jak mniemam to nie wina zegarów tylko zapewne czujnika w skrzyni biegów. Miał już ktos z tym problem? jakie jest doście do czujnika sczytującego w skrzyni ?
Printable View
jak mniemam to nie wina zegarów tylko zapewne czujnika w skrzyni biegów. Miał już ktos z tym problem? jakie jest doście do czujnika sczytującego w skrzyni ?
Od kanału. Wystaje taka czujka bodajże z mechanizmu różnicowego, kostka jest tam z kablami spięta u mnie trytką tak silnie, że przewody są załamane. Raz prędkościomierz mam, a raz nie mam- zależy w jaką dziurę wjadę lub w którą stronę mocniej skręcam.
robiłem z podnośnika, impulsatora nie udało mi się wykręcić - klucz 19 jak dobrze pamiętam. jest w obudowie układu różnicowego. ponieważ miałem drugi impulsator w obudowie to zobaczyłem że jest on w obudowie i przykręcony kluczem imbusowym 5. odkręciłem imbus i wyciągnąłem impulsator razem z taką tulejką na której przykręcony jest impulsator. trzeba uważać aby nie wpadł plastykowy napęd impulsatora do układu różnicowego tak jak mi. potem na stole okręciłem impulsator
od lewego przedniego nadkola sie dostaniesz po zdjeciu kołai nadkoli plastikowych. siegniesz reka miedzy skrzynia a maglawnica na ob. mach róznicowego. jak wykrecisz odczytaj nr - mam ich kilka działajacych . Cos czesto masz usterki - jezdzisz po rajdach cy co:)?
:P niestety co chwila coś wyłazi nowego... ciekawe kiedy skończy sie limit awarii... pewnie jak wszystko powymieniam ^^
niestety pierdółki sa uciążliwe.... na szczęście siliniczek chodzi jak złoto ;-)
dzieki za deklarację, musze sie umówic u kumpla na warsztat coby to wykręcić.... a nie we wszystkich takie same były???
masz kompresor w swojej???? extra, u mnie niestety tylko turbo wydechowe jest ;-)
ale podzielam opinie że liczba małych awarii może zniechęcić.... ^^
a to ja tez własnie jestem na wymianie :P
uruchamiam klimę w końcu, a co tam :P
jak zakladasz nowa sprezarke to olej syntetyk do sprezarki i osuszacz nowy ma byc:) bo zajedziesz nowa strym olejem z układu i płukanie instalacji azotem. Pozdro. taniej ni z 1200 chyba sie nie uda wyrwac. Pozdro i Cierpliwosci
ale od tego auto nie młodnieje.... ja w pewnym momencie stwierdziłem że to troche bez sensu pakować tyle kasy w takie stare auto :(
sentymenty sentymentami, ale jak mam opcje zrobienia czegoś za 100 i 1000 zł to wybieram pierwszą :-)
BTW - reneracja sprężarki do AR164 u nas w Wawie kosztuje ok. 350 zł z gwarancja na 12 miesięcy (wymiana wszystkiego co trzeba, nowy olej itd. plus płukanie układu po wymienie). Do tego osuszacz za 40 zł i masz praktycznie nową klimkę.
Przyslij mi stara -zobacze moze sie uda zrobic z tego co mam u siebie:)
ja daję do regeneracji do firmy duńskiej, daje 24 miesiące gwarancji i wykresy pomiaru cisnienia, szczelności itd. a koszt 350 PLN... moim zdaniem warto.
---------- Post dodany o godzinie 20:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:13 ----------
Ze sprężarką dam radę, juz znalazłem firmę. Aly Ty Rafał masz tyle gratów... może gdzies masz komplet skór niepotrzebnych do Super (wersja z przedłużonym podparciem ud? :P
skór niemam tylko welur z podgrzewana tylna kanapa
Gdzie wtedy znajduje się sterowanie podgrzewaniem??
Możesz wysłać fotki tych kanap na michalepwa@gmial.com
sterowanie jest na srodku kanapy telnej na załamniu (na wys. łydek)- nie dokopie sie dzisiaj ale jak dotre do tej czesci garazu :) to zrobie zdjecia
ja tez poprosze na yacek@konto.pl :-)
masz je na zbyciu czy też w zapasie ?
dzisiaj smignąłem do katowic po komplet skór do moje alfki. Gościu miał rok temu ale rozbił, przez telefon mówił że ładna była full wypasik z 94 r. :-) Przyjechałem - patrzę - dziwne jakies te fotele... starszy typ z przełącznikami od góry (3 klawisze do regulacji plus jeden do podgrzewania), ale siedzisko jak z nowego - z przedłużanym środkiem po uda.
Skóra całkiem ładna, czarna... do wymiany gąbki z boczków siedziska (troche przyklapniete, już jestem umówiony z tapicerem, w jednym miejscu na fotelu pasażera puścił szew delikatnie - ale pikuś do zrobienia). Niestety bez podłokietnika ;/
Wytargałem z piwnicy :D oba fotele, idę po tylna kanape... patrze a tam jakies kabelki wiszą.. pytam co to? a gościu: że to od podgrzewania :D - faktycznie - oba siedziska grzane, przełaczniki oddzielne dla każdego siedziska :D na środku kanapy przy dolnej krawędzi - tak jak mówi Rafał.
I tak stałem się szczęśliwym posiadaczem kompletu podgrzewanych skór na przód i tył ;P
a najlepsze jest to, że dałem za nie.... 100 zł :D
plus paliwo 200 zeta - to i tak uważam za całkiem niezła cenę :D
i tak