Światła dzienne!
Wiem jak zamontować i wiem że ma to wymierną wartość ale nie wiem gdzie mam te ledy umieścić żeby nie zeszpecić auta!!!
Printable View
Światła dzienne!
Wiem jak zamontować i wiem że ma to wymierną wartość ale nie wiem gdzie mam te ledy umieścić żeby nie zeszpecić auta!!!
Odpuść ledy... wrzuć bixenon w mijania a w drogowe słabszą żarówkę i będą do jazdy dziennej :P
bixenon? :) Pytam powaznie
światła dzienne od drogowych nieco się różnią, drogowe mają skupioną wiązkę do przodu są jakby dalekosiężne, za to dzienne są szerokokątne w każdą stronę rozsyłając podobną ilość światła, moc źródła światła nie ma tu nic do rzeczy, jeżeli wrzuci słabsze to po prostu z boku nie będzie nic widać a z przodu dalej będzie razić.
moim skromnym zdaniem te doczepiane ledy dzienne gdziekolwiek są załozone to wygladają tragicznie.. tylko jak producent oryginalnie je montuje w nowych autach to to ładnie wyglada..
Eee, myślę, że jakby to przemyśleć i dobrze dobrać, to by było fajnie. Mnie przychodzą na myśl póki co tylko 3 opcje, które by nie szpeciły autka:
- lampy ledowe w miejsce halogenów (minus - pozbywamy się halogenów, plus - mamy ładne sterowanie lampek guzikiem od halogenów)
- ledy wbudowane w oryginalne lampy (minus - nie mam pojęcia, jak jest z dopuszczeniem takich lamp do ruchu, pewnie kiepsko jak mniemam :) )
- wbudować lampy ledowe jakoś obok halogenów, w zderzak, żeby ładnie grały z resztą (minus - dziurawienie zderzaka, poza tym światła dzienne muszą być bodajże >25cm od ziemi, trzeba by zmierzyć czy się wyrobią)
Na forum 156 jest spory wątek o tych światłach, naprawdę ciekawie wyglądają te linijki z ledów wsadzone do fabrycznych lamp:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ziennej-3.html
a jak by zamiast pozycyjnych włożyć led??
http://xtremeleds.otwarte24.pl/134,H...t-z-komputerem
-jak byś zastosował ledy w miejsce halogenów to masz sterowanie guzikiem ale muszą być włączone światła pozycyjne co już jest niezgodne z przepisami dotyczącymi świateł dziennych które nie mogą świecić z innymi światłami!
-to drugie sam rozważam! mam bixenony i nieużytkowe miejsce świateł drogowych,kiedyś podłączyłem na próbę i pojechałem do diagnosty się zapytać to mówił że nikt się na tym nie pozna, jakby jeszcze zastosować ledowe żarówki zamiast H7 to myślę, że by inaczej rozpraszały światło!
Moim zdaniem te linie ledowe zajeżdżają wiochą maksymalnie. W każdym aucie a nie wspominając o 166 -co innego oryginał w audi. Nie rozumiem tej chęci upodobniania się do audi czy jakiegokolwiek innego - dla mnie to żenada. W przypadku jak ma mahony bixenony i wolne światła drogowe to co innego. Tylko pytanie po co? Trzeba dodatkowe pstryczniki, kombinować tak żeby wyglądało na fabrykę bo na przeglądzie będzie problem. I wracamy do punktu wyjścia - nie ma większej albo żadnej różnicy.
