spalanie autostradowe 1.4 TB MA
Czekam niecierpliwie na swoją Julcie i zastanawiam się, jakim spalaniem autostradowym wykazuje się silnik 1.4 TB MA. Chodzi o dynamiczną jazdę (130-180km/h) bez jazdy na limicie. Niestety tego podczas jezdy testowej nie udało mi się ustalić, bo w Warszawie i okolicach nie ma autostrad;) Ostatnie pięc lat jeżdziłem Dieslem, i przy wszystkich wadach Diesel miał jedną dużą zalete, że nawet przy cieżkiej nodze nie palił więcej niż 8.8 l/100km. Ze swoich czasów benzynowych pamiętam zupełnie inne wyniki (12-14 litrów). Licze na to, że czasy się zmieniły. Już pomijając pieniądze, to zatrzymywanie się co 400km żeby tankować jest denerwujące. Może szczęśliwi posiadacze 1.4 TB MA podzielą się swoimi doświadczeniami. Dziękuję!
Giulietta 1.4 TB 170 KM spalanie
Witam właśnie wróciłem Julką z Grecjii. 3500 km,pełne obciażenie 5 osób+ pełny bagaznik.W tamtą stronę jazda spokojna do 130/h splanie 7,5 na 100 km. W drodze powrotnej:girl_wacko: częściej korzystałem z trybu dynamic i prędkości 130-170/h spalanie 8,6 na 100 km. Poprzedni mój samochód Alfa 156 2.0 TS nigdy nie zadowoliła sie taką ilością,cięzko było zejść poniżej 9/100. Jestem bardzo zadowolony tak z dynamiki tego silnika ja ze spalania:D.Bagażnik :( jak na 5 osób troche mały za to na miejsce na tylnej kanapie nikt nie narzekał. Ogólnie bardzo przyjemnie sie Julką podróżowało. Pozdrawiam wszystkich.:crazy_pilot: