witam, pytałem juz kiedys ale nic nie było
potrzeba gazu do 1,4 multiair, robi sie drogo, a 90km/h nie bardzo jezdździc cały czas
ktos cos wie , słyszł, widział, ?
witam, pytałem juz kiedys ale nic nie było
potrzeba gazu do 1,4 multiair, robi sie drogo, a 90km/h nie bardzo jezdździc cały czas
ktos cos wie , słyszł, widział, ?
tak z czystej ciekawosci spytam jakie jest spalanie w tym cudzie? miasto/trasa ?
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
A tam nie ma wtrysku bezpośredniego?
spalanie w tym cudzie jest: 5.2l/100km na płaskim, nie przekraczając przepisów w pl (do 90km) i na luzie z gorki, jadąc normalnie 100-120km/h - 6,2-6,5l/100km, w miesznym miasto/wieś - 6,9l/100km, podczas proby max predkosci 190km/h - spalnie było 8,7l/100km
jaki tam jest wtrysk to nie wiem, piszą ze technologia multiar ma byc do zastosowania z roznymi rodzajami paliw - pb, lpg, on - w przyszłości ?
rozchodzi sie o to ze jest drogo a bedzie drozej, w 1998-1999 jezdzilem fso1500 lpg i kosztowało mnie to chwilami 7pln/100km, dzis chciałbym jezdzic max za 25pl/100km czego sobie i wszystkim zycze
Ja mam LPG ale w zwykłym starjecie choć nie obyło sie od zawirowań po montażu mimo że pytałem gazowników czy jest wszystko jasne. Kłopotem okazał się moment otwarcia kanałów zmiennej geometrii dolotu) i chłopki sie mocno pociły aż nie dostali mapy z centrali we włoszech, mimo że ich uprzedzałem o różnych patentach w tym silniku. Jeden już z wiertarką się brał za wiercenie dolotu ale miałem zdjęcie z netu kolektora i skończyło sie jego całkowitym ściąganiem i wierceniem na stole bo uszkodziłby jakąś przegrodę. Pomijając komplikacje i możliwość uszkodzenia przy instalacji w nieznanym silniku, multiair ma inną filozofię dostarczania powietrza i możliwe że i wtrysku -w różnych momentach cyklu i zgrane z otwarciem zaworów, może jakies dotryski itp. To może być kłopot, komputery gazowe wprowadzają różne korekty czasu wtrysku i mogą się na tym wyłożyć, a jeśli jest wtrysk bezpośredni (nie znalazłem danych) to w ogóle sprawa nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez metan ; 24-03-2011 o 16:50
Metan widzę że piszesz o gotowcu ustawień sterownika z Włoch, więc masz BRC wrzucone, jeśli tak to odwiedź hamownię, niestety nie miło Cię wykres zaskoczy ;/ StarJet to trudny dość temat, na BRC mocno psują się krzywe momentu. zwłaszcza zakres koło 3000rpm gdzie klapa macha.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Mam P&D. Faktem jest że demon mocy ten silnik nie jest, ale nie zauważyłem istotnej różnicy między LPG/Pb. Może warto byłoby coś podregulować ale jak się bawiłem na początku żadnych zauważalnych efektów nie uzyskałem.
CZeść,
jaką instalację polecacie do Mito 1.4 multijet?
I jaka butla tam wejdzie?
Ma ktoś jakies doświadczenia?
pzdr
było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
AR 166 - takich już teraz nie robią...
AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem
My wrzucamy do 1,4 ME instalacje AGC model Zenit Pro OBD z reduktorem Tomasetto Artic, listwa wtryskowa Valtek typ 34. Wcześniej Elpigaz Stelle z serii ExclusivLine z listwą i-plus.
Valdemar nieśmiertelny, w sumie dobrze, że Arctic nie alaska, chociaż przy 120HP kończy się też arctic na dłuższą metę po paru tyś km...Napisał lechtak