Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
Printable View
Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
przod pasuje od delty/tipo 3d i fiatow coupe
z tyłem to juz chyba nie jest tak rozowo..
Mam fotele z czarnej skory od Fiata Coupe w swojej 145 ale z przekładką nie jest tak różowo, o tylnej kanapie zapomnij bo jest zupelnie inna. Trzena ściągać skóre z siedzenia i rozwiercić 2 nity - następnie założyć szyny od 145 bo Coupe ma zupelnie inne. 2 Dni zabawy i fotele były na miejscu. Fotki możesz zobaczyć TUTAJ
Jeżeli już musisz mieć skórę, to może lepiej dać do tapicera?
No własnie. Gdzieś czytałem,ze obszycie kórą ekologiczną (wigląda i pachnie identycznie) wcale nie jest takie drogie. Nie pamietam ile żeby nie skłamać ,ale warto się nad tym zastanowic i sprawdzic.
Tiga, weź sobie w łapke eko i skóre i wtedy zapewne zmienisz zdanie :wink:Cytat:
Napisał Tiga
Ja jestem w trakcie obszywania swojej, jeszcze zostały mi boczki. Wrażenia wizualne super, no i tan zapach :D
Postaram się jutro więcej fotek wrzucić
http://images34.fotosik.pl/218/16b3611d19a0380fm.jpg
sam obszywasz? Powiedz to dużo pracy jakie narzędzia czy laik Sobie da rade? jedyne co szyłem to guziki to koszuli :wink:
Cytat:
Napisał alfasound_mania
Jedyne co mnie ograniczyło to brak maszyny do szycia, która by uciągła skórę. Myśle, że wystarczy troche zapału i metodą prób i błędów możnaby było samemu coś uszyć, bo skóra się ładnie naciąga :)
a jak to szyłeś za pomocą czego? jak uporałeś się z tylnymi boczkami? Fajnie by było jakbyś dokładnie to opisał jeśli byś mógł bo myślałem kiedyś nad takim rozwiązaniem
Witam!
Brzoza a masz może zachowane gdzieś szkice wzorów foteli do 145? Było by super jakbyś się podzielił:) W przyszłości planuję coś podobnego, ale ostatnio doprowadzam swoją 145 do ładu od strony mechanicznej. Naprawdę dobra robota, daj więcej zdjęć w wolnym czasie, bo przyciąga wzrok.
alfasound_mania, właśnie nie posiadam maszyny i musiałem oddać do tapicera, a tylne boczki właśnie są w trakcie robienia i też się troche o nie obawiam :evil:
Masterpolo, żadnych szkiców nie posiadam, ja robie na wzór orginalnych foteli czyli będą takie same przeszycia. Wystarczy rozebrać fotel i szyć na wzór starej tapicerki. Tylko trzeba sporo podkładać gąbki, bo przekonałem się że wychodzą straszne dziury pomiędzy siedzeniem a oparciem.
Zdjęcia wrzuce jak będzie całość skończona.
a jakie koszty takiego obszycia są u tapicera?
Cytat:
Napisał Majkel
Zależy, jak się dogadasz.
Jakby ktos chciał przylukać fotele to zapraszam http://ti-amo.net.pl/tiamoforum/viewtopic.php?t=160 jeszcze nie skończone, ale foty juu są :)
Przyznam, że podoba mi się efekt Twojej pracy a wnętrze robi wrażenie, ale nie wiem czy nie za jasno jest teraz w środku ;//
W każdym bądż razie podziwiam za cierpliwość i wytrwałość :mrgreen:
Kawał wspaniałej roboty. gratuluje udanej pracy. W przyszłości, kiedy zabiorę się za to samo, pewnie będę miał pare pytań, ale jak narazie popatrzę i naciesze oko.
Obszycie samych foteli w 4drive to okolo 6 tysiecy. Ale robią naprawde kozacko!
Przypuscmy, ze u jakiegos zwyklego "podworkowego" tapicera wyniesie to polowe mniej. Mysle, ze 2-3 tys to napewno!
Uzywane fotele do 145 jak pytalem to okolo 800 zl.
Czy znacie i polecacie jakieś zakłady tapicerskie z okolic Krakowa. Taka skórka też mi chodzi po głowie :P .
A mnie się marzy alcantara :mrgreen: