Witam, co sądzicie o płynach czyszczących wtryski? Pomagają w alfach? Kto z was je używa i jakiej firmy ?
Witam, co sądzicie o płynach czyszczących wtryski? Pomagają w alfach? Kto z was je używa i jakiej firmy ?
xeramic do ON common raill`a dostepny na stacjach Orlen`u + dodatek do diesla Millers`a od Pablo z forum. Xeramic polecil mi mechanik przed wymiana filtra z racji tego ze co chwila swiecil mi sie alarm ,,Woda w filtrze paliwa" wlalem xeramic + bak do polowy i po dojechaniu do rezerwy zmiana filtra - od dodania zadnego alarmu, a dodatek Millers`a polecil mi Pablo i uzywam co 3 tankowanie. Jak na razie jest ok zero alarmow z woda itp itd czyli cos daja
Siema u mnie pomagają , nawet niema nagaru na wydechu jak wczesniej. nie kupuj tych badziewi z marketów typu STP bo to nic nie daje. Polecam Liqi moly u mnie sprawdzone . koszt to kolo 40 pln za butelke 250 ml.
na ile starcza tego liqui moly 250ml ?
A leje ktoś z forumowiczów Mixol?
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
kolego butelka L.M starcza na 70 litrow paliwa
czyli wlej cala jak sie juz na nia zdecydujesz wtedy jak bedziesz tankowal do pelna i wyjezdzij wszystko a potem powtorz jeszcze raz i powinno byc ok. czasem jeden raz zalanie tego specyfiku nie starcza dlatego warto zrobić tak ponownie .narka
czyli np tankuje do pełna- cały L.M i jeszcze raz do pełna i powinno śmigać ? Słyszałem różne opinie na temat wtryskiwaczy w naszych alfach ktoś może się wypowiedzieć na ten temat ?
Jakie opinie? Rozwiń tą myśl.
Killer ja od czasu do czasu dolewam trochę Mixolu na zbiornik paliwa, bo nic tak dobrze nie smaruje układy wtryskowego jak właśnie Mixol - ten stosuje tylko w lecieZimą natomiast i co 3 tankowania w lecie dolewam dodatek Kleen-Flo czyszcząco - uszlachetniający
Alfina śmiga jak złoto
![]()
A sądzisz, że zimą stosowanie Mixolu nie jest już tak wskazane?
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl