http://moto.allegro.pl/phorum/read.p...68966&t=468966
Może by tak ich zakrzyczeć? :)
Printable View
http://moto.allegro.pl/phorum/read.p...68966&t=468966
Może by tak ich zakrzyczeć? :)
wiedziałem że ta rejestracja na allegro kiedyś się przyda :D
post napisany :)
zre benzyne...
to ciekawe czym on wczesniej jezdzil. dwojka w dieslu na rozkreconej pompie? :mrgreen:
Ale te opinie dziewne :? Zawieszenie wiadomo ze u nas nie wytrzymuje dlugo, a jak ktos zaniedba i pasek mu strzeli to jego wina :wink: I ogolna zasada: Kochaj albo rzuc :!:
Jeszcze chcialem dodac ze w przypadku awaryjnosci to jest tak ze jak sie komus zepsuje np VW to nic, bo one sie moga osuc, a jak Alfe to juz ze zlom i ciagle sie psuje itd :roll:
jestem ciekawy skad tyle nienawisci do alf (awaryjne, psuja sie) przeciez to koncern fiata i czesci sa zunifikowane dla alfy, lanci i fiata
np silnik twin spark ma chyba ten sam rozzad co fiat silniki te nie roznia sie az tak - chyba ze sie myle
Gość pewne ma przykre wspomnienia związane z Alfą i próbuje zniechęcić innych, niech zgadnę kupił tanio Alfę, dołożył i sprzedał jeszcze taniej :)
eh... kto by takie pierdoły czytał? Nie mówiąc o tym, kto by się tymi pierdołami przejmował...
Pozdrawiam.
- Rafał
z zazdrości :!: bo My mamy piękne Auta a oni nie :!: :!: :DDD :DDD :DDD :DDDCytat:
Napisał OO__V__OO
szczerze to ja tych ludzi nie rozumie... nie wiem dlaczego ale po prostu nie rozumie, czy oni na prawdę tak uważają czy mają jakieś halo? Albo na prawdę źle trafiają, przecież mi się ten samochód nie psuje, może jestem jakimś wyjątkiem ale na naszym forum jest wiele ludzi, którym te samochody się nie psują.
Jedynym rozwiązaniem i wytłumaczeniem tego jest to że AR w kierownicy posiada chyba jakieś czujniki i poprzez linie papilarne wyczuwa łosia i aby ten łoś jej nie uszkodził sama się "wyłącza" taka blokada :D :D
dokładnie tak :mrgreen: mnie to tam lata niech dalej uważają że niemieckie auta są super przecież nie będziemy ich wyprowadzać z błędu :mrgreen:Cytat:
Napisał mrutyna
Taak, niech sobie tkwią w tym "mylnym błędzie"
Dzięki temu kupiłem cudną Alfę za dobre pienioądze, a wyblądało to tak:
- handlarz przywozi z Niemiec wypiszczoną Alfę
- łapie się na jej urok pierwszy łoś, wszyscy znajomi tłuką mu jake to będzie miał wydatki, robi rozrząd i parę innych rzeczy w Ganineksie wywala grubą kasę i uznaje że znajomi mieli rację - sprzedaje
- łapie się na jej urok drugi łoś, wszyscy znajomi tłuką mu jake to będzie miał wydatki, robi turbo też w Ganineksie wywala grubą kasę i uznaje że znajomi mieli rację - sprzedaje taniej niż kupił
- KUPUJE JĄ JA :lol: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: DOBRE :!: :!: :!: :DDDCytat:
Napisał Kosiar
ja zaraz po kupnie tam zrobiłem te rzeczy chciałem mieć spokojne sumienie odnośnie rozrządu czy to źle że serwisuje moją alfe tam ? :roll:Cytat:
Napisał metrim
mam do nich blizej ale do Ganinexu za chu....a nie pojade ,naciolem sie u nich i nigdy wiecej tam nie pojechalem ,za to polecam Alfe TUR w Bytomiu same +++ !!!!od 2 ,3lat tam smigam kontakt rewelacyjnyCytat:
Napisał Kosiar
Dzięki takim opiniom stać mnie na Alfę :D . Dbam o nią i wiem że kiedy bedę ją sprzedawał nie będę musiał nic ukrywać, a jak już ją sprzedam (pewnie za parę groszy) to kupię następną (już jestem chory na 156) za też niebardzo wygórowaną cenę, a jak kupię od kogoś kto też o nią dbał to bajka.
A z tego co widzę (na każdym z forów AR), wszyscy chuchają na swoje Alfunie.
I tak się to będzie kręcić. Ja już się zaraziłem wirusem i jak będę kupował nową to napewno będę szukał furki od jakiegoś Alfaholika, a jeśli ktoś kupi moją to napewno zarazi się miłością do AR.
