Witam, co sądzicie o płynach czyszczących wtryski? Pomagają w alfach? Kto z was je używa i jakiej firmy ?
Printable View
Witam, co sądzicie o płynach czyszczących wtryski? Pomagają w alfach? Kto z was je używa i jakiej firmy ?
xeramic do ON common raill`a dostepny na stacjach Orlen`u + dodatek do diesla Millers`a od Pablo z forum. Xeramic polecil mi mechanik przed wymiana filtra z racji tego ze co chwila swiecil mi sie alarm ,,Woda w filtrze paliwa" wlalem xeramic + bak do polowy i po dojechaniu do rezerwy zmiana filtra - od dodania zadnego alarmu, a dodatek Millers`a polecil mi Pablo i uzywam co 3 tankowanie. Jak na razie jest ok zero alarmow z woda itp itd czyli cos daja
Siema u mnie pomagają , nawet niema nagaru na wydechu jak wczesniej. nie kupuj tych badziewi z marketów typu STP bo to nic nie daje. Polecam Liqi moly u mnie sprawdzone . koszt to kolo 40 pln za butelke 250 ml.
na ile starcza tego liqui moly 250ml ?
A leje ktoś z forumowiczów Mixol?
kolego butelka L.M starcza na 70 litrow paliwa
czyli wlej cala jak sie juz na nia zdecydujesz wtedy jak bedziesz tankowal do pelna i wyjezdzij wszystko a potem powtorz jeszcze raz i powinno byc ok. czasem jeden raz zalanie tego specyfiku nie starcza dlatego warto zrobić tak ponownie .narka
czyli np tankuje do pełna- cały L.M i jeszcze raz do pełna i powinno śmigać ? Słyszałem różne opinie na temat wtryskiwaczy w naszych alfach ktoś może się wypowiedzieć na ten temat ?
Jakie opinie? Rozwiń tą myśl.
Killer ja od czasu do czasu dolewam trochę Mixolu na zbiornik paliwa, bo nic tak dobrze nie smaruje układy wtryskowego jak właśnie Mixol - ten stosuje tylko w lecie;) Zimą natomiast i co 3 tankowania w lecie dolewam dodatek Kleen-Flo czyszcząco - uszlachetniający;) Alfina śmiga jak złoto;)
A sądzisz, że zimą stosowanie Mixolu nie jest już tak wskazane?
Chodzi mi o wrażliwość wtryskiwaczy na jakieś zanieczyszczenia w paliwie, wodę itp. I czy te preparaty mogą zapobiec jakiejś awarii
W sumie to nie mam pojęcia;/ Zimą leję inne specyfiki, które też w jakimś stopniu mając smarowac wtryski z całym układem tj. Kleen Flo oraz zapobiegac gestnieniu ON i wytrącaniu sie parafiny. Mixol póki co tylko jak mrozów dużych nie ma, nie wiem dlaczego ale tak mam i już;)
---------- Post added at 20:13 ---------- Previous post was at 20:12 ----------
Z tego co wiem to w układach Common Rail lubia sie podwieszac róznego rodzaju jakieś elektrozaworki, a dodawanie takich specyfików myślę ogranicza ryzyko występowania takich zjawisk;)
maciek2306-156
mówisz o tym płynie http://allegro.pl/kleen-flo-opatento...991228242.html ?
Latem leje taki:
http://sklep.texpert.pl/dodatki-do-o...ion-kleen.html
a zimą taki:
http://autokosmetyki-24.pl/pl/dodate...kleen-flo.html
Jakoś nie jestem przekonany do kupna tych specyfików przez internet i biore je w znanym sklepie motoryzacyjnym. Środki są produkowane w Kanadzie z tego co wiem. A padło na Kleen-Flo bo rozmawiałem kiedyś z chłopami co paliwem handlują i twierdzą, że to najlepszy dodatek do diesla;) Póki co ja jestem zadowolony;P
Mixol taki jak się lało do komarów?
do wszystkich 2-suwów
Z tego co widzę na stronie której podałeś zalecane dawki stosowania tego preparatu to 1l na 1000l ON :P
Ja miałem rozbieżne korekkty wtrysków o ponad 30% - wyjeżdzam już drugi bak z STP do diesla i zoboczę czy coś się zmieniło.
DF
Pytanie do posiadaczy diesli:
Czy spaliny Waszych belek też strasznie śmierdzą? Mam wrażenie, że w porównaniu do mojego sł. TDI-ka spaliny Alfy są cuchnące!!!
Dodam tylko, że nic nie dymi, kopci, jest moc jak trzeba i zero błedów.
Co Wy na to?
DF
Ktoś wyżej skarcił STP... nie wiem może to i szmelc w porównaniu do reszty ale mi pomógł chyba...
Bardzo delikatnie falowały mi obroty na zimnym silniku na jałowym. Zalanie do pełna Vervy + STP do czyszczenia chyba już totalnie wyeliminowało lekkie falowanie na zimnym.
to ja skarciłem STP ponieważ lałem go z 6 razy i nic. Dopiero jak zalałem liqui moly to zaczął palić jak nowy. jak powiedzialem mechanikowi o stp to mnie wysmiał mówiąc że to marketowy SHIT.
Mam pytanie- czy ów mechanik robił jakieś porządne doświadczenie z różnymi miksturami do ON, czy tak profilaktycznie skreślił STP?
być może masz rację... u mnie pomogło po prostu. Chyba że to kwestia lepszego paliwa bo akurat verva została wlana...w co trochę wątpię bo efekt był dopiero po około 200 km
akurat mechanik robi ogolny serwis disla i powiedzial ze ten stp to po prostu pic na wode. a robi w tym temacie kilka dlugich lat i zna sie na rzeczy. do tego z doswiadczenia u mnie stp nie pomogl a wlewalem go co tankowanie od wakacji.
