witam koledzy mam mały problem, a mianowicie nie działa mi ogrzewanie w aucie. płyn w chłodnicy jest, a ogrzewania nie ma co to może być? jaka jest tego przyczyna? za pomoc z góry dziękuje
Printable View
witam koledzy mam mały problem, a mianowicie nie działa mi ogrzewanie w aucie. płyn w chłodnicy jest, a ogrzewania nie ma co to może być? jaka jest tego przyczyna? za pomoc z góry dziękuje
a może padł ci silniczek od sterowania temp. i nawiewem . też to miałem dostać się do niego można przez ściągnięcie schowka.
może być do wymiany:
- może termometr źle funkcjonuje
lub
- nagrzewnica do wymiany
Koledzy nagrzewnica jest nowa. wentylator dmucha tylko zimnie powietrze ciepłego nic a nic
to tak jak pisałem sprawdz ten silniczek nie ma dużo roboty a jest to bardzo prawdopodobne tez go miałem zepsutego ubiegłej zimy ( w aucie była prawie taka sama temp. jak na zewn. )
Witam
Moze w 156 tak mozna sie tam dostac ale moje doswiadczenie z wymiana nagrszewnicy w 166 mówią coś innego- można się tam dostac tylko od strony mechanizmu wycieraczek.
Ten silniczek razem z ramka jest usuwany żeby dostac sie do nagrzewnicy, w zwiazku z wymiana o ktorej mowa są dwie możliwości albo ktos przy demontarzu/montarzu zle docisnął wtyczke, przetarł przewód itp, albo przed podpieciem tego kabelka wlaczyl zaplon i poprzestawiał temperature i teraz klapka nie ma pozycji zerowej, albo mechanicznie spróbowal przesunac klapke i cos "zepsuło sie samo"
Niestety sprawdzenie jej dzialania jak i wszystkich polaczen wiaze sie z ponownym demontarzem wymmiennika klimy zeby sie fizycznie dostac do klapki.
Powodzenia
P.S.
Moze zanim zaczniesz warto sprawdzic ewentualnie bezpieczniki przekazniki itp
Koledzy siedziałem dziś pół dnia wszystko zdemontowałem i co się okazało nie ma napięcia na silniczki sprawdziłem bezpieczniki te które są pod kierownicą i nadal nie ma napięcia sam juz nie wiem gdzie jeszcze szukać może ktoś powie gdzie jes ten przekażnik itp dokładnie w którym miejscu
A jak z temp. silnika. Logicznie dopuki wskażnik temp. nie podniesie się do min.70 ogrzewanie nie działa. Sprawdź też ustawioną temperaturę na ICS-ie, tak by ogrzewanie działało musi być ustawiona na 22 st.C. Tak na skróty można też wcisnąć przycisk ogrzewania szyb / \. Płynu chłodniczego jest dość dużo i przy 2 wentylatorach w naszych bellach nagrzanie trwa troszkę dłużej.
wszystkie płyny są ok jedynie co jest nie tak to, to że nie ma napięcia na wtyczkach jak już pisałem zprawdziłem bezpieczniki jeden był spalony i go wymieniłem ale nadal nie ma napięcia na wtyczkach więc nie wiem gdzie jeszcze szukać tego problemu,ktoś wspomniał o jakimś przekaźniku ale gdzie on jest ??
Koledzy czy ktoś mi pomorze ???????????
Kolego kolorowy,
by sprawdzić działanie sterownika klimatyzacji (wentylacja, ogrzewanie itp.) nalezy udac się do ASO i podłączyć examiner by sprawdzić działanie samego sterownika jak i układów wykonawczych.
Podaj adres maila to prześlę Ci schematy elektryczne całego układu.
Podaj miesiąc i rok produkcji - było kilka wersji.
Działa Ci podświetlenie pokrętła regulacji temperatury?? Jak nie to wymień żarówkę.
Powinno zadziałać.
napięcie powinno się pojawiać chyba dopiero jak naciskasz odpowiedni klawisz. Np od zmiany wartości temperatury. Silnik rozgrzewa Ci sie szybko do 90 stopni? u mnie słabo grzeje bo mam walniety termostat.
