Ma ktos u siebie w 156 PU z tej firmy? interesuje mnie jak sa zamontowane tylne tuleje do wachaczy poprzecznych, bo sa dosc duze z kolnierzem i chce sie upewnic jak maja byc prawidlowo "wcisniete" pozdrawiam
Kolega Raf2pp napisał, że ma takowe, jego pytaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/hamu...zie_kupic.html
Na torze na rakietowej 14.08 bedzie pokaz tej firmy oraz mozliwość zakupu z rabatem 10%
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie to świerza informacja
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Witam
Zastanawia mnie jedna rzecz. O ile technicznie wymiana przodu nie jest wątpliwa pod względem solidności wahacza po wymianie o tyle tył moze niemile zaskoczyć. Kilka let temu wymieniłem tulejki w wahaczach tylnych na poliuretany niestety nie renomowanej firmy tylko wykonane na zamówienie w fabryczce w mojej okolicy ( na wymiar ze starych wahaczy i w tej fabryczce zamontowanych - zajmują się poli do somochodów). Bardzo się zdziwiłem gdy na zakręcie o dość nierównej nawierzchni tulejka wypadła z wahacza i samochód pojechał bokiem. Jak wiemy tylne wahacze sa wykonane z aluminium, niezbyt grubego, które jest dość plastycznym materiałem i przy wymianie tulejek ich gniazdo się rozkalibrowuje ( dostaje luzu). Czy taki problem może pojawic się po wymianie na StrongFlexy, ale jesli go rozwiązaliście to jak - dodatkowe kołnierze na tulejkach, dodatkowe większe podkładki? Szkoda byłoby wydac ponad 300 by sie przekonać że i te wypadają.
zadaje pytanie nie po to by sie czepiac tylko opisuję sytuację która mnie spotkała i chciałbym wymienić tuleje u siebie, ale pod jednym warunkiem, że są sprawdzone w boju i jest pewność, że są bezpieczne.
pozdrawiam
Firma obiecała założyć oddzielny temat o strong flexach.Napiszę do nich z ponagleniem.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Udało się ich ponaglić?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Witam
A masz jakies wątpliwości Wujek?Na bank się udało ponaglić. A teraz tylko czekamy na reakcję.
I czekamy , czekamy, wciąż czekamy, czekamy i czekamy.
pozdrawiam