witam, pytałem juz kiedys ale nic nie było
potrzeba gazu do 1,4 multiair, robi sie drogo, a 90km/h nie bardzo jezdździc cały czas
ktos cos wie , słyszł, widział, ?
Printable View
witam, pytałem juz kiedys ale nic nie było
potrzeba gazu do 1,4 multiair, robi sie drogo, a 90km/h nie bardzo jezdździc cały czas
ktos cos wie , słyszł, widział, ?
tak z czystej ciekawosci spytam jakie jest spalanie w tym cudzie? miasto/trasa ?
A tam nie ma wtrysku bezpośredniego?
spalanie w tym cudzie jest: 5.2l/100km na płaskim, nie przekraczając przepisów w pl (do 90km) i na luzie z gorki, jadąc normalnie 100-120km/h - 6,2-6,5l/100km, w miesznym miasto/wieś - 6,9l/100km, podczas proby max predkosci 190km/h - spalnie było 8,7l/100km
jaki tam jest wtrysk to nie wiem, piszą ze technologia multiar ma byc do zastosowania z roznymi rodzajami paliw - pb, lpg, on - w przyszłości ?
rozchodzi sie o to ze jest drogo a bedzie drozej, w 1998-1999 jezdzilem fso1500 lpg i kosztowało mnie to chwilami 7pln/100km, dzis chciałbym jezdzic max za 25pl/100km czego sobie i wszystkim zycze
Ja mam LPG ale w zwykłym starjecie choć nie obyło sie od zawirowań po montażu mimo że pytałem gazowników czy jest wszystko jasne. Kłopotem okazał się moment otwarcia kanałów zmiennej geometrii dolotu) i chłopki sie mocno pociły aż nie dostali mapy z centrali we włoszech, mimo że ich uprzedzałem o różnych patentach w tym silniku. Jeden już z wiertarką się brał za wiercenie dolotu ale miałem zdjęcie z netu kolektora i skończyło sie jego całkowitym ściąganiem i wierceniem na stole bo uszkodziłby jakąś przegrodę. Pomijając komplikacje i możliwość uszkodzenia przy instalacji w nieznanym silniku, multiair ma inną filozofię dostarczania powietrza i możliwe że i wtrysku -w różnych momentach cyklu i zgrane z otwarciem zaworów, może jakies dotryski itp. To może być kłopot, komputery gazowe wprowadzają różne korekty czasu wtrysku i mogą się na tym wyłożyć, a jeśli jest wtrysk bezpośredni (nie znalazłem danych) to w ogóle sprawa nie ma sensu.
Metan widzę że piszesz o gotowcu ustawień sterownika z Włoch, więc masz BRC wrzucone, jeśli tak to odwiedź hamownię, niestety nie miło Cię wykres zaskoczy ;/ StarJet to trudny dość temat, na BRC mocno psują się krzywe momentu. zwłaszcza zakres koło 3000rpm gdzie klapa macha.
Mam P&D. Faktem jest że demon mocy ten silnik nie jest, ale nie zauważyłem istotnej różnicy między LPG/Pb. Może warto byłoby coś podregulować ale jak się bawiłem na początku żadnych zauważalnych efektów nie uzyskałem.
CZeść,
jaką instalację polecacie do Mito 1.4 multijet?
I jaka butla tam wejdzie?
Ma ktoś jakies doświadczenia?
pzdr
My wrzucamy do 1,4 ME instalacje AGC model Zenit Pro OBD z reduktorem Tomasetto Artic, listwa wtryskowa Valtek typ 34. Wcześniej Elpigaz Stelle z serii ExclusivLine z listwą i-plus.
Valdemar nieśmiertelny, w sumie dobrze, że Arctic nie alaska, chociaż przy 120HP kończy się też arctic na dłuższą metę po paru tyś km...Cytat:
Napisał lechtak
dcfan. Artic, dlaczego szybko się skończy? co złego jest w listwie Valtek typ 34 ?
Panowie, pomóżcie.
Zaproponowano mi takie konfiguracje:
1. Landi Renzo Omegas z wtryskiwaczami MED i reduktorem IG1, lub
2. Stag 300 premium z Hana 2000 i reduktorem ACR 0.1
macie jakieś doświadczenia czy sugestie? Która lepiej się będzie spisywać?
(do MiTo 1.4 multiair 105 KM)
Wydaje mi się ze obie instalacje nie obsługują silników bez podciśnienia i MultiAir. Ale może juz dojrzeli i maja taka możliwość.
Stag 300 Premium jak i Stag 300 ISA2 rzeczywiście maja możliwość obsługi ME
piotr_c myślę ze konfiguracja Staga będzie OK.
Stag 300, Hana H2000, ACR01.
Zbiornik 630x200 w koło
2,8 kzł.
I hula.
A co ma nie hulać, na każdej instalacji będzie śmigał. Tylko skutki używania są różne.
Witam,prosba do was,chce kupic mito 1,4 mulitiair 105km,pytanie czy można założyć gaz?
Można, polecam AGC Zenit Pro OBD, wtryskiwacze Hana
lechtak bawiłeś się KME Nevo?
Drodzy,
kupuję Mito 1.4 120km, czy moglibyście polecić konkretną instalację gazową - która sprawdziła się u Was?
Chodzi mi o wszystkie podzespoły, a idealnie tez gazownika w Wwie.
Dziękuję.
Haloooo ktoś tu się pojawia czasem???