Witam .Mam pytanie czy do lusterka w 156 bez podgrzewania można założyć matę podgrzewającą??pozdrawiam
Printable View
Witam .Mam pytanie czy do lusterka w 156 bez podgrzewania można założyć matę podgrzewającą??pozdrawiam
mozna, kwestia podpięcia tego
Gdzieś na forum czytałem że kable są wyprowadzone do lusterek.Prawda??
Mysle ze nie powinno byc klopotow http://www.parsek.pl/sklep/images/po...grzewacze.htmlCytat:
Napisał kos
zdemontowałem lusterka podkleiłem maty i teraz mam problem!!sądzę że przewody na gnieździe od sterowania lusterkiem sa wyprowadzone ale jest ich kilka i nie wiem które to są.macie może jakiś schemat lub kroą wie jaki kolor maję przewody od podgrzewania lusterka??
podgrzewanie lusterek włącza się razem z czym???
bo raczej oddzielnego guzika nie ma???
Jak sprawdzić u siebie czy je mam???
Pozdrawiam
Włącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
Weź żarówke 12v podepnij po kolei do wystających kabelków przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby i bedziesz wiedział czy to te kabelki :D
dołączam sie do pytania :) czy 155 ma też przygotowane juz okablowanie do podgrzewania lusterek ?? i czy oczywiście jest to podpiete pod przycisk ogrzewania szyby
Więc tak panowie i Panie...zrobiłem ogrzewanie w lusterkach :D sprawa banalnie prosta.Wszystkie kable wyprowadzone są przez fabrykę.wystarczy podkleić matę grzewczą i podpiąć ją pod kable i już:)Pozdrawiam
a jak Ty zdemontowałeś te lusterka?? całkiem je odkręciłeś czy tylko te szybki jakoś??Cytat:
Napisał kos
a jak szybki to w jaki sposób?
pozdrawiam i czekam na info :)
zewnętrzną krawędz lusterka chowasz (za pomocą elektrycznego sterowania) w powstały otwór od wewnętrznej krawędzi lusterka wkładasz palce i ciągniesz do siebie puki nie odczepi się szkło od z plastikowa ramką od reszty ( zatrzaski)Cytat:
Napisał mrutyna
wielkie dzięki jak mi lusterka odmarzną to chyba sobie zapodam taki wynalazek, jest tani a całkiem dobrze służy i się przydaje:)Cytat:
Napisał voivod
a nie orientujecie sie może dlaczego przestało grzać lewe lusterko styki kable są ok, mogła ta mata się uszkodzić?
Mata się mogła spalić tj w jednym miejscu jest przerwany obwód i musisz wymienić niestety szybę lustra.
a nie idzie tego tą pastą przewodzącą załatwić ?
właśnie nie wiem prąd dochodzi do złączki dalej nie wiem, w najbliższych dniach rozbiorę lusterko i obadam sprawę
Gdyby lustro kosztowało 1000zł to rozumiem...
Do swojej 147 płaciłem chyba 30zł za szkło podgrzewane...
wiem wiem
Tym bardziej że tak czy tak szkło musisz zdemontować z obudowy,
A niestety jak jest zimno to ryzyko potłuczenia rośnie...
czy to jest pewne ze w kazdej 156 sa wypro(wadzone kable do podgrzewania lusterek??jezeli tak to ktore to sa najlepiej kolory bo nie jestem najlepszy z elektryki , a fajnie by bylo miec takie grzane lusterka
Akurat w Twojej 156 z 2002 roku powinieneś mieć to już w standardzie.
tylko ja mam ze stycznia i jeszcze przed fl wnetrza wiec istnieje inna mozliwosc
Mimo wszystko powinieneś mieć. No chyba że masz mega ubogą wersje np bez halogenów i klimatyzacji...
Skąd Panowie macie te podgrzewane maty?
to jest razem ze szkiełkiem tego chyba sie osobno nie da kupic na allegro tak znalazłem
faktycznie mieliscie racje mam podgrzewane lusterka , Alfa nawet po 1,5 roku uzytkowania moze zaskoczyc , moze nie zauwazylem tego ze sa podgrzewane dlatego ze wogole prawie nie uzywam podgrzewania szyby tylnej tylko na klimie jezdze