Witam!
chciałam zapytać, czy naprawiał ktoś sam ogrzewanie w 156? Mam podobny problem jak kolega "kolorowy"?
mozesz mi tez podesłac na zg@pd.pl bo mam ten sam problem
Witam no i niestety ten sam problem. Ostatnio spaliła mi się żarówka od rejestracji i po wymianie padło ogrzewanie temp. 90 stopni a w Belli zimno -3 na zewnątrz.
Nie wiem od czego zacząć wczoraj działało ogrzewanie a dzisiaj rano już nie. Poproszę jakieś instrukcje na maila mateusz22_23@o2.pl
Narazie sprawdziłem tylko płyny i z tym jest dobrze
kilka powodów braku ogrzewania... termostat, nagrzewnica lub zapowietrzony układ chłodzenia...
przyczyna zapowietrzonego układu może być uszczelka pod głowicą lub nieszczelność głowicy
Zacząć to od bezpieczników, no i więcej detali by się przydało - czy nawiewy chodzą i tylko nie grzeje, czy ics świeci, czy można bez problemu zmieniać ustawienia na icsie... Jeśli wszystko niby działa a leci zimne to obstawiam czujnik temperatury wewnętrznej (sprawdź też na ics jaką pokazuje temperaturę zewnętrzną).
Witam Yoozef jeszcze nic nie robiłem, ale mogę pokrótce napisać co nie działa.Jest tylko brak ciepłego powietrza. temp. pokazuje nawet do 90 stopni i dalej wieje chłodem- temp na zewnątrz -3; wentylatorki działają poprawnie bardzo mocno dmucha; dwustrefowo też nie ma problemu wszystko się da ustawić,przełączyć;żadna żarówka nie była walnięta. Ostatnio paliła mi się kontrolka spalenia żarówki ale zniknęła po wymianie żaróweczki w tylnej rejestracji. Tylna szyba się nagrzewa. Nie wiem za bardzo które przewody pod maską sprawdzić czy są gorące czy się nagrzewa. Dziękuję za wszelką pomoc.
P.S. co to za bezpiecznik
Z bezpiecznikami to byś musiał usiąść instrukcję poczytać i posprawdzać, ale nie wiem czy jest jakiś osobny bezpiecznik lub przekaźnik który mógłby coś takiego spowodować bez innych "efektów specjalnych". Wykluczyłbym związek z żarówką rejestracji - wiem, że to Alfa, ale to już by było napraaaawdę dziwne :).
Generalnie "na logikę" to jak wieje ci zimne to opcje widzę 3:
1. Nagrzewnica jest zimna - czyli płyn chłodniczy jest zimny, czyli na tablicy raczej nie widziałbyś 90 stopni tylko wskazówka by leżała plackiem\
2. Komputer od klimatronika "myśli", że w aucie jest baaaardzo ciepło, więc chłodzi wnętrze. A czemu tak myśli? Bo walnął termometr wewnętrzny (albo może coś tam nie łączy). I tę opcję obstawiam. Termometr jeśli się nie mylę jest pod stacyjką s prawej strony, taka dziurkowana puszka. Zacząłbym od wyjęcia go, sprawdzenia wtyczek i pomierzenia. Był niedawno na forum wątek o termometrach i były wrzucane nawet schematy co gdzie i jak.
3. Inna opcja, z cyklu klimatronik zgłupiał :) - tutaj nie pomogę bo się nie znam jak to tam działa.
Edit: A jeszcze pytanie pomocnicze, jak weźmiesz temperaturę grzania na HIGH to też chłodzi? Chyba w tym trybie powinno wymusić grzanie nawet jak już w środku jest sauna. Jeśli tak nie jest, to może to obalić moją teorię o termometrach...
No właśnie "chyba" bo na High też chłodzi - jak dłuższy czas sprawdzałem to zmarzłem w palce jak czekałem na ciepło.
Ale sprawdzić nie zaszkodzi ten termometr ale czy to cykanie co ustało to z czym to było związane?
Yyy, jakie cykanie? Coś chyba przegapiłem...
