Alfa 156 sportwagon. Czy warto?
Witam, jako że jest to mój pierwszy, choć na pewno nie ostatni wpis na tym forum to witam wszystkich fanów alfy romeo. Muszę przyznać, że nigdy nie myślałem, że zawitam na takie forum, bo nigdy nie myślałem poważnie o alfach. Sprawa ma się jednak takowo, że dysponuję budżetem przeznaczonym na zakup samochodu w okolicach 13-16 tys. Przejżałem tysiące ofert i zdjęć samochodów i muszę przyznać że bardzo cięzko znaleźć coś co spełnia moje wymagania. Chodzi mi tu o oszczędny lecz dynamiczny silnik, a przy tym bogate wyposażenie i tania eksploatacja przy roczniku auta datującego się od około 2003 - wymagania duże, budżet nienajwiększy rzecz jasna. Po odrzuceniu setek aut grupy VAG ( poza Seatem Ibizą którą jednak ciężko dostać w dobrym silniku i wposażeniu w tej cenie ), innych fordów, renault itp przypadkowo zobaczyłem na ulicy ofertę sprzedaży alfy 156 sportwagon za dobrą cenę. Znalazłem pare interesujących mnie ofert i tak z wielkim dylematem trafiłem na to forum. Czytałem bardzo dużo komentarzy na temat alfy romeo, słyszałem wiele stereotypów jak to się one psują i są niewiele warte. Jednak nie jestem przekonany czy są one prawdziwe, bo przecież jak dbasz - tak masz. Proszę ludzi którzy mają pojęcie o tych samochodach o wypowiedzenie się o ofertach które chciałbym zaprezentować ( absolutnie nie zareklamować ) ponieważ bardzo podoba mi sięsamochód ale nie jestem przekonany co do jego niezawodności oraz wartości. Nie znam się także zbyt na budowie tego samochodu i nie wiem czy są to wersje po liftingu czy przed itp. 1 Oferta to alfa romeo sportwagon 2004, 1.9 JTD 140km. Prawie pełne wyposażenie ( bez skóry, za to jest system nagłośnieniowy BOSE ), alufelgi. Sprowadzony z Włoch. Podawany przebieg to 96.000 . Chyba bez książki serwisowej. Cena to 14.200 tu link - http://allegro.pl/show_item.php?item=1502715480 2 oferta to alfa romeo 156 sportwagon 2003 1.9 JTD 140km. Przebieg 130.000 ( skóra, pełne wyposażenie - bez systemu BOSE i alufelg ). Sprowadzona z Niemiec. Jest książka serwisowa. Cena 15.300. tu link - http://allegro.pl/show_item.php?item=1504419457 Oglądałem oba auta i prezentują sie fantastycznie, lecz nie jestem przekonany. Proszę o opinie i pomoc w podjęciu decyzji.
odpowiedz jest tylko jedna - warto!
ja sam jestem posiadaczem od 4 miesięcy AR 156 JTD 16V i jestem naprawdę zadowolony. wymieniłem co prawda sprzegło (dwumas byl ok) ale cała wymiana kosztowała mnie 900zl wiec nie jest zle. nie zamienił bym tego samochodu na żaden inny w tej cenie(16tys) i szczeże ci polecam ten model, szczególnie SportWagon w bogatej wersji wyposażenia(2003r) i po liftingu wnętrza.