to dam znac
Mi również się wydaje, że cena jeśli stan jest taki jak pisze nie jest wygórowana. poza tym w 75 najwazniejszy jest napęd, a nie silnik bo to on daje tak naprawdę frajde z jazdy. Powiem szczerze, że nawet taka pozornie słaba 1.8 robi wrażenie.
Mój kolega do którego mam 400metrów miał w życiu więcej alf 75 niż wy wszyscy na tym forum. Jeździłem z nim chyba wszystkimi wersjami silnikowymi bo miał je wszystkie, Większość z was go zna bo braliście pewnie nie raz od niego części. Także kolego bimski:) kolega sprzedawał alfy 75 za 1,5-4tys a nie wymagały jakiegoś wielkiego dofinansowania i były to często unikatowe wersje V6 lub twin sparki. Natomiast silniki 1.6 czy 1.8 dla mnie nie robi żadnego wrażenia.
a wiec dzwonilem.
pan kolo 60, skarb sprowadzil w 2007 serwisiwany w aso tychy zrobil nim ok 30 tys km, pierwsza proba sprzedazy byla w 2008r , pan potrzebuje gotowki ale jak twierdzi raczej nie zejdzie z ceny (w aso powiedzieli ze przkryc kocykiem w garazu i dbac) acha autko nie ma kompletnie zadnej rdzy nadwozia czy podwozia, brak luzow - stan igla
Parę razy widziałem ją w Tychach i naprawdę prezentuje się extra
auto znam jest warte tej ceny:) jak ogladalem je wlasnie w 2008 nie bylo do czego sie przyczepic. a cena...kupcie adekwatny stan tego 1.8 na zachodzie za mniejza kase, ale adekwatny a nie jest cos do zrobienia. moja alfa choc wielu widzialo ja w stanie ok i mowilo ze idealna to nawet do piet jej nie dorasta:/ chyba jedne z najlepiej utrzymanych alf 75 w Polsce wraz z 3.0 v6 z W-wy.
Już jest u nas w bazarze KLIK
Super się prezentuje :) , mam ochotę zadzwonić i zapytać o zamianę, ale żonie się nie podoba :) Kiedyś na pewno sobie sprawie 75.
wartosc auta to nie wartosc za ile sa podobne na autoscout24 za granica tam podbne stoja juz baardzo dlugo bez wiekszego zainteresowania, auto jest warte tyle za ile ktos je kupi.
no to jak bym mial sprzadac swoja za bezcen to wolalbym ja zatrzymac. wartosc auta to to co soba reprezentuje, pewne rzeczy nie stosuja sie do regul rynku. w takiej sprzedazy nie chodzi o zysk
Jest nowa 75 na allegro, za 1900 zł! Bierzcie ją zanim jakiś handlarz kupi ją na części:P Na czarnych blachach jeszcze i na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. Co prawda klekocik, no ale za taką cenę chyba warto? A ten rocznik to chyba data pierwszej rejestracji w PL;) Zna ktoś właściciela?
http://moto.allegro.pl/item887400714...5_2_4_tdi.html
btw. Mój pierwszy post, witam więc wszystkich:D
Gdyby to był chociaż TS to juz bym po nia jechał ale ropki nie chce. Ale pozostali chętni na 75 niech sie nie zastanawiają tylko jadą i kupują a do tamtej igiełki zostanie wam 6500zł wiec nie wiem nad czym dyskusja,
Dziś znalazłem alfe 75 z takim silnikiem jakim ja mam(już nie długo) czyli 2.4...Ciekawi mnie tylko rok produkcji 1995 W>T>F.....
http://moto.allegro.pl/12415_75.html
To jest najprawdopodobniej data sprowadzenia do Polski. Dawniej były takie jaja, że w urzędach jako date produkcji wbijali date kiedy auto zostało sprowadzone.
wydaje mi się że cena może być adekwatna do stanu auta, dlatego uważam że łatwiej by było temu czlowiekowi sprzedać te auto na zagranicznych portalach niż na polskim właśnie z racji takiej opinii jaka jest i tutaj widoczna.