Jeśli to nie termometr, to tak bez specjalnego wysiłku można jeszcze sprawdzić czy nagrzewnica jest ciepła. Może się przytkała albo co i nie grzeje? To jest tam gdzie się wymienia filtr przeciwpyłkowy - na podszybiu odkręcasz taki centralnie położony prostokątny dekiel, później odkręcasz ramkę filtra i wyciągasz filtr. W dziurze po filtrze widać nagrzewnicę, powinna być ciepła jak silnik jest rozgrzany.
Witam powiem tak.
Zadzwoniłem do znajomego mechanika z zapytaniem o wymianę płynu bo po sprawdzeniu okazało się że w zbiorniczku wyrównawczym jest pusto. Powiedział że gdzieś musi być wyciek ale raczej nie głowica bo barwa oleju jest normalna przy przecieku przez uszczelkę byłby Cappucino czyż nie tak? Kazał dolać i zobaczyć bo być może płyn nie dosięga do nagrzewnicy i dlatego nie ma ogrzewania. \\
Po dolewce ogrzewanie się pojawiło i jest
Ale na jak długo to nie wiem bo może być wyciek niezauważalny przede wszystkim teraz jak stoję na mrozie i jest mokro od nagrzanego silnika więc ciężko zdiagnozować gdzie się poluzowało.
W którym miejscu może być ten wyciek? Pomożecie
To ja zakładałem, że poziom płynu już dawno sprawdzony :). Typowo w 166 przecieka właśnie nagrzewnica, jest o tym sporo na forum. Zdemontuj boczek pod nogami kierowcy i sprawdź czy pod/za ICSem jest sucho. Jeśli to nie nagrzewnica, to niestety trzeba szukać (chłodnica, węże).
Poprawiłem tak na czuja wąż od chłodnicy i po dolewce na razie stan płynu jest. No ale skąd był wyciek?? grom go wie.
Grunt że odpalił za pierwszym na 19 stopniowym mrozie i grzanie jest jak złapie temp.
Dzięki za wszelką pomoc :)
Z tego co mi sie wydaje to przekaźniki od ogrzewania są w podszybiu. Musisz otworzyć maskę i odkręcić klapkę filtra koło wycieraczek.
Kolego miałem podobnie do przedwczoraj do południa. Nie działało ogrzewanie bo miałem przypchaną chłodnice przyłapał mi plyn chlodniczy castrol antifreeze to jakis chłam. Wylałem prestona i jest jak powinno. Spradz od tego czy rurki ciepłe i chłodnica ciepła bo ci niemcy to chcą nam bryczki spieprzyć :P
Witam w mojej alfie również popsuło się ogrzewanie tzn nie ma ciepłego powietrza. Ostatnio wymieniałem żarówki od podświetlenia, dodam, że na nieoryginalne (znalazłem u siebie jakieś pchełki razem z oprawkami i założyłem całość) i w zasadzie w krótkim czasie z powrotem spaliła się żarówka podświetlenia reg. temperatury, ale już jej nie wymieniałem. Nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności czy brak tego podświetlenia ma związek z brakiem ogrzewania. Dodam, że mam klime manualną. Z góry dzięki za odpowiedzi !
Kolego mstr, masz 147 a piszesz w dziale 166 - marne szanse na pomoc...
Czujnik temperatury kabiny to ta taka kratka na desce w okolicach stacyjki. Są też czujniki w kanałach nawiewowych (do pomiaru temperatury nawiewanego powietrza), ktoś kiedyś na forum wrzucał rysunki i pewnie są też w dokumentacji eLearn lub DTE. No i na podszybiu jest czujnik nasłonecznienia, taka kostka centralnie pod samą szybą przednią, ale to raczej nie jego wina.
JA to wrzucałem, ale nie pamiętam już gdzie. Jakby co to można to znaleźć w Elearn'ie lub u mnie na chomiku.
A to jak się przyznałeś że to ty, to już łatwo znaleźć googlem ;) :
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...ll_auto-2.html
witam panowie mam pytanie jaka może byc przyczyna że mam brak nawiewu w alfie 166 2.0 ts 155km ? .Zaczęło mi się dymić z wylotów