Jak usunąć ten komunikat(zdjęcie niżej)?? Przy każdym włączeniu radia pokazuje mi się to cholerstwo...Da się coś z tym zrobić??
Printable View
Jak usunąć ten komunikat(zdjęcie niżej)?? Przy każdym włączeniu radia pokazuje mi się to cholerstwo...Da się coś z tym zrobić??
Radzę odłączyć akumulator na 10 min. - zresetowanie ustawień.
Gdy to nic nie da, wyjąć płytę z czytnika navi lub w ostateczności odłączyć całą navigację (przez odpięcie złącza z tyłu) ustawić czas wg RDS lub ręcznie.
wszystko jest ok nic nie odpinaj ten komunikat zawsze sie pojawia jak wlaczasz stacyjke .mowi ze uzywianie navi robisz na wlasna odpowiedzialnosc i zeby skupiac sie na jezdzie :))))
mi domyślnie odpala się na ekranie radia a nie navi dziwa sprawa
Lacky* wim chlopie co to za komunikat:) tylko widzialem u innych ze wlacza sie ics w trybie MAIN po wlaczeniu stacyjki...musze poszukac jakiegos powodu moze to przez to ze mam plytke w navi...poszukam i dam wam znac:) dzieki:)
U mnie jest na "main" przy odpalaniu, a też mam płytkę w urządzeniu. Może masz uaktywnione jakieś trasy lub coś podobnego. Najprościej zrób reset. Powinno pomóc.
chodzi o to ze reset byl i to dluzej niz 10 min...robilem kapitalke silnika i bylo odlaczone pare dni...a wczeniej mialem ten sam komunikat, przed kapitalka...wiec sie zastanawiam nad tym coraz bardziej...
U mnie nie ma płyty i też się pokazuje. Wg instrukcji ma się pokazywać dalej. Kto nie ma ten szczęśliwy, albo ktoś dezaktywował wgryzając się w oprogramowanie ICS.
U mnie siedzi płyta z 2008 roku. Może soft został zaktualizowany, a w nowym nie ma tego komunikatu...
nie mam pojecia co z tym zrobic...moze trzeba wlozyc po kolei wszystkie plytki i aktualizowac ics czy navi nie jestem pewien...co wy na to myslicie ze pomoze??
JAk dojdziesz jak to zrobić żeby po odpaleniu pojawiał się MAIN to daj znać :) u mnie po odpaleniu belli pojawia sie ekran do podania pinu do telefonu.
Zostało mi sprawdzić 1 możliwość ale nie mam czasu na to...odłączenie navi od przewodów...jak by ktorys z was panowie miał to samo i sprawdził czy to zadziała był bym happy:D
Podobno tak :) Ale też leniwy jestem i nie idzie mi to sprawdzanie zbyt szybko ;)
hehe jak znajdę chwilkę to dam wam znać co z tego wyszło:)
Kiedyś odłączałem navi żeby ustawić godzinę ręcznie i ekran się nie pojawił,
A czy po podłączeniu navi na nowo wyświetlał się komunikat? czy zdechł na dobre:D
Ja nie mam takiego komunikatu. Navi mam nie podłaczone, bo i po co jak nie ma do tego mapy na Polske
Kolego Endrjus, aby ICS nie wołał PIN do telefonu trzeba wejść w ustawienia i PIN, tam ustawić żeby pamiętał ostatnio wpisany. Wtedy telefon automatycznie się loguje do sieci.
Kolego u mnie po odpieciu czytnika od navi komunikat sie nie pojawia. Generalnie komunikat informuje o używaniu navi, jezdzie z nia itp ale rzeczywiście był denerwujący. Ja odpialem bo i tak polskiej mapy nie ma a mi coś czytnik wariował (potrafila sie płytka kręcic nawet jak kluczyka nie bylo i to przez pare ladnych godzin:). W sumie 10 minut roboty, jedna wtyczka. Pozdro
Klikasz OK, i potem jak Ci się pokaże to Menu, to odznaczasz Navigation On czy coś takiego. I problem znika :P. Po prostu masz zaaktywowaną navi.
ja wszedłem w navi i odznaczyłem przy napisie active i ekran znikł
hmmm... długo mi zeszło zanim pofatygowałem się odkręcić tą nawigację i sprawdzić czy odpięcie kabli pomaga. Niestety nie. Nawet jak odepnę wszystko od navi to komunikat nie znika.
Aha, jeżeli chodzi o płytkę to mam jakąś z 2000roku i nie mogę i tak wejść w żadne ustawienia. Może uszkodzona, nie wiem. Ale tak czy siak to tego natrętnego komunikatu się nie mogę pozbyć.
Marek ja dziś odpiąłem swoją Navi ale odpinałem akumulator. Po podpięciu aku poprosił o pin do ICS i tyle. Klikam w navi i jest komunikat "navigation system disabled" czy coś takiego, o pin do navi nie pytał. Wcześniej pisał "insert navi CD".
Co najważniejsze - NIE MA KOMUNIKATU! :D
Także odpinaj aku.
Co ciekawe, po odpięciu aku lepiej łapie mi stacje radiowe... Jak wcześniej miał problemy z czystym odbiorem lokalnych, tak teraz bez problemu złapał radio kraków na fabrycznej króciutkiej antence... Niesamowicie dziwne to auto...
krótka antenka jest od navi a nie od radia, antena radia wbudowana jest w tylną szybę. Te paski ogrzewania tylnej szyby u góry są gesciej ulozone i to jest wlasnie antena
No nie zabijaj mnie :) To po cholerę ją wymieniałem :D
no nie wiem po co ją wymieniałeś. Jak sciągniesz osłone słupka z lewej strony z tylu to tam jest wzmacniacz antenowy i przewody z niego podlaczone sa pod ta gorna czesc tych paskow na szybie i to jest wlasnie antena do radia.
ja nie posiadam w mojej alfe navi ale mysle ze komunikat jest wmiare prosty do przetłumaczenia np google -tłumacz po przetłumaczeniu wynika ze to informacja dla kierowcy "" alfa romeo system nawigacji poprowadzi dotrzeć do celu i pomóc w osiągnięciu celu .A kraju w którym przepis jest dostępny do odczytu należy obserwować .one mają pierwszeństwo przed instrukcjami wydanymi przez system nawigacji "" a nizej jest opcja OK która nalezy potwierdzic prawa gałka od ics i kozystac z navi .
OT: Czy zatem wersje bez navi nie mają anteny?
antene do navi maja wszystkie model
no to może nie mają:) w kazdym bądź razie antena na dachu służy do navi