jak pozbyć sie zapachu papierosów w samochodzie
Witam ponownie!
Nie wiem czy to dobrze jak z każdym nowym pytaniem zaczynam nowy wątek, ale mam na uwadze to że może komuś z podobnym problemem będzie łatwiej znaleźć odpowiedz na pytanie - najwyżej mnie moderator ochrzani :)
Wracając do problemu to mam taką sytuację, że w samochodzie śmierdzi fajkami i jest to bardzo drażniące.
Jak już wielokrotnie pisałem, mam Alfette GTV z roku 1985. Alfa jest teraz w trakcie rekonstrukcji - ma wyjęte wszystko oprócz kierownicy i podsufitki, której zdjęcie jest niemożliwe. Pomimo tego że w samochodzie nic nie ma wyczuwalny jest zapach papierosów.
Wiem, że jednym z lekarstw na zapach jest pranie - tak zrobię z fotelami podłogą itp. natomiast nie mogę uprać podsufitki.
Czy jest jakieś lekarstwo na ten zapach w postaci jakiegoś środka chemicznego lub nawet domowego "patentu" który pozwoliłby zapomnieć o tym, że w samochodzie było palone - a było i to bardzo, bo ktoś z dobrym powonieniem wyczuje pachnącą białymi malboro blachę :) - żartuję.
Jeżeli jesteśmy już przy temacie papierosów to proszę o polecenie kogoś kto usunie dziury w tapicerce wypalone papierosami.
z góry dzięki za rady
pozdrawiam
zapach nikotyny w samochodzie
Kupiłam samochód od palacza i zaczęłam żałować, bo prześladował mnie wstrętny zapach nikotyny. Ale na szczęście sobie z nim poradziłam. Najpierw wymieniłam popielniczkę na nową oraz dałam wyczyścić cały samochód łącznie z wszystkimi częściami tapicerowanymi.. Zapach się zmniejszył ale nie całkowicie. Po tygodniu zrobiłam ozonowanie (dwukrotnie) i naprawdę zapach znikł. Ewentualnie na wiosnę ponownie zrobię ozonowanie ale tylko dla odświeżenia zapachu.
Całkowity koszt tych operacji wyniósł 180 złotych, ale wolałam poświęcić te pieniądze aniżeli czuć wstrętny odór. Naprawdę polecam działa:):):)