Pomocy!
Printable View
Pomocy!
W 166 jest tylko jedna wtyczka od ABS, poduchy i diagnostyki silnika, nad bezpiecznikami po lewej stronie kierownicy.
Potrzebujesz tylko wtyczki OBD z przełącznikiem na poduchy, silnik i ABS. Poszukaj o tym jest osobny temat i wszelkie szczegóły, wtyczkę znajdziesz na Allegro, sam mam używam i polecam.
Dzięki tylko że podłączyłem tam kompa i nie łączy się z poduszkami a producent kabla powiedział mi że gniazdo od poduszek znajduje się po stronie pasażera tylko że ja tam go nie mogę znależć. Kabel mam z przełącznikiem. Masz jakiś pomysł?
nie ma 1 66 po stronie pasażera gniazda poduszek. Gniazdo od strony kierowcy nad bezpiecznikami. Musisz mieć kabel z przełącznikiem pinó do diagnostyki poduszek, uwierz mi, sam sie podłączałem. Co to za producent? Po stronie pasażera jest gniazdo ale w AR 145. W 166 diagnozuje sie wszystkie poduchy z jednego gniazda.
VAGKKL + FIATECUSCAN e-volt.pl
Jesli to to
http://e-volt.pl/fiat_k___vag_kkl_usb_obd2.html
To podłącz sie tam gdzie Ci mówiłem i ustaw na Airbaga, przez FES i musi śmigać...tylko dobrze skonfiguruj port USB i na pewno się połączysz...głupoty gada ktos o tej wtyczce od strony pasażera w 166.
połączył się z silnikiem i abs ale nie z poduszkami
no, a przede wszystkim zainstaluj sterowniki z tej strony http://www.viaken.pl/pl/pliki/sterow...o-interfejsow/ tzn FiatEcuScan oraz Viaken VAG USB KKL , jeśli masz win 7 to FiatEcuScan uruchom w trybie zgodności z Win XP
sorry za pytanie ale co to znaczy uruchomić w trybie zgodności z Win XP?
skoro połączył się z silnikiem i ABSem to z poduchami też powinien, chyba że coś jest uwalone z samym przełączniku. Zielu ale skoro połaczył się a silnikem i ABSem to konfiguracja jest dobra i gra muzyka, problem w tym ze nie komunikuje sie z poduchami. lisek próbuj może zaskoczy...
próbowałem już nie raz i nic, czyściłem i doginałem blaszki w kostce, nie mam pojęcia co to
A wywaliło Ci błąd czy z ciekawości chcesz się tam dostać? A masz te poduszki w ogóle?
Sprawdź jeszcze ustawienia portu może w ustawieniach wirtualnego portu COM obniż szybkość transmisji do 4800 bitów na sekundę...nie mam pomysłów...
zaraz spróbuje, chcem skasować błąd bo zrobiłem kable od napinacza pasów, nie wiem jak to się stało ale były przerwane
tam są dwie opcje do połączenia z poduchami, obie próbowałeś??
jest 5, wszystkie próbowałem, autko z 1999
no fakt w Twojej AR jest 5 opcji, mój FES łączy bez problemu, jaką masz wersje FES?
możesz mieć padniętą centralkę airbag, jak reszta działa to z poduchami też się powinno łączyć
FES 3.0, a jak sprawdzić centralkę i gdzie ona jest?
mam FES 2.8.2 ten nowy 3.0 nie instaluje się, jakiś błąd, wielkie dzięki kubicze, wtyczka od centralki nie łączyła, rozebrałem, dogiełem blaszki i śmiga jak nówka, wkońcu poducha z zegarów zgasła, jaszcze raz dzięki