Bo już mam dosyć wymieniania żarników co roku. Jeżdżę w większości po mieście i częste włączanie i wyłączanie chyba skraca ich żywot. Rok temu kupowałem osrama po 300zł za szt. i już przygasają!! Kombinowania aż tak dużo nie ma, a chcę zrobić tak jak przy światłach dziennych; przy odpalaniu od razu się zaświecają i gasną przy włączeniu innych świateł(postojowych). Poza miastem to i tak dla swojego bezpieczeństwa wole jechać na normalnych światłach!!
a może trzeba sobie po prostu kupić Ałdi A4, albo A6. Będą w aucie ledy, tylko trzeba się przyzwyczaić do pozycji dresiarza jaka obowiązuje w tych autach...(tak, na kolesia z przewieszoną ręką przez środek kierownicy wyglądającego jakby całą drogę grzebał w radiu:] )
No nie no, w tym wątku nie chodzi o to, żeby zrobić z alfy audi, tylko żeby zamontować oświetlenie dzienne i nie wydatkować niepotrzebnie prądu i żarówek podczas jazdy po mieście. Myślę, że da się to zrobić nie ubliżając autku i nie ingerując zbytnio w jego styl. Od poprawiania designu i od tjuningu naprawdę staram się trzymać z dala :).
Jak ktoś znajdzie fajne miejsce na zainstalowanie dziennych to sam je założę. Fajnie mają nowe mercedesy - nad p.mgielnymi. nie udaje to audi a i w oczy się nie rzuca.
Sam pomysł z ledami jako światłami dziennymi jest przecież dobry.
Ja w mojej 166 po lifcie pomyslałem o takiej opcji:
Światła do jazdy dziennej ledowe wsadzic w miejsce świateł do mrugania i połaczyc pod stacyjke,
a do mrugania przerobić przeciwmgielne, i tu pytanie czy jest możliwe wykonanie takiego układu ktory przy wyłaczonych swiatłach przeciwmgielnych normalnie by nimi mrugał ale przy ewentualnym ich właczeniu mrugał na zasadzie rozłaczania ich ?!?!?
Też chodzi mi po głowie temat świateł dziennych. Tutaj jest ciekawy zestaw. Tylko ta CENA!!!
http://www.myhellalights.com/index.p...ledayflex-drl/
A co koledzy sądzicie na ten temat ? http://allegro.pl/swiatla-dzienne-re...492771234.html
Mam xenony mijania i tradycyjne drogowe, czy taki układ jak ten na allegro ma sens ?
Działać będzie, ale nie będzie to legalne.
Ja mam pytanie odnośnie montażu świateł do jazdy dziennej. Mianowicie, gdzie znaleźć plus za stacyjką pod maską
Nielegalne bo lampy nie mają homologacji, atestów i innych tam.
Także taka partyzantka jak z xenonami HID
Aczkolwiek rozwiązanie godne uwagi :)
A żarówkom to bez różnicy?
To prawdziwe pytanie, bo sam się zastanawiam.
Niemniej przemyślałem cały ten "problem" i w zasadzie nie widzę sensu nic grzebać. W starociu warto oszczędzić prąd i odbłyśniki, bo skąd nowe lampy. Do 166 wszystko jeszcze dostępne bez problemu.
Moim zdaniem idealnym miejscem byłoby zainstalowanie jakichś malutkich ledów na/w chromowanej ozdobie pod reflektorem. Ale problemem jest to, że brak wtedy homologacji itp.
Dobrze wkomponowane ledy w ten ozdobnik nie rzucałby się w oczy.
Wymienialny.... Kolega z mojej mieściny montował ostatnio same chromiki.
Zamontowane. działa kapitalnie :) Alfa wygląda lepiej jak się świecą wewnętrzne żarówki. Polecam zakup. Kontakt z allegrowiczem idealny.
zrób fotki, nagraj jakiś filmik zobaczymy jak to wygląda...
Niestety Panowie muszę zweryfikować światła dzienne metodą allegro kogela.... cały czas piszczy przekaźnik świateł mijania co jest bardzo wqrwiające. mimo iż montował mi to wysokiej klasy elektryk i trzech prób co w sumie kosztowało mnie 150 zeta, problemu nie udało się wyeliminować. dodatkowo doszły szumy na radio i pisk na cb. musiałem zdemontować.... aha i jeszcze spadek napięcia na dmuchawie. w sumie nie polecam.
