czesc,
Jest taka oto sprawa. Bede zmienial seryjne lampy na te z czarnym srodkiem i chcialem zapytac czy przy zamontowanej dolnej oslonie silnika (rezaw plast) bedzie dalo rade odkrecic zderzak tak zeby wyjac lampy ?
Printable View
czesc,
Jest taka oto sprawa. Bede zmienial seryjne lampy na te z czarnym srodkiem i chcialem zapytac czy przy zamontowanej dolnej oslonie silnika (rezaw plast) bedzie dalo rade odkrecic zderzak tak zeby wyjac lampy ?
ja wyciągałem lampy bez odkręcania całego zderzaka
odkręcałem tylko te górne śrubki i te w nadkolu , potem nieco odciągnęliśmy zderzak w dół ( tylko trochę ) i lampy wyszły
czesc Bocian
Dzieki ze jak zwykle szybko odp na moje pytania. a czy moglbys przeslac zdjecie przodu auta z zaznaczonymi msc gdzie byly te sruby ? ot nawet jakimis kreskami w panicie
chwila
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...ighlight=lampy
jakos tak - tylko foto 1 i 2 jeżeli chodzi o zderzak ( i u mnie jak dobrze pamiętam w nadkolu były tylko dwie śrubki )
może być ?
tutaj masz pokazane jak wymienic zderzak i reflektory
http://www.youtube.com/watch?v=F8Kfi-lB-BA
po niemiecku ale wszystko widac
potwierdzam wypowiedz Bociana ze nie trzeba zdejmować zderzaka żeby lampy wyjąc :) sam to robiłem chyba z 5 razy :) poprostu musisz trochę zderzak odciągnąć i bez problemu wyjdą i wejdą :)
Proszę bardzo kolegę, w razie pytań służę radą:
Załącznik 16070
Załącznik 16071
Załącznik 16072
Załącznik 16073
Załącznik 16074
jakbyś chciał te seryjne lampy ożenić to jestem chętny...:)
Lampy wychodzą bez demontażu zderzaka. Dolną śrubę od lampy najlepiej jest odkręcać po wyjęciu zaślepki od halogenu.
pomysl przedni i duzo tanszy z pewnoscia niz kupno lamp za 400zl..
tylko mojej zonci nie przypadl do gustu pomysl z piekarnikiem hehe, ale do wiosny mam troche czasu - wtedy sie zabiore, jakos ja przekonam do tego momentu :)
rolek - a co jesli jak w moim wypadku zamiast zaslepki siedzi halogen? :) wtedy faktycznie lepiej sprobowac odciagnac zderzak
piekarnik nie jest wcale konieczny
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ook_156_a.html
u mnie było bez piekarnika i bez piaskowania ( ręcznie papierem zmatowiłem )
dzieki za podpowiedzi, w takim razie suszarka da rade, mam konkretna dmuchawe taka :)
przy okazji po demontazu moze poradze jakos z odkreceniem dekielka tego zaslaniajacego dojscie do zarowki, bo zaraz po kupnie auta zabralem sie za wymiane zarowek (wsadzone byly chinskie white xenony, na ktorych nie szlo jezdzic po zmroku o deszczu nie wspomne), wymienilem wszystkie oprocz prawej lampy swiatla drogowego - jakis kretyn zakrecil dekielek do gory nogami i nie ma sily by go ruszyc.. probowalem sposobami, podwazac, probowalo 2 "pudzianow" i naprawde kazdy rozklada bezradnie rece.. teraz jezdze tak na 2 kolorowych zarowach dlugich, dobrze, ze nie za czesto zapuszczam sie za miasto.. moze po wyjeciu bedzie latwiej cos wykombinowac z tym
Spróbuj popryskać na uszczelkę między dekielkiem a lampą jakimś płynem typu wd40 powinno pomóc. Ja zawsze tak odkręcam zapieczone dekielki w lampach.
Za symboliczne grosze, ja niestety nie miałem sposobności i tym bardziej czasu na doprowadzenie lamp do stanu idealnego, auto potrzebne jest mi sodziennie i niestety muiałem zakupić lampy... oczywiście po przeczytaniu manuala... doszedłęm do wniosku, że 200 jestem w plecy, no ale wmiana trwałą 20 minut...