Potrzebuje opis kontrolek na zegarzeZałącznik 28953Co oznacza tak kontrolka ???????
Printable View
Potrzebuje opis kontrolek na zegarzeZałącznik 28953Co oznacza tak kontrolka ???????
Kontrolka silnika, wskazuje bledy, usterki itd. Tzw "Marchewa" :D
ja też się dorzucam do problemu.
-Najczęściej zapalała mi się w ostatnią zimę jak nie mogłem odpalić samochodu w mrozy. piłowałem piłowałem aż poszło po przejechaniu "iluś" km zapalała się po powrocie z pracy po "iluś"km gasła sama
-Ostatnio miałem problem z nią jak padł mi alternator...
cały czas swieci kontrolka
Od niedawna mam problem z dzialajacym na max wentylatorem chlodnicy od momentu przeklucznia kluczyka do momentu wylaczenia silnika.
Co to moze byc??
Wlacza sie nawet na zimnym silniku?
tak tak włacze sie nawet na zimny silnik
Nie wiem jak w TSie ale moze czujnik od wentylatora sie skonczyl?
a gdzie szukac tego czujnik temperatury ???? jak on wygląda
widzę że masz ten sam problem co ja miałem. Czujnik znajduje się w termostacie który znajduje się po prawej stronie osłony pokrywy zaworów bardzo łatwo to znaleźć bo wychodzi z termostatu gruby wąż a czujnik jest u góry termostatu ( wiązka z czujnikiem wbudowanym w termostat) na pewno dasz rade nic trudnego.
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=79
---------- Post added at 08:09 ---------- Previous post was at 08:05 ----------
tak żeby już niejasności nie było -- czujnik jest wkręcany ( nie jest wbudowany na stałe )
ok zamówiłem termostat i czujnik temperatury teraz czekam tylko na przesyłke :rolleyes:
mam jeszcze jeden problem z poduszką cały czas świeci tak kontrolka Załącznik 29156 co to może być??????
mam jeszcze jeden problem z poduszką cały czas świeci taka kontrolka co to może być??????
Załącznik 29162
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:05 ----------
witaj
przeczytaj instrukcje
awaria poduszki
podłącz pod kompa
Dziś założyłem czujnik temperatury i nic sie nie zmieniło dalej to samo na max wentylatorem chlodnicy od momentu przeklucznia kluczyka co teraz ???????
Dlatego warto podłączyć samochód do kompa. Wtedy pokazuje błędy i wiadomo co się popsuło. Wymieniając na czuja lub wyłącznie na podstawie rad na forum można wymienić pół samochodu i niczego nie wskórać. Dlatego opinie z forum są bardzo przydatne przy poszukiwaniu ewentualnych przyczyn - sam dwa razy znalazłem usterkę dzięki temu - ale ostatecznej weryfikacji może dokonać ktoś, kto samochód fizycznie zobaczy i sprawdzi.
Tak jest też z kontrolką poduszki. Może to być wszystko od skoku napięcia na kontrolce, który spowodował wystąpienie błędu w kompie (który trzeba skasować), poprzez uszkodzenie np. taśmy zwijacza w kierownicy, az po uszkodzenie poduszek. Przyczyn jest mnóstwo, dlatego przede wszytskim podepnij np. do EcuScana i będziesz miał wszytsko napisane, co jest nie tak.
rowzniez mam problem z ta kontrolka dzis jadac do pracy mi sie oswiecila zgaslo auto. Po kilku probach nie odpalilo zostawilem je na prakingu. Po pracy przyjechalm je scholowac i normalnie odpalilo moze ktos pomoc co dalej robic?
temat z lipca
piszesz "mam problem z tą kontrolką "
ale ostatnie posty mówią o dwóch kontrolkach
mamy zgadywać czy jednak lepiej mieć pewność o której piszemy?
co zrobić ?
najlepiej ktoś z forum z okolicy z laptopem i kablem i odczytanie błędów
ta kontrolka nad olejem. Podczas jazdy sie zalacza i w tym samym momencie auto gasnie. Po odczekaniu okolo 5min po przekreceniu kluczyka na zaplon gasna wszystkie kontrolki zostaja tylko od oleju i ta. Ale auto mozna odpalic wtedy ona gasnie lecz po jakis 5-10 km znowu sie zapala i auto gasnie. Stan oleji dobry filtry wymieniane okolo 6mies temu, paliwo caly czas te same. Wiec co moze byc przyczyna ??
Mam taki sam problem i auto mi nie odpala problem z tymi dwiema kontrolkami;/
instrukcja obsługi ...