Wybralem sie na krotka trase aby sprawdzic dzialanie termostatru czujnika wody i przepływke.
Ostatnio mialem przygodze z peknieciem weza wody,wiec chcialem czy nie przyczynil sie do tego termostat lub czujnik wody .Po 8 minutach jazdysilnik miał okolo 92 stopnie, pozniej wnioskuje otworzyl sie termostat , woda wpadla do chlodnicy i temp spadla do ~83stopni. Wiec chyba wszytsko wsio.
Nastepna bolączką niuni jest szarpani eprzy ruszaniu , musze wkrecac sie na wyzsze obroty aby nie szarpalo. Chcąc zdiagnozować przepływke pojechalem trase - ponizej wrzucam wykresy(obroty, predkosc,mierzona masa powietrza , docelowa masa powietrza). Jak rozumiem wartosc docelowa masy powietrza jest wartoscia jaka chce komputer w danym memencie natomiast wartosc mierzona jest podawana aktualnie przez przeplywke.
O to moje spostrzezenia na biegu jalowym dostaje 500 mg/l chociaz komp chce 60 mg/l. Czy dobrze odczytuje te wykresy i czy jest to przyczyna ze silnik odostaje zla mieszanke paliwowo /powietrzana?
Sa to moje dywagacje, czekam na potwierdzenie przez kogos kto sie zna na tym, a nie raczkuje jak ja