To nie są samochody dla mas i niech tak pozostanie. :>>
nie plakac, lecz cieszyc sie trzeba :D dzieki temu moja wymarzona 156 bedzie jeszcze tansza :mrgreen: :twisted:
"germancom" nie wytlumaczysz, wiec Panowie dajmy spokoj :P niech sobie gadaja...a jak kiedys w swoim golfie 3 "gti"(od kobiety z niemiec z niskim przebiegiem :lol: ) stana na swiatlach z chocby "slabsza" Alfa i zostana gdzies tam daleko w tyle to bedzie inna rozmowa :mrgreen:
Moja zazwyczaj jest słabsza ale i tak stają i wąchają moje spalinki. Ja mam tylko 1,4 a knockout'ję takie fury że aż mi głupio. Nogę niestety ciężką mam i odbija sie to na portfelu- tylko Ultimate-98 i zawsze pierwszy :lol:
Z doświadczenia, nie z magla:Cytat:
Napisał Milano_155
Zawieszenie peżotów - szmelc jakich mało
Zawieszenie passatów: patrz na mnie a nie rusz mnie, tam są nawet łożyska kijowe
Zawieszenie audi A3 - jako tako, ale daleko im do subaru czy do camry
Zawieszneie mercedesa osobowego - jest OK, prawie tak dobre jak w subaru :).
Daewo - sypie się jak diabli.
A sądzę, że inni też tu moga swoje 3 grosze dołożyć
Nie wiem ile ma moje zawieszenie, w kazdym bądź razie przesuwam się po Łodzi, jakie sa ulice wiadomo, zrobione na razie około 7000 i na razie cisza.
nie masz racji , kolega ma puga 306 jeździłem tym autem jako pasażer i jako kierowca auto jest już u kolegi rok na codzień normalnie użytkowane i uważam że wpadanie w dziury jest super miękko i miłoCytat:
Napisał J@rek
na jakiej podstawie to stwierdzasz?Cytat:
Napisał J@rek
Uwazam, ze jest nie do zabicia, o ile nie poleci belka...
Samochód szwagra - 307 od nowości - sprzedał go przy liczniku 90000:Cytat:
Napisał adasco
łożyska przód, wahacze przód, końcówki przód- to wymienił, z tyłu zaczęło wyć łożysko.
Samochód naszego prawnika - 407 - nowe - po 40000 walące tylnie zawieszenie - łączniki i jakieś elementy stalowo-gumowe, samochód żony prawnika - 207 - łożyska przód, wahacze przód - to do dziś czyli do niecałych 40000.
Ja sobie peugota nie kupię.
-Prawda z Alfą jest taka, że jak ktoś ma laickie, konsumenckie podejście do aut do niech omiją ją z daleka. Ten wóz trzeba poznać, znać jego fobie przede wszystkim i elementy na jakie trzeba zwrócić uwagę. Tutaj działa zasada jak dbasz tak masz. Co do 166 z V6ką- nie jest wcale taka droga w utrzymaniu porównując z innymi autami tej klasy z silnikami V, a utrzymanie w porównaniu z 4o cylindrowym Twin Sparkiem może być identyczne. Co się na Twin Sparku zaoszczędzi na paliwie to trzeba wsadzić w wariator. V6 daje dużo frajdy, a po za tym utrzymanie wcale nie jest strasznie wygórowane. Po za tym 166 musi mieć V6 aby sprawnie i dynamicznie jechać.
Jak komuś się chce to może to wkleić tam. Ja na allegro konta nie mam.
Co oni tam wypisują ?? Gościu pisze ze kupił JTD i musiał wymieniać sonde ??? Następny że ma 166 JTD i pali mu 4 litry na trasie i 5 w mieście - co za pierdoły.
Parwdą jest że AR wymaga większego zangażowania w auto większej kultury technicznej, ale czy części sąd droższe ??? - przy takiej ilości i wyborze zamienników nie sądzę - oczywiście porównując do samochodów o podobnym zaawansowaniu technicznym pod względem silnika i zawieszenia - nie porównując np do Golfa III 1,8 8V bo to nie o to chodzi w takim przypadku Golf będzie tańszy pod każdym względem. Ale porównując np do Passata B5 z silnikiem 2,5 TDI - już może być różnie.
Poza tym z kąd się biorą skrajnie negatywne opinie o AR od ludzi co kupili złoma i ich zrujnował albo ( i to są te najlepsze) z postoju TAXI - nik tam nie miał AR ale wszyscy wiedzą jaka jest. I co oni z tym zużyciem oleju ?? mam już drugą alfę ( razem ponad 100 tyś km) i nigdy nie dolałem nawet 100 ml oleju ?? a jak sobie o nim przypomnę to sprawdze poziom może ze dwa razy na wymianę. A jak mnie ktoś pyta czemu jeżdżę Alfa to zawsze odpowiadam tak samo - bo mnie na to stać - temat sie urywa :) .
super to ująłeśCytat:
Napisał Bedboys
Tak porostu ludzie zazdroszczą nam ja myślę że nawet zazdroszczą nawet boskiego loga marki, a w moim przypadku 1,7 16V głosu jaki sie wydobywa z serduszka, Tak to prawda, że alfiści pakują kasę w swe autka bo ja tak robie, nawet oszczędzam na dziewczynie :)
:lol: no tak ciężko rozpieszczać dwie miłości :wink:Cytat:
Napisał sidkoz
ja też , "kochanie nie pojedziemy do kina bo czasu naprawde w tą sobote nie mam" :PCytat:
Napisał sidkoz
ale ksenony miałem czas założyć i kupić :P
Post dopisany (26190_PZ mój nick na allegro).
Myślę, że ujałem wszystko co na temat Alfy można powiedzieć :D
ożeń sie, bedzie jeszcze taniej :DCytat:
Napisał sidkoz
Z ta dziewczyna to w sumie prawda....
Ja tez wole zaoszczedzic przykladowo na prezencie i przeznaczyc to dla Belli :)
Trzeba byc na prawde zakochany zeby to zrozumiec.... mam nadzieje ze moja dziewczyna nie przeglada forum :P bo juz nie zyje po tej szczerosci :P
pozdrawiam Was jakby to byl moj ostatni post.... :) i prosze o opieke nad Bella :)
Też coś dopisałem. Nie lubię dyskusji z ludźmi z klapkami na oczach i sztywnymi poglądami ale nie mogłem się powstrzymać. Jeśli ktoś będzie miał lepsze argumenty niż ja to jestem skłonny zmienić zdanie, tylko nie było tam nic konkretnego.
I ciekawe czemu nie pisał tych negatywnych opinii ten lekarz, komornik czy ktoś tam jeszcze tylko ten koleś z 'znajomościami' :D
(mój nick z allegro riddick-1)
Mnie juz dawno przestały ruszać takie opinie na temat AR...
Kurde.. poczulem sie jak wieszcz narodowy :P
Ktos o nicku Kaes_2000 nawet zacytowal moje motto :mrgreen:
A tak BTW.. olejcie tych co nie wiedzą i nie wierzą :)
Ja wlasnie mam w rodzinie trzecią alfe bo siostra moja również "złapała virusa" :D
A ceny crosswagonów spadają :D wiec moze pod koniec roku bedzie czwarta :twisted:
FRED
Nie dotyczy to tylko fanów czy przeciwników alfy.
Po prostu polak musi mieć wroga.
Na poparcie tezy: 'dyskusja' na temat skrzyni automat czy manual.
najwiecej na ten temat mają ci do powiedzenia, którzy gie wiedzą.
Ale! Ale! Ale! dobrze jest mieć na wszelki wypadek odmienne zdanie.
ujmę to tak; NIE DYSKUTUJ Z IDIOTą BO SPROWADZI CIę DO SWOJEGO POZIOMU I POKONA DOśWIADCZENIEM, to tyle/ każdy alfista wie o co chodzi/
Fred :!:
co d Crosswagona to też mi się marzy natomiast jeszcze po 40 tyś są jest ich mało a jak już to rozbitki :roll:
Hm... jakby to powiedzieć? to ja, sorry za plagiat, ale podoba mi się :)Cytat:
Napisał Fred
Ale odpowiedź alfisty boogie79 też jest spoko:
Racja tak jak miliony much które siadają na g....ie :)
Hahahaha :lol:
"Alfy są brzydkie, drogie i się psują. Wszak miliony użytkowników Volkswagenów nie mogą się mylić! :)"
-Racja tak jak miliony much które siadają na g....ie
:mrgreen:
leze na podlodze i niemoge sie podniesc :lol:Cytat:
Napisał williamdrake
pancerwagonisty nie przekonasz :mrgreen: Ich strata :P
Stalem ostatnio na parkingu i pasek TDi (ten 110KM) cos niemogl zapalic... :lol: krecil kilkadziesiat sekund i chyba sie nie udalo :lol: ja tylko z szyderczym usmiechem odjechalem swoim starym "zlomowatym, gowno wartym, zardzewialym, zlopiacym olej" Fiatem na gazie :lol: :lol:
Czasem idzie jeszcze spotkać ludzi którym się ta marka podoba. Przed chwilą kupowałem olej do skrzyni na jednej ze stacji w Bielsku-Białej, sprzedawca trochę mnie zaskoczył, miły gość, zaczął wypytywać jakie auto itd. jak usłyszał Alfa to miałem wrażenie że to ktoś z klubu, nie wspomniał nic o awaryjności, jedynym jego argumentem było to że dużo pali, no cóż miał rację i przyznałem mu ją. Kiedy już miałem odjeżdżać gość wyskoczył zza lady aby jeszcze pooglądać moją mizerną 145 i chwilę pogadać, byłem naprawdę zaskoczony kiedy stwierdził że chorował kiedyś na takie autko i tylko to spalanie go przeraża. Gdyby nie to że był w pracy pewnie wziąłbym go na przejażdżkę a może nawet zaraził wirusem, no ale nie wyszło.
Napewno widział moje klubowe naklejki, więc może odwiedzi forum i napali się na Alfę po raz kolejny :) . W każdym razie miło jest gdy ktoś nie wyskakuje od razu z krytyką tylko pyta z zaciekawieniem co, jak, za ile i jeszcze potrafi powiedzieć "to faktycznie trafiłeś piękne autko".
Pozdrowionka.