Witam szanownych forumowiczów :)
Otóż wracając do tematu świateł dziennych patentu Kogiel z Allegro, informuję, że zamontowałem również sterownik dający mniejszy prąd na żarówki świateł drogowych. Po przeczytaniu postu Marceella, trochę się przestraszyłem ale lektura innych forów wskazywała, że ten sterownik powinien jednak działać poprawnie. Montaż zrobiłem w serwisie, sterownik zamontowali przy skrzynce bezpieczników i ... działa. Jeżdżę juz dwa tygodnie, narazie nic nie piszczy, nie szumi i nie daje zakłóceń ani na zwykłe radio ani CB. Gdyby coś się zmieniło, napiszę.
co alfa to inne problemy :) ja wymontowałem. działało do bani..... coż kobiety
Jakieś fotki być popstrykał?! :)
A ja ostatnio mijałem się z Alfą 166 po liftingu i szooooookkkkkkkkk...... ja ci patrzę dokładnie a ona zamiast halogenów ma okrągłe idealnie pasujące LEDY do jazdy dziennej, wyglądała idealnie tak jakby te światła do jazdy dziennej były zamontowane fabrycznie. Tak się zacząłem zastanawiać i dochodzę do wniosku że bardzo podobne okrągłe LEDy do jazdy dziennej mają nowsze ....SCANIE hmmmm.....
---------- Post added at 17:23 ---------- Previous post was at 17:21 ----------
A ja ostatnio mijałem się z Alfą 166 po liftingu i szooooookkkkkkkkk...... ja ci patrzę dokładnie a ona zamiast halogenów ma okrągłe idealnie pasujące LEDY do jazdy dziennej, wyglądała idealnie tak jakby te światła do jazdy dziennej były zamontowane fabrycznie. Tak się zacząłem zastanawiać i dochodzę do wniosku że bardzo podobne okrągłe LEDy do jazdy dziennej mają nowsze ....SCANIE hmmmm.....
Mają tak samo po 4 diody jak ta Alfa co ją mijałem i są podobnej wielkości
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-ja...723452749.html o coś takiego ci chodzi?
No to chyba będzie coś w ten deseń. Nie widziałem ich wyłączonych ale miały ten sam kształt i identycznie umieszczone diody więc pewnie to były idealnie dopasowane pod seryjne halogeny
też mam bi ksenon i myślałem już tych dziennych w miejscu długich ale właśnie nie wiem jak to ugryźć. Myślałem jeszcze o kupnie ramek z 166 po fl i dopasowaniu ich w miejsce po halogenach z 166 przed fl i tam dać dzienne. Zderzak bede malował bo ktos mi zrobił w nim dziurę hakiem więc nie robi mi to różnicy zastanawiam się tylko nad ogólnym efektem i czy nie zrobię wiochy ze 166........
edit; ostatnio montowałem takie u kolegi w mondeo RS i w miejsce oryginalnych wstawiłem właśnie te z allegro wyżej ogólny efekt super
Oto moje dwie - moim zdaniem jedyne - "wizje" instalacji dziennych świateł wykonane w zaawansowanym programie graficznym, czyli Paint'cie:)
1. w halogenach - wykonane tak jak kolega ze 156: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ach_156_a.html
2. w "nerkach" - tylko dosyć schowane żeby nie szpeciły.
Mnie osobiście podoba sie wersja w halogenach. Nie wiem tylko jak z wymaganymi odległościami.
jest na alledrogo taki zestaw: http://moto.allegro.pl/swiatla-do-ja...738425259.html
i myślę sobie że to jedyny zestaw który pasuje do 166 a jego charakter nawiązuje do ledów giulietty i pewnie taki styl odrębnych rozłącznych punktów ledowych będzie utrzymany w następnych modelach...
a zatem takie przykładowe wizje z uwzględnieniem średnicy lampek i ich proporcji do reszty auta ...
Te Led-y z Twojego linku bardzo ładne i faktycznie wkomponowanie ich w 166-tke może ładnie wyglądać!
Ale masakra...... :( jak juz chcecie tak kaleczyc to zrobcie podobnie jak kelpin w halogenach tylko w pionie przy wew sciance. Tylko o zgrozo NIE NASLADUJCIE INNYCH FIRM.