Ma ktos u siebie w 156 PU z tej firmy? interesuje mnie jak sa zamontowane tylne tuleje do wachaczy poprzecznych, bo sa dosc duze z kolnierzem i chce sie upewnic jak maja byc prawidlowo "wcisniete" pozdrawiam
Printable View
Ma ktos u siebie w 156 PU z tej firmy? interesuje mnie jak sa zamontowane tylne tuleje do wachaczy poprzecznych, bo sa dosc duze z kolnierzem i chce sie upewnic jak maja byc prawidlowo "wcisniete" pozdrawiam
Kolega Raf2pp napisał, że ma takowe, jego pytaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/hamu...zie_kupic.html
Na torze na rakietowej 14.08 bedzie pokaz tej firmy oraz mozliwość zakupu z rabatem 10%
Nie to świerza informacja
Witam
Zastanawia mnie jedna rzecz. O ile technicznie wymiana przodu nie jest wątpliwa pod względem solidności wahacza po wymianie o tyle tył moze niemile zaskoczyć. Kilka let temu wymieniłem tulejki w wahaczach tylnych na poliuretany niestety nie renomowanej firmy tylko wykonane na zamówienie w fabryczce w mojej okolicy ( na wymiar ze starych wahaczy i w tej fabryczce zamontowanych - zajmują się poli do somochodów). Bardzo się zdziwiłem gdy na zakręcie o dość nierównej nawierzchni tulejka wypadła z wahacza i samochód pojechał bokiem. Jak wiemy tylne wahacze sa wykonane z aluminium, niezbyt grubego, które jest dość plastycznym materiałem i przy wymianie tulejek ich gniazdo się rozkalibrowuje ( dostaje luzu). Czy taki problem może pojawic się po wymianie na StrongFlexy, ale jesli go rozwiązaliście to jak - dodatkowe kołnierze na tulejkach, dodatkowe większe podkładki? Szkoda byłoby wydac ponad 300 by sie przekonać że i te wypadają.
zadaje pytanie nie po to by sie czepiac tylko opisuję sytuację która mnie spotkała i chciałbym wymienić tuleje u siebie, ale pod jednym warunkiem, że są sprawdzone w boju i jest pewność, że są bezpieczne.
pozdrawiam
Firma obiecała założyć oddzielny temat o strong flexach.Napiszę do nich z ponagleniem.
Udało się ich ponaglić?
Witam
A masz jakies wątpliwości Wujek? :) Na bank się udało ponaglić. A teraz tylko czekamy na reakcję.
I czekamy , czekamy, wciąż czekamy, czekamy i czekamy.
pozdrawiam
W poniedziałek pogadam z nimi co i jak i dam odp.
I co tam w temacie?? Bo czas ucieka i wkoncu będzie TRW, a nie poliuretan.
i tyle właśnie można się dowiedzieć...
Ja mam u siebie pełen zestaw poliuretanów tej firmy w wersji sport czyli żółte te twardsze.. dodatkowo nawiązałem niewielką współpracę z tą firmą.. ponieważ wysłałem im wahacz tylny wzdłużny ten z tą grubą tuleją tzw. cukierkiem żeby zrobili tego cukierka i zrobili mi od razu tuleje tylnej zwrotnicy do której przykręca się wahacz wzdłużny.. cukierek jest w fazie produkcji a ta tulejka do tylnej zwrotnicy nie jest widoczna na stronie ale jeśli ktoś chce kupić pełen zestaw na auto lub na tył to zadzwońcie i powiedzcie że tą tuleje też chcecie bo on wymiary już ma i może zrobić..
Montaż zestawu z tyłu bezproblemowy.. z przodu troszkę w dolnym wahaczu problemów bo trzeba palnikiem wypalić tuleje.. ale to tyle w sumie.. stabilizatory siedzą twardo na poli więc ja osignąłem co chciałem.. jakość wykonania super.. wszystko bespieczne i solidne do montażu..
Ale jedna rada nie tnijcie wszystkiego przy demontażu bo w przednich wahaczach po wybiciu tulej dla bezpieczeństwa dobrze wykorzystać blaszki oryginalne z wahaczy jako dodatkowe blokady przed wypadaniem tulej..
Ogółem polecam! Cena śmieszna.. a polepsza się prowadzenie auta i żywotność słabych tulei gumowych ;)
Ja te polecam. Mam je u siebie na tzlnzm wahaczu ( czerwone) przejechały juz pare tys km i nic im nie jest. Nie skrzypia ale to bardziaj zasługa pasty miedzianej.
Witam czy w AR po zamontowaniu PU nie ma problemu z pękaniem innych elementów w zawieszeniu czy nawet karoserii. Taki problem jest Oplu Omedze gdzie pękają spawy mocowania wózka lub wahacze
a jak z wytrzymałością sworzni w wahaczach, czy kupić najtańszy zestaw i wymienić na PU czy lepiej TRW i też wymiana na PU
jeśli chodzi o pękanie, te ugięcia na org. gumach muszą gdzieś się przenieś na PU jest sztywniej, więc dlatego pytam czy nie pęka coś innego
Zrobiłem już na moim zestawie wszystkich żółtych PU ponad 10 000 km.. i wszystko nadal super.. zdecydowanie świetny zakup.. Ja miałem wahacze TRW i w nich zmieniłem tuleje na PU, sądziłem że tak lepiej będzie niż zamiennik..