http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-3-0...C19729768.html
Printable View
Ze tak powiem.... o ku....a
piękna sztuka!!
nie rozumiem tylko jak można 164 Q4 zapaprać instalacją gazową,
w każdej innej 164 puscił bym to płazem
Wszystko było by OK gdyby ktoś tą instalkę porządnie założył.
czujnik parkowania... :( W dodatku gaz...
Ogólnie wygląda nieźle, ale to tylko zwykły sedan... Za tę kasę można mieć GTV6 albo Juniora.
BMW M5 jest też tylko sedanem, mimo że ma 4,4 sekundy do setki. Co kto lubi :).
tylko ciekawe czy w 100% oryginalna bo nie ma obszycia wokół zegarów skórą... i ten gaz... w tym aucie nigdy!!
lakierowana, środek na nowo robiony..... nie ma wartości jako zabytek :/
dlatego cena nieadekwatna kompletnie. tylko full oryginał byłby wart tej ceny
A lakierowanie dyskredytuje auto jako zabytek?
to już nie to samo, co innego renowacja lakieru
Piękna. Mi się bardzo podoba. Ale czy jest warta 40tys?? Nie wiem.
moze ktos z Wrocka by obejrzal ja?
Ten gaz to faktycznie tragedia...Powinni ją do GrzeskaK wysłać na poprawkę instalacji! :D
Wrażenie ta Alfa 164 robi bardzo duże, ale gaz wszystko psuje :(
Obejrzyjcie na żywo... stoi w salonie AR w Bydgoszczy, a potem komentujcie....
Zniewala przy bezpośrednim obcowaniu... właściciel nie oszczędzał na częściach... naprawdę warta tych pieniędzy
Miałem dwie 164 w naprawdę dobrym stanie i widziałem wiele 164 w różnym stanie... powiem tylko, że tą 164 chciałbym posiąść :)
Widziałem ja na żywo - robi wrażenie! proponuje najpierw obejżec a potem negować - bo bedzie wstyd. jedna z najładniejszych jakie widziałem.
ale cena jest zbyt wysoka... swoją drogą wybrałbym zamiast niej gdybym miał takie fundusze Audi 200 20v z końca produkcji lub V8 4.2 w manualu.
stary co ty piszesz .. tu chodzi o styl , piekno(mieszkam w Berlinie i ostatnio na myjce podbil gostek co przyjechal S6 i zaczal sie zachwycac alfa i wspominal ze mial kiedys Q4 i szuka znowu ) no chyba ze audi ci sie bardziej podoba ? rozumie ze swiat na alfie sie nie konczy ale ... to autko jest dla pasjonata marki ...wytarczy mi ze Rafal widzial to cudo
jak by mnie bylo stac to bym kupil, ... wlasnie taka ... ciezko nawet za graniaca taka znalezc.... pozdr
przecież ta cena jest wysoka z uwagi na unikatowość auta, a nie ze względu na silnik, napęd czy osiągi.
co do gazu to sorry panowie. albo kupujecie auto dla siebie i zakładacie w nim gaz, mysie skóry czy cholera wie co jeszcze, albo kupujecie by potem sprzedać z zyskiem w oryginale. to że ma gaz to jest wasz problem, nie właściciela ;]
Poniekąd jest to problem właściciela gdyż to on ma gaz w swoim samochodzie.
---------- Post added at 17:32 ---------- Previous post was at 17:29 ----------
BTW. Auto stoi w salonie, jako wystawka. w salonie we Wrocławiu stała, bo nie wiem czy stoi jeszcze - Alfa Romeo Spider. Również była na sprzedaż z ceną zaporową i nie była to Osso di Sepia.
Za 40 tysi można i za granicą ładną 164 Q4 znalezć i to bez tego szpetnego gazu. Ten Francuski wóz o którym koledzy tak piszą to Safrane Biturbo.
Może gdyby to auto było 100% w oryginale to warto było by dać te 40tys. A tak chociaż auto wygląda rewelacyjnie to tez przyznam, że mając tyle do wydania szukał bym czegoś innego, też włoskiego, raczej Maserati.
Jest naprawdę ładna, jednak gaz nieco mnie przeraża. Chodzi mi bardziej o mentalność właściciela i to, co popchnęło go do założenia gazu w takim aucie. Moim zdaniem, to o czymś świadczy. A może po prostu doszukuję się nieistniejących powiązań. Zwolenników gazu z góry przepraszam, ale gaz w Busso nieco wykracza poza moje pojmowanie. :)
Ciekawe jak tam spód i bebechy, bo przebieg jest dość słuszny, a nikt o tym nie wspomniał. Fajnie że auto było normalnie użytkowane, ale niestety to się odbija na cenie, bo nie jest to egzemplarz muzealny zachowany w formalinie warty krocie, tylko codzienne wozidło na gazie. Szkoda, bo jest naprawdę ładna.
Wy tu się podniecacie q4 za 40 koła a tu kolega prawie takie samo za 15 nie może sprzedać... i to bez lpg...
wszystko niby fajnie, ale racja, ten gaz to jest założony tragicznie - każdy wtryskiwacz w inną stronę :( no i mnie się wydaje, że przód nie jest dobrze poskładany i conieco krzywo leży, ale to moze moje zdanie
środek widać robiony, kierownica obszyta na nowo
podobają mi się wskaźniki ciśnienia oleju i ładowania, które widać, obecnie tego brakuje w autach
prezentuje się całkime fajnie i za takie nietuzinkowe auto może ktoś da 40 klocków
Nie wiem, kto założył tam ten gaz, ale mam nadzieję, że umrze w męczarniach. Co za wiocha.
W dziale Bazar od dwóch miesięcy wisi bardzo ładna 164 3.0 V6 za kwotę siedmiokrotnie niższą i chętnych brak. :( Wprawdzie nie Q4, ale kamon...
Jeszcze raz napiszę.... zobaczcie auto na żywo a potem piszcie pierdoły !!!
To, że jest LPG to chyba wina poprzedniego właściciela, nie pamiętam historii.. Nie jest może superidealnie założony ale to można zdemontować.
Stan jest nieziemski i życzę powodzenia w poszukiwaniach takiej w całej europie.... a jak znajdziecie to nie wiem czy zmieścicie się w takiej kwocie.
Komentarze o słabym spasowaniu elementów na podstawie fotek przemilczę.
Stan techniczny auta jest idealny... Pomyślcie ile w takim aucie kosztuje "remont" zawieszenia i skrzyni Getrag a potem zacznijcie rozmawiać o cenie ;)
Pozdrawiam
p.s. W żadnym wypadku nie mam profitów ze sprzedaży tego auta ;) Tylko wkurzają mnie niektóre teksty - Q4 to nie jest zwykła 164 v6 za 3000zł !!
To tak jakby porównać ceny "zwykłej" 155 TS ze 155 Q4...