Ładna 1.8 ciekawe czy już się sprzedała.. :-)
1.8 jest słabszą odmianą 75 od już TS nie tylko pod względem silnikowym
ale myślę, ze ładnie lata i bez kompleksów :-D
jeśli rzeczywiście jest w takim dobrym stanie to myślę, znajdzie się na nią chętny a cena transakcyjna będzie w jakiejś okolicy 6 koła mi się wydaje ;)
Tak. Ładna :-)
I drugie tak - sprzedała się. A dokładniej to przygarnąłem ją dla siebie. Stanowi niezłe uzupełnienie przednionapędowej 33 i AWD 159.
Jeszcze nie miałem okazji się nią nacieszyć, gdyż po zimowych doświadczeniach z korozją 33, dobrze zachowanej 75 chcę oszczędzić soli :-)
super b sie ciesze ze trafia w dobre rece:)
Dziękuję. Będę teraz częściej zaglądał na kącik Transaxle :)
za ile kupiles?
zapodawaj fotki tego cudeńka
Gratuluje że kupiłes sobie 75tke tylko że szkoda że taki słaby silnik bo z tego co zdążyłem się zorientować szpery zaczynały się w twin sparkach więc bokiem nie polatasz ale rozumem że nie po to ci 75tka. Bo mi tylko z tym się kojarzy. Jakbys chciał to szpere moge załatwić.
Sorki ale czuję się urażony ;) jak to 1.8 bez szpery nie polatasz bokiem??? Nie przeciągniesz jej w poślizgu tak długi kawałek jak ze szperą ale pofruwać można bez problemowo :) Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu :)
W cenie wywoławczej. Sprzedający był zdecydowany nie sprzedawać jej jeśli nie uzyska swojej ceny - był zapatrzony w ceny wywoławcze jakie są na zachodznich portalach.
No cóż...trochę byłem na to przygotowany...
---------- Post dodany o godzinie 08:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------
Wrócę do tematu jak trochę się ogarnę. Samochód parkuje w garażu 50 km ode mnie :)
W każdym razie lakier błyszczy się jak psu.... A sprawdzany miernikiem lakieru (choć wydawało mi się to wysoce niestosowne - w końcu ma 20 lat), wykazywał na wszystkich blachach, prócz przedniego prawego błotnika, identyczną grubość 95-110. Tam z przodu kiedyś coś mu dolegało, ale wygląda na wyprowadzone.
---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:29 ----------
Zgadza się - silnik słabawy (w porównaniu np. do 33 1.7 nie wspominając o 159 Q4 :) ). Założenie jednak było takie by na początek z podstawowymi sprawami + najważniejsze balcharką + denerwującymi pierdołami mieć spokój. Coś o tym wiem po doprowadzaniu do stanu używalności "prawie idealnej" 33.
Co do szpery to chętnie przygarnę :-)
---------- Post dodany o godzinie 08:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:34 ----------
Dziękuję.
Z całą pewnością nie będzie katowany. Choć o trybie taxi-driver także nie może być mowy. Po prostu zwykła włoska eksploatacja, z częstą wymianą płynów życiowych i zawsze po dobrym rozgrzaniu silnika.
Moim zdaniem to silniki R4 w 75tce są jak najbardziej wystarczające do tego samochodu, szczególnie że ten idealny rozkład mas P/T dotyczy chyba rzędówek, więc jak ktoś ceni sobie lekkość i zwinność śmigania po krętych drogach to raczej R4. Poza tym jak już się chwalić mocą i osiągami to w Alfie właśnie słabsze silniki wyróżniały się na tle konkurencji - fałki i turbo tak już niekoniecznie.;)
Wg mnie z rzędówek tylko twin spark.
nie brałem turba pod uwage. Kolega ma no i alfa wciska w fotel.