Jak w temacie. Malkontentom mówimy stanowcze nie :)
Oczekujemy ciekawych opisów, przemyśleń zadowolonych użytkowników / właścicieli Alfa Romeo Giulietta :)
Printable View
Jak w temacie. Malkontentom mówimy stanowcze nie :)
Oczekujemy ciekawych opisów, przemyśleń zadowolonych użytkowników / właścicieli Alfa Romeo Giulietta :)
Chętnie zapoznam się z tematem :) A przede wszystkim, ja sprawują się reklamowane zabawki w aucie (mam na myśli akcesoria i wyposażenie - nie zabawki :P) co warto kupić a z czego jednak zrezygnować.
:) :o24/7
mam tylko jedna usterke....nie wiem jak to opisac ale zawsze jak jade to ludzie sie patrza i ogladaja Julke i mnie...a my sie wstydzimy hahaha
Z doswiadczenia i zadowolenia 1.4 120 KM polecam silnik 1.4 170KM (teraz nowy automat TCT ) ktory jest bardzo dobry w spalaniu i lepszy w osiagach w porownaniu z 120KM (slabszy i wiecej pije :) ) ...no i oczywiscie full opcje :)
Oczywiście przyłączam się do grona zadowolonych.
Przecież jesteśmy Polakami i marudzenie wyssaliśmy z mlekiem matki :), ale z tego co czytam pomimo wielu uwag 99,9% szczęśliwych posiadaczy tak wspaniałego auta nie zamieniło, by go na inny. Po za tym narzekamy w swoim gronie. Na zewnątrz staniemy (tak myślę) murem za naszymi Bella-mi.
Przyłączam się do grona zadowolonych alfistów. Co do gadżetów to ja wziąłem full opcje (Navi, Bose i inne pierdoły) z czego jestem bardzo zadowolony, nic się nie psuje i wszystko działa jak należy :) Szczerze mówiąc gdyby nie to forum to bym nie zauważał połowy pseudousterek :D
Też jestem w pełni zadowolony. Nawet to spalanie nie jest takie straszne :)
A dlaczego mielibyście nie być? To nowe auta przecież.
Garść przemyśleń od zadowolonego posiadacza Giulietty :)
- Silnika JTDM2 wcale nie słychać na biegu jałowym (i nie chodzi mi o to, że się wyłącza silnik dzięki systemowi Start-Stop). Samochód jest idealnie wyciszony. Powoduje to, że muzykę z BOSE słychać idealnie!
- polecam BOSE. Niewiarygodne brzmienie! Glosniki rozstawione optymalnie-przód, słupki boczne, tył, subwoofer zamiast tylnego koła (to może być dla niektorych minus. Aczkolwiek ja w poprzednich nowych autach nigdy nie korzystałem z zapasówki, więc nie płaczę. Jest tak zwany fix&go. Mam nadzieje, że w przypadku drobnego problemu -zda egzamin).
-polecam "lufcik"-Dach przeszklony, panoramiczny rozsuwany elektrycznie. Na obecne letnie dni - idealny do bezpośredniego kontaktu z przyrodą :) 3 pozycje: rozszczelniony/uchylony - 1/3 otwarcia - full otwarte. Ja korzystam z reguły z pierwszego (na parkingu) i ostatniego podczas niezbyt szybkiej jazdy (do 60-80km/h), bo później szum powietrza uniemożliwia rozmowę, słuchania muzy, itp. Zimą super doświetlenie samochodu w pochmurne dni. Pasażerowie również mają dach panoramiczny (nie rozsuwany). Oba dachy mają roletkę, chroniącą przed mocnym napromieniowaniem słonecznym.
-polecam regulację lędzwi - przydaje się na dłuższe trasy - plecy nie bolą!
- przy korzystaniu z samochodu przez żonę i męża przydaje się opcja: Siedzenia przednie elektrycznie sterowane z funkcja zapamietywania ustawien po stronie kierowcy. Można zapisać do 3 ustawień różnych kierowców :)
- zielony pas u góry szyby przedniej chroni przed światem słonecznym :) polecam
- samochód "płynie" na drodze. Prowadzenie wyśmienite, dzięki Q2 super wchodzi w zakręty. Samochód jest jakby "przyklejony" do jezdni
- ciąg dalszy jak mnie znów natchnie :D
pozdro
Na torze 1,4 120 troszke nie wydaje :) ale i tak Julka zdala egzamin w przeciwienstwie do zony :P
http://www.youtube.com/watch?v=JBKw_4QP6WQ
Moja Giulietta jest trochę twarda, nie lubi dziur w drodze, lubi dużo benzyny itd...
Ale to wszystko nie ważne bo jak do niej wsiadam i przełączam na tryb dynamic :) to banan mi z twarzy nie znika :) a tak naprawdę to nawet wystarczy na nią popatrzeć i już wszystkie jej "wady" (jeżeli takie ma) znikają :)
Bardzo podoba mi sie dzwiek Julki :) szczegolnie jak juz jest rozgrzana :P
Zmieniłeś silnik na V6? :)
Ja ze swojej też jestem zadowolony :)
Po przejściu ze 145 jest dużaaaaaaaaaaa różnica. Napewno jest o wiele ciszej. :) Nie chce się wysiadać. A wzrok niektórych mijanych osób "zawistny" bezcenny. :):):). Paliwko 1.4 MA lubi ale czy więcej niż 145 1.6 raczej nie hihi. :):)
Ja też przyłączam się do grona zadowolonych właścicieli AR:D:D:D A te męskie zazdrosne spojrzenia z innych aut...bezcenne:D:D:D
Jestem również zadowolony, a najbardziej jak kierowcy innych marek pragną udowodnić sobie, że ich auto jest lepsze.. hehe. A tu DYMEK..:)
Wygląda na to że to nie tylko moje spostrzeżenie że AR działa na niektórych kierowców jak płachta na byka. I przy okazji chcą sprawdzić czy aby na pewno dobrze zrobili że jej nie kupili ;-)
a jak ma być inaczej??:P wyobraź sobie dumnego posiadacza golfa czy bmw 3, który widzi taki wóz, który na dodatek odjeżdża mu jak tylko chce:P
Przyłączę się i również przyznam, że inni kierowcy nie doceniają Julki :P Dziś dwóch łysogłowych panów w starej BMW 3 na podmiejskich rejestracjach z "megawydechem" się o tym przekonało, niby nic a satysfakcja jest :D
Ja nie zapeszam - ale jest już miło w naszym zwiazku z Julką ........
Choć nie mam tak miłych doznań z drogi jak Wy .... Raz chciałem spróbować z Golfem - okazał się Golfem R - dostałem w dupe aż miło - ostatnio Civic 1.8 (140KM) mierzył się ze mną - fakt do 100km/h dostał ale może o 1,5 długości samochodu :) Twardy skubaniec był .... a może ja trochę start popsułem .... jest tylko 1 sek w przyspieszeniu na korzyść Julki :)
Golf R ma 100 koni więcej a napisałeś to takim tonem jakby to była wina Julki :D
Więc coś musiało pójść nie tak z początkową trakcją raczej, liczby mówią swoje i ich nie oszukasz :) Ostatnio mierzyłem się z kumplem i jego Audi A4 1.8T (180KM) i jego Niemiec zaczął mi uciekać na długość samochodu dopiero na czwartym biegu, na wcześniejszych przełożeniach auta szły równo :)
Nie no z Goferem to jasna sprawa i wcale słabszego nie obwiniam ze przegrał :). Ciemno było i zaczynając zabawę myślałem ze to tylko GTD (ktos u mnie pod fabryka parkuje identyczne dwa nowe Golfy oba biale - jeden GTD i drugi R) R'ke dodatkowo popychaly 4 łapy :)
Julka ma 7,8 a Civic 8,9 chyba ze coś dlubany był bo serio twardo prawie łeb w łeb szedł dopiero pod koniec 3 biegu zacząłem odchodzić :)
Może zbyt wysoko kręciłeś silnik zanim wbiłeś wyzszy bieg - to drastycznie pogarsza przyspieszenie
Gdzieś tam wyżej w dziale jest link do testu 1.4 MA z wykresem przebiegu momentu obrotowego - wychodzi na to, że najlepiej jeździć 3.000 - 4.000 obrotów... Czy to jest jeszcze Alfa? :(
To po prostu alfa z turbiną
Miałem kilka dni dostęp do elearna i sciągnąłem fabryczne charakterystyki mocy i momentu. Jakby ktoś był zainteresowany wkleję tylko mam na zewnętrzym dysku i muszę pogrzebać.
Ja chętnie - najlepiej we wszystkich 3 trybach.