Witam,
czy moze ktos z posiadaczy 166 z telefonem wie gdzie sie znajduje "mikrofon" od telefon?
wiecie moze od czego jest zielona puszka pod kierownica po lewej stronie obok bezpieczników ?
dzieki :-)
Printable View
Witam,
czy moze ktos z posiadaczy 166 z telefonem wie gdzie sie znajduje "mikrofon" od telefon?
wiecie moze od czego jest zielona puszka pod kierownica po lewej stronie obok bezpieczników ?
dzieki :-)
mikrofon jest umieszczony w podsufitce, między czujnikami objętościowymi od alarmu, przed lusterkiem wstecznym
Colin a nie wiesz czasem do czego jest podlaczony ten mikrofon? kupielm ICSa z telefonem wszystko dziala a nie wiem pod co podlaczyc mik..:(
Rozumiem, że w starym ICS nie miałeś telefonu. W związku z tym nie masz również mikrofonu we wspomnianym miejscu. Jeżeli z nowym ICS dostałeś mikrofon, w co wątpię, to go wystarczy wpiąć we wspomniane miejsce.Cytat:
Napisał smolis
Wiązki elektryczne prawdopodobnie w wersjach z telefonem i bez są te same.
Jeżeli nie dostałeś mikrofonu to go musisz zdobyć.
Jeszcze pytanie czy jeżeli Ty do kogoś dzwonisz to go słyszysz.
Pozdrawiam
jak dzwonie to slusze w prawym glosniku jajk ktos do mnie mowi a jak ja chce cos powiedziec to musze przez sluchawke bo ja posiadam.
ale to troszke uciazliwe chcialem podpiac mikrofon np od PC ale nie wiem w ktora wiazke sie wpiac :-(
P26 to mikrofon
http://img260.imageshack.us/img260/2237/mikij9.jpg
czyli ze wchodzi w lewy glosnik :-)
dzieki koledzy za pomoc ;-)
ale wykopalisko :)) ale..
mam ten sam problem mikrofon podłączony pod wtyczkę w podsufitce, ics z tel wszystko działa słyszę rozmówcę ale nie słychać mnie.
Dodam że Alfa była bez tel dokupiłem ics z tel i mikrofonem wszystko działa, połączenia, smsy, tylko mnie nie słychać.
Może coś wykminicie? bo strasznie mnie wkurza że to nie bangla :/
Zobacz czy jest podpięty mikrofon do ICS'a. Schemat znajdziesz w Elearn'ie i na forum chyba też.
no chyba podpięty tzn napewno, wiązka zapindala podsufitką do lewgo słupka potem w dół i jest duża biała kostka potem leci dalej za icsa.
Którą wtyczką mikrofon wchodzi do ics zieloną idis czy czarną?
ICS EXTERNAL CONNECTOR "C" (GREEN)
C1, Diagnostic interface
C2, Terminal 15 (detection signal only)
C3, Key contact
C4, Navigation control bus (transmission)
C5, Not connected
C6, DSP control bus earth
C7, Hands-free microphone earth
C8, Telephone microphone receiver
C9, Telephone receiver speaker
C10, Telephone receiver supply
C11, Spare
C12, Navigation audio signal earth
C13, Navigation audio signal
C14, DSP control bus
C15, A/C - ICS interface control bus
C16, Spare
C17, Navigation control bus (reception)
C18, Spare
C19, Spare
C20, Hands-free microphone
C21, Telephone receiver earth
C22, Telephone receiver hook contact
C23, Spare
C24, Spare
C25, Spare
C26, Spare
Istnieje jeszcze opcja, że masz uwalony mikrofon.
Istnieje jeszcze opcja, że masz uwalony mikrofon.
no nie bo podmienilem: mikrofon na inny, ics na inny oraz wiązkę która idzie od mikrofonu w słupku do tej bialej kostki przy drzwiach i dalej to samo wszysko działa tylko mnie nie słychać jedyne czego nie podmnienilem to wiązki od kostki przy słupku do ics
W jakiej sieci działa wam telefon w alfie??
ja wkładam playa i dziabie tzn prawie... :/
jakieś pomysły?
a mi zbytnio sieci nie łapie. ja mam jeszcze jakiś mikrofonik koło stacyjki z przyciskiem
O podmianie elementów wcześniej nie pisałeś stąd taka sugestia. Jeśli podmiany poszczególnych elementów nic nie dawały, to miernik w dłoń i trzeba przedzwonić wiązkę.
i ja o tym pomyslalem
Działa w każdej sieci, zależy jakiego operatora kartę włożysz.Cytat:
W jakiej sieci działa wam telefon w alfie??
U mnie lata na PLUS-ie.