Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegała opcja 833 - Przystosowanie do montażu telefonu komórkowego?
Okazuje się że moja bella miała to zamówione w salonie a ja nie wiem jak to znaleźć/ugryźć
Printable View
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegała opcja 833 - Przystosowanie do montażu telefonu komórkowego?
Okazuje się że moja bella miała to zamówione w salonie a ja nie wiem jak to znaleźć/ugryźć
Doczytałem że składało się to między innymi z krótkiej anteny z podstawą w tylnej części dachu wraz z poprowadzonymi przewodami (chyba podwójne FM i GSM) do tyłu radia.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Ja u siebie miałem na ten przykład zestaw głośnomówiący w postaci dodatkowego głośnika pod fotelem i mikrofonu koło lusterka. Antena na tylnej szybie nie na dachu i przewód wychodzący z tunelu środkowego po stronie pasażera z wtyczką jak do telefonu. Jest jeszcze ślad po uchwycie na tel ale widziałem taki tylko na zdjęciach. Czy to o to chodzi? A kolega chce ten zestaw sobie reanimować i używać czy usunąć jego pozostałości?
Chciałbym go zaadoptować ale na razie nie wiem jak.
Pomoże ktoś?
Na razie wiem że chyba mam antenę i chyba kabel poprowadzony do radia.
A Ty malin masz antenę na dachu?
Też miałem tę opcję. Zostały mi otwory od tel przy konsoli i głośnika na słupku, antena na tylnej szybie, pod fotelem kierowcy dwa przewody, jeden jakny od ładowarki Nokia, jeden z zieloną koncówką, ostatni usunąłem te kable, muszę jeszcze zdjąć ta antenę szyby.
u mnie tylko kabel antenowy z tyłu dachu do radia
Ja to mam u siebie. Z tyłu na dachu mała antenka, w schowku głośnik z napisem Nokia, przy lampce oświetleniowej mikrofon, a w sobote jak rozkręciłem konsolę środkową to okazało się że mam tam schowaną jeszcze taką kostkę wielkości paczki fajek z napisem Nokia. Ale i tak nie działa mi to:D
Masz tą konsole jeszcze rozkręconą?
Mógłbyś wrzucić fotki tego mikrofonu i głośnika?
też mnie ciekawi ten temat, bo na dachu mam krótką antenę, w radiu jest opcja phone (może wszystkie radia miały w standardzie??). No i do tego znalazłem jakieś kable w konsoli środkowej jeden wygląda jakby antenowy (jakość zdjęć nie powala bo robione telefonem)
Załącznik 36444
I jeszcze mam na głośniku od pasażera jakieś dodatkowe kable. Ktoś mi mówił że to właśnie od zestawu głośnomówiącego ale pewien nie jestem.
Załącznik 36445
Jeśli chodzi o fabryczne rozwiązanie mikrofonu, to jest on wbudowany w lampkę podsufitki w miejscu z dziurkami. Niestety żeby stwierdzić jego obecność w tym miejscu trzeba wyjąć tą lampkę i sprawdzić ile jest podłączonych do niej przewodów. Jak jeden to tylko światło. Jak dwa to także mikrofon.
U mnie mikrofon jest osobno :)
Może, to był kombinowany zestaw?...
Ja również posiadam i mikrofon jest doklejony do lampki taki mały kwadracik, zestaw telefoniczny jest przykręcony po lewej stronie do konsoli pasażera na skórzanym podparciu, a na nim słuchawka. U mnie jest dopasowana akurat do SE K800i podobnych.
U mnie żadnych uchwytów nie ma poprzykręcanych , ale ma koło lampki mikrofon w kształcie bardziej owalnym :)
Wczoraj miałem chwilę i zdjąłem lampkę z podsufitki. Niestety żadnego mikrofonu nie znalazłem - do lampki podłączona jedna wtyczka od której wychodzą 3 kabelki. Ciągle jednak nie daje mi spokoju ten kabel antenowy no i ta krótka antena :)
Poczytałem w eLearn na ten temat i wynika z tego że opcja Przystosowanie do telefonu komórkowego składała się z:
Anteny na dachu od GSM
Kabla wyprowadzonego do deski rozdzielczej
Podwójnej instalacji przewodów na głośniku przednim prawym (pasażera) jak ze zdjęć powyżej
No i na podprowadzeniu kabli zasilania do telefonu komórkowego (ładowania)
Zestaw nie składał się niestety z mikrofonu, ani uchwytu do telefonu.
Czyli teraz aby to wykorzystać na myśl przychodzą mi dwie możliwości:
Opcja 1.
Kupić oryginalną lampkę z mikrofonem oraz radiotelefon jak ze zdjęcia poniżej i modlić się że wszystko uda się podłączyć i że zacznie działać
Opcja 2.
Kupić uchwyt do telefonu, wiercić dziury w desce, zamontować uchwyt i akcesoryjny mikrofon, podłączyć wszystko i jak wyżej, modlić się że zadziała.
Dodatkowo trzeba za każdym razem zmieniać uchwyt przy wymianie telefonu - no chyba że ktoś dożywotnio będzie zmieniał iPhone'a na iPhone'a
Obie opcje jakoś mało korzystne.
http://iv.pl/images/23612567602221212683.jpg