Panowie,
Interesują mnie różnice pomiędzy tymi dwoma silnikami. Czy warto dodać kilka tysięcy złotych za ten troszkę mocniejszy motor? Czy silniki 147kW z 2007 roku miały juz nowy kolektor ssący?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam
B
Printable View
Panowie,
Interesują mnie różnice pomiędzy tymi dwoma silnikami. Czy warto dodać kilka tysięcy złotych za ten troszkę mocniejszy motor? Czy silniki 147kW z 2007 roku miały juz nowy kolektor ssący?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam
B
Ale problem kolektora dotyczy zdaje się silników 1,9.. :)
Tu popatrz na różnice i ew. do cinka z pytaniami uderzaj:
http://www.racingforum.pl/index.php?...dpost&p=786854
Problemy z kolektorem były w jednostce 1,9 16v w latach 2005-2006.Gdybym to ja miał kupować 159 z sillnikiem 2,4 to nie zastanawiałbym sie i kupił wersje 210km.Na alfaowners userzy szeroko rozpisują sie nad zaletami tej jednostki.Wersja 210km ma inną turbine od 200km ( garett gtb2056v zamiast kkk),która to jest bardziej podatna na chiptuning ,zresztą zerknij na forum street racing i zobacz jak wersja q4 210km wyszła po programie.Model 210km ma również wydajniejszy układ zasilania paliwa i ponoć mocniejszy układ przeniesienia napędu ( dane zaczerpnięte z forum alfaowners).oile się nie mylę to wersja 210km jest już po liftingu ,a więc i lżejsza o chyba 45kg.
Zrobić program na 250km i cieszyć sie nietuzinkowym i już szybkim autem=bajka.
Pozdrawiam.
Tak, nawet silników 2,4 dotyczy ten problem. Właśnie próbuje go rozwiazać. ale pan który repasuje kolektory na vectra webie jakoś sie nieodzywa. :-(
To których należy unikać? Zamierzam kupić z silnikiem 2,4 wersje Q4
tytuł dałeś do wątku dość .... trudny na pierwszy rzut oka:)
Tak naprawdę, róznice nie są kolosalne.
Troszkę odgrzejemy kotlecika :)
Interesuje mnie jaki jest potencjał obu wersji jeśli chodzi o chiptuning?
Chodzi mi o jakieś konkretne dane, ile da się z tego max wyciągnąć, jakie przyspieszenie itp...
I tak z innej beczki, ile spali 2.4jtdm na autostradzie przy prędkościach rzędu 160-200km/h ???
Byłbym bardzo wdzięczny :)
Tomek, myślę, że kolega przez ostatni rok już sobie poradził, hehehe
Witam
troszeczke odgrzeje
wtryski do 200KM to 0445 110 213
wtryski do 210KM to 0445 110 308
Pytanie moje do Tomasza KRK
tomasz a jak z koncowkami wtryskiwaczy tez są inne czy takie same do tych wtryskow
pozdrawiam
Tej informacji na razie nie posiadam - żaden spec od wtrysków tego nie jest w stanie potwierdzić. Wg mnie końcówki będą różne, skoro są różne oznaczenia wtryskiwacza.
- jesli jest wybor 200 czy 210 brac 210 bo inaczej sie prowadzi ma lepsza dynamike od dolu inaczej tez sie zbiera
- kolektory sypia sie tez wersjach 2.4
- potencjal tuningowy jak juz ktos pisal jest wiekszy w 210 ale bez jakis sensacji max +40 KM bez wiekszych inwestycji
- koncowki wtryskow z tego co wiem sa inne w 210
- ja z trasy mam przewaznie spalanie ok 8 / 100 predkosc 150 km/h, sa momenty ze szybciej
Jeśli można to w gwoli ścisłości o kolektorach.
Problemy są w 1.9 i 2.4, albo klapy się zacierają, albo na łożyskowaniach powstają nieszczelności, albo jedno i drugie ;)
Najlepszym wyjściem z sytuacji jest usunięcie klap wirowych i zaspawanie otworów po łożyskowaniu. To rozwiązuje problem raz na zawsze.
Pozdrawiam.
- Rafał
Podlacze sie pod temat bo tez mnie interesuje ten samochod tylko ze w wersji 210km. Mozecie mi przyblizyc jakie was wychodzi spalanie z tym mototrem w miescie w trasie oraz przy jezdzie mieszanej? .Z gory dziekuje
miasto 10-12/100 trasa 7-8/100 na 19"
Z tego co pamiętam komp wskazywał coś koło 10 l/100 przy prędkości około 160-180 na autostradzie w okolicach Wrocławia w tamtym tygodniu.
Z drugiej strony średnie spalanie na odcinku 3600 km Polska - Chorwacja -jazda autostradą 110 - 120 połowa tego dystansu, reszta drogami innymi niz autostarda: 7,1 l/100 km, silnik 200 koni.
Jazda miejska - delikatnie wychodzi okolo 10 l/100 km.
- - - Updated - - -
Gdzie taką operację można zrobić w Wawie lub Lublinie?
Witam.
Kiedy dokładnie wszedł 210KM do produkcji seryjnej? 2007 rok? Jaki miesiąc, czy autko z 11.2007 będzie miało 200KM, czy 210km?
Podaję nr VIN ZAR93900007150327
autko o podanym VIN'ie ma 210 KM wyprodukowane 8/11/2007 z napędem na obie osie.
Dzięki!
Cześć!
Jak w temacie... W jakich konkretnie latach produkowano AR159 z tymi silnikami?
Dlaczego w ogłoszeniach pl i de 90% 2.4 to AR159 200km?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_159
Dlaczego 90% to 200-konne? Pytaj tych, co kupowali w salonach, czemu nie chcieli mocniejszej wersji ;) Może cena była wyższa, a 10 koni dupy nie urywało? A może ludzie nie wiedzą do końca co tam mają i piszą tak, żeby nie było rozczarowania? Warto pytać o VIN i sprawdzać na bieżąco używając darmowych dekoderów w necie.
Raczej sprawdź zanim coś napiszesz: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_159
Akurat wikipedia nie jest bardzo precyzyjna, każdy przecież może tam coś od siebie dodać, ludzie nieraz wrzucają tam bzdury. BTW w angielskiej wersji, bardziej precyzyjnie podano dane:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_159
Z tego wynika, że od 2008 roku 200 konna 2.4 jtdm została tylko w połączeniu z automatyczną skrzynią biegów.
Za to piszą, że Q4 zawsze miała 210 km (?), już od 2005 roku, a w drugiej tabeli piszą, że 210 konna była tylko od 2007 roku.
Ja swojej wiedzy w tym zakresie nie opierałbym na wiki. Niestety, to nie jest wyrocznia.
edit:
krótki research:
Q4 zawsze miały 210 KM
Q-tronic (automatyczna skrzynia) zawsze miały 200 KM
Pozostałe wersje (FWD + manual) – do 2007 roku były 200 KM, od 2008 (pewnie MY2008, więc data produkcji późny 2007) były 210 KM
Pozostaje pytanie – czy to prawda, czy coś było jeszcze inaczej.
2005-2009 byly produkowane 200 i 210 konne 159tki
po lifcie w 2010 przestali klepac 210tki, jeszcze na 200 konna szlo sie zalapac
Czyli bankowo nie ma szans na 210KM i Q-tronic?
No tak, kolejny przypadek pt. "wiem, bo w wikipedii tak jest napisane". Tak, jak Koledzy pisali - poza przypadkami typu q4, q tronic wersje 200 i 210 konne nie były oferowane rownolegle na poszczególnych rynkach. Konia z rzędem temu, kto np w 2008 roku chcąc kupić np w polskim salonie "zwykłą" 2.4 jtdm miał wybór pomiędzy 200 a 210 km.
@Kenobi - nie mogły być produkowane w latach, jak to napisales, 2005-2009, ponieważ wersja 210 konna ujrzała swiatło dzienne w 2007 roku.
Udowodnij zatem
Jak z dzieckiem...no, ale proszę - specyfikacja polskiej oferty 159 z 2008 roku - jak widać 200 KM jest tylko już przy Q-tronicu:
http://www.forum159.com/download/fil...=478&mode=view
A jak już koniecznie jesteś takim "dzieckiem wikipedii", to polecam szukać u źródła - włoska strona jest najbardziej wiarygodna, a kwestia 2.4 JTDm i wariantów jego mocy jest tam dosyć ładnie wytłumaczona - no, ale do tego trzeba znać język Viscontich.
No i wyszło na moje- obie wersje silnikowe były oferowane w tym samym czasie... więc nie kumam o co Ci chodzi?
nie odnioslem sie do oferty TYLKO polskich salonow :) napisalem ogolnie i jest jak wspomnialem
Komuś chyba nadepnąłem na odcisk :) hehe
Oczywiście, że nie odnosimy się tylko do polskich salonów. Może kolega ma cenniki i katalogi zagraniczne?
Wikpedia nie kłamie w tym przypadku- obie wersje silnikowe były dostępne w jednym czasie, więc skąd atak na mnie, że "bo na wiki napisane, to wiem"?
Drodzy, proponuję przejść na bardziej wyrozumiały, pokojowy ton wypowiedzi, bez zaczepek – znów zrobi się pyskówka, a nie o to tutaj chodzi.
Zrobiłem kolejne badanie, przejrzałem kilkadziesiąt aut i posprawdzałem według numerów VINów. I potwierdza się to co pisałem wcześniej:
Q4 = 210 KM
Qtronic = 200 KM
pozostałe wersje przed liftem 2007/8 to 200 KM, po lifcie 210 KM - choć faktyczna zmiana była tuż przed liftem, czyli 210 km było w przedliftowych FWD manual, a czy 200km w poliftowych nie-Qtronicach było - tego nie zbadałem.
Dodatkowo – nie znalazłem żadnego auta po 2010 roku z 2.4 i manualną skrzynią biegów, co zgadza się chyba z tym co jest w ePerze (choć ciężko go pod tym kątem przeszukiwać) i tym co napisałem wyżej oraz tym co jest w cennikach. Dla mnie to raczej sensowne i trzyma się kupy.
Dokładnie to jest to, co podawałem na początku w linku na wikipedii... rozumiem, że nie byłoby żadnej dyskusji, gdyby link prowadził do innego źródła z tymi samymi informacjami?
Wkurza mnie takie czepialstwo i wyzwiska... nie podawałbym linka z wiki gdybym nie miał pewności, że tak właśnie było. Szkoda, że tak łatwo ludzie dają się trollować.
OK, ale nie chcę ciągnąć tematu, bo wiem, że to nic nie da. Myszkin się czepił, że 200 konna wersja była tylko z Qtronikiem, a pytanie dotyczyło:
CZY 200 I 210 KONNA WERSJA BYŁA RÓWNOLEGLE OFEROWANA NA RYNKU?
ODPOWIEDŹ BRZMI: TAK I MOŻNA TO SPRAWDZIĆ M.IN. NA WIKI...
... a że te samochody różniły się skrzyniami, napędami itd to inna bajka.
To by było na tyle z mojej strony, mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości Myszkin'a.
Nie używaj wyłącznie wielkich liter.
Witam Panowie, od kilku dni czytam o silnikach montowanych w ww alfie, jednak nie dowiedziałem się kilku rzeczy nt. tej jednostki:)
No więc czym tak naprawdę różnią się te silniki, a raczej silnik i jego wersje - czyli 200 i 210 konna. Nie licząc faktu że 200 konna jest produkowana od 2005 roku, a 210 konna od 2007 roku. Nie licząc też faktu że wersja 210 konna jest nieco żwawsza (zdaniem pewnego użytkownika z forum).
Druga sprawa to z wiki wynika że w brerze 200 konne silniki były tylko z skrzynią q-tronic, a 210 z manualną - co chyba jest błędem, bo wiekszość z alledrogo ma 200km w manualu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Brera
Do tych którzy mnie spławią..Powiedzą że taki temat już był i został doszczętnie wyczerpany:
Proszę podać link bo ja przewertowałem chyba wszystkie tematy które mają jakiś związek z tymi silnikami - nie tylko na polskich forach:)