Witam mam pytanie czy moze udało sie komuś połaczyc z ECU w 156 1.9 JTD 115 KM po 2002 roku , ja konkretnie mam 2003. Jezeli tak to prosze o podpowiedź próbowałem FiatECUSCAN ale nie udało sie.
Pozdrawiam
Printable View
Witam mam pytanie czy moze udało sie komuś połaczyc z ECU w 156 1.9 JTD 115 KM po 2002 roku , ja konkretnie mam 2003. Jezeli tak to prosze o podpowiedź próbowałem FiatECUSCAN ale nie udało sie.
Pozdrawiam
rozumiem ze kolega twardy zna problem z autopsji i łaczy sie programem UNIDIAG bez problemu , powiem szczerze ja jakos nie moge , jezeli to nie problem prosze kogos komu udało sie to zrobic o jakies instrukcje
Tak jest - niebieski kabelek za 40zł i łączy się bez problemu z unidiagiem i alfadiagiem - innych programów nie testowałem. W temacie są instrukcje, ustawienia portów. Poszperaj - na pewno było...
Witam
uzywam fiatecuscan do polaczenia sie z alfa 145 1.4 16v TS z 1998 , 156 2,4 JTD z 1998 , 2.4 JTD z 2001 , podlaczalem rowniez 159 2.4 JTD z 2006 i nie mialem zadnych problemow z polaczeniem sie z ECU tych aut.
Moze wybierasz niewlasciwy rodzaj silnika i stad problemy ??
wersja fiatecuscan 1.6 , kabelek niebieski( przerobiony do airbag i abs )
Masz silnik CF3 , czy CF4 ??
W FIATUCUSCAN wybierałem opcje Bosh EDC15C7 CF3/EOBD (1.9,2.4), moze problem wynika z ze złego skofigurowanego portu jeszcze wszystko sprawdze.
konfiguracje portu powinienes zrobic wg. tego wzoru :
i powinno wszystko dzialac
udało sie połączyć , rzeczywiście była to wina ustawienia portu. Jedna rzecz mnie tylko niepokoi odometr wskazuje 0 km . Znaczy to ze było cos grzebane czy ze program cos błędnie wskazuje.
Koledze jest tak trudno sprawdzić na którym porcie ma zainstalowany kabel w menadżerze urządzeń w windowsie i wybrać taki sam port w programie diagnostycznym? Jeżeli tak jest odradzam "grzebanie" przy bryczce:) Powiedz kolego jeszcze co chcesz zdiagnozować? Może coś podpowiem.....
No to wątpliwości zostały rozwiane...
Koledzy podłączę się do tematu z małym pytankiem. Otóż ściągnąłem sobie ostatnio Fiat ecu scan i próbowałem go próbnie odpalić i "rzucić okiem" jak i z czym co się je.No i tak jakby się odpalał,tylko że po ułamku sekundy wyskakuje komunikat Data file error.Czy jest to spowodowane tym ze komp nie jest podłączony do ECU,z powodu braku kabla (jeszcze:),własnie czekam na niego)?Czy tez sciągnałem jakąś wersję trafioną?Dziękuję i pozdrawiam.
czy ja dobrze zrozumiałem? Chcesz sie połączyc z ECU bez kabla samym programem? To raczej nie działa na zasadzie wi-fi:)
Nie kolego,źle mnie zrozumiałeś,a może ja niejasno napisałem.Wiem że nie działa to na zasadzie wi-fi.Pytałem czy sam program w lapku powinien sie uruchomić przy odpaleniu go.Bo u mnie jak próbuję go uruchomić to wywala mi błąd?Czy jest to spowodowane tym że nie jest podłączony do auta.Czekam na kabel,zamówiłem,może dzisiaj przyjdzie.
ehehehehehe, musisz podłączyć się kablem i przekręcić kluczyk w pozycję MAR lub odpalić samochód
zresztą wszystko masz fajnie opisane na forum. Poszukaj tematu dot. diagnostyki JTD tam jest wszystko.
Mam windows 7.I nie mogę uruchomić tego programiku.
.NET Framework Version 2.0 zainstalowane ?
próbowałeś uruchomić jako administrator?
Dzięki wszystkim za pomoc już wszystko kula w jak najlepszym porządku:)