Ok na następne tankowanie poleci u mnie LM
Na pewno wiele składników ma na to wpływ. Chociaż najbardziej wg mnie stan w jakim jest silnik. Ostatnio miałem do czynienia z BMW 5 2006 r i tak strasznie śmierdziały spaliny, ze po chwili jak pochodziła w garażu to szczypały oczy i gryzło w gardle..
O tym preparacie piszesz? http://allegro.pl/liqui-moly-diesel-...990568983.html
---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:18 ----------
U mnie w firmie są renault trafficki 1.9 common rail i też te spaliny strasznie śmierdzą. A jak już postoją na wolnych z pół godziny to już wogóle. Może to ma jakiś wpływ.
tak o tym tylko ja mam butelke 250ml bo nie mieli 500ml. powiem ci tak- stosowałem kilka praparatow do wtryskow glownie stp ale dopiero po tym zaczela byc poprawa. jak narazie jest ok.
narka
Przy zalewaniu tych preparatów lejecie podstawowy on czy v-powery itp?
Tez zakupiłem L-M w InterCarsie za 500 ml 50 zł i to właśnie ma wystarczyć na 75 l paliwa. Jest też napisane, ze w przypadkach awaryjnych butelkę z płynem należy
podłączyć bezpośrednio pod pompę paliwa (?) >JA wlałem do baku i czekam na efekt. Poprzednio stosowałem dwa razy STP bez większej różnicy i poprawy.
Mam jeden wtryskiwacz, którego korekty wyraźnie odstają od pozostałych (ponad 30% różnicy)
df
Mi w ASO we Wrocławiu doradzili coś takiego (TUNAP microflex 983), kiedy wyszły mi następujące korekty na wtryskach:
Cyl.1: -3,33 mm3/wtrysk
Cyl.2: 2,83 mm3/wtrysk
Cyl.3: -0,56 mm3/wtrysk
Cyl.4: 1,03 mm3/wtrysk
Zna ktoś ten preparat w ogóle? Gość z ASO twierdził, że to jakiś hiper-super profesjonal tajny specyfik tylko dla serwisów i masonów, 20x razy lepszy niż inne.
Auto za dużo mi pali (na co się skarżyłem już gdzie indziej) i szukam sposobu, aby na to coś poradzić. Póki co spaliłem bak dizla z paczką tego co powyżej i na razie brak poprawy. Czy w ogóle jest sens pakować się w te płyny, żeby poprawić spalanie? Czy w ogóle te korety co wyżej mogą mieć wpływ na spalanie (Irbis we Wrocławiu twierdzi, że nie)?
Lepiej sprobuj tego-
www.youtube.com/watch?v=50nLEgBKZnY
Chociaz patrzac na to jak Ci sie rozjechaly korekty,niewiadomo czy jeszcze pomoze
ja 1 uzylem stp na moje zbyt duze spalanie i nie niestety nie pomoglo zadnej roznicy w spalaniu nie odczulem i tymbardziej nie bylo widac zmniejszenia sie dawej paliwa, czesto tez lalem xeramixa ale ostatnio mi sie rozlal i smierdzi w calym samochodzie :/
jak zobacze ze komus liqy cos daje to i ja to zastosuje
nie wymieniac a dawac raczej do regenerowania bo i tak tam sa czyszczone, ja se pierdykne ten moly 2666 drogi ale musi byc jakis solidny skoro tyle kosztuje
Są tylko dwa środki Liqui Moly i Millers (oba ciężkie do zdobycia- Liqui tylko z ich polskiego sklepu, bo na allegro są podróby, Millers od Pabla), reszta sprzedawanych na stacjach w stylu STP nic nie daje, nigdy nie dawała i dawać nie będzie- chyba że w głowach
Liqui to polecam to http://www.liquimoly-sklep.pl/produc...nie-0-5L-.html chłopaki mówia ze cuda robi, ale kosztuje dużo i to raz na 2- 3 miechy dają a w międzyczasie 50 ml Millersa co każde tankowanie
Jest jeszcze Kleen-Flo biała butelczyna zielona etykieta, też podobnie działa jak Mixol są dwie wersje okrągła 0,5 litra i litrowa kanciasta, ogólnie to to samo, ale na zimę lepiej mniejszego kupić
Patent z Mixolem zapewne podejrzany u kierowców tirów też jest dobry z tym że dolewa się 2 maksymalnie 3 litry na 1000, ale radzę lać ewentualnie dodatek do paliwa do pił- 100 ml Stihla na zbiornik co kilka tankowań, działa lepiej od Mixola
Tylko żeby się nie zrazić to trzeba to kupować nie na Allegro, bo tam od podrób się roi
Mój ziomalt to stosuje taka metodę że leje co każde tankowanie 100 Stihla i Kleen- Flo albo taki zółto zielonkawy z napisem Diesel (nie pamietam nazwy, ale na półce sprawdze jak w robocie będę), co drugie dolewa do tego Millersa i chodzi mu jak zegarek
Tego typu srodki,ktore rowniez poniekad sam uzywam dzialaja bardziej na zasadzie prewencji,badz profilaktyki,z tym ze caly nagar ma byc przepalony.Zas maszynka wciaga nagar w filtry i tam on pozostaje.