panowie jak wyjąć lusterko to po stronie pasażera zewnętrzne, oczywiście samo szkło, żeby sprawdzić podgrzewanie.
pozdrawiam
Printable View
panowie jak wyjąć lusterko to po stronie pasażera zewnętrzne, oczywiście samo szkło, żeby sprawdzić podgrzewanie.
pozdrawiam
Musisz podważyć samo szkło "czyść" pomiędzy obudową a szkłem. Lusterko jest na zaczepach. Mi udało się zdemontować oba bez strat :)
tak jak wyżej ruszasz szkłem. Jak chcesz sprawdzić czy działa podgrzewanie lusterka to włącz podgrzewanie i po kilku chwilach przyłóż dłoń do szkła. Jak działa to wyczujesz ciepło. Bez demontażu.
lub podlacz do FiatECUscan i tam tez mozna sprawdzic
ja tak sprawdzilem i juz wymienilem bo niedzialalo ogrzewanie
demontaz
nachylasz maksymalnie szklo do dolu
w szpare od gory wkladasz srubokret owiniety sciereczka i na zasadzie dzwigni odpychamy lusterko ktore wyskakuje z zaczepow
jeszcze jedna sprawa to nie podwarzaj za sam brzeg lusterka bo peknie
postaraj sie podwarzyc za plastik ktory jest bardziej w srodku
powodzenia
W nawiązaniu do tematu: czy macię też tak, że przy prędkości 150-200 boczne lusterka drgają ?? Jak to wyeliminować.
Ale to nowe szkła oryginalne z ASO - co mam podkleić ?
Witam, lusterko do dolu i sprobuj poruszac - bedziesz widzial czy sie odkleja czy mocowanie jest pekniete
Pozdrawiam
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
... nie powinny, jeżeli tak się dzieje to koniecznie albo wymieńcie wkład, albo czymś to skutecznie doklejcie. Po co? W zeszłym tygodniu przy większej prędkości odczepił mi się wkład lusterka, który wcześniej właśnie drgał. Niestety lusterka te są podgrzewane, więc zamiast odpaść na drogę zawisły na kablu obijając się o szybę i drzwi. Nim wyhamowałem, nieźle mi ono porysowało drzwi, pocięło uszczelki i uszkodziło szybę (lepiej nie myśleć co by było gdyby taki wkład odpadł przy otwartym oknie i siedzącym obok pasażerze). Po wymianie lusterka na nowe, nie drga nic nawet przy 210 km/h ;-) Ahhh te alfy ;/
Dzisiaj to podklejałem, czy widziałeś konstrukcje tego (bez sensu kupować)? pojeździsz z pół roku i to samo będzie, przecież tam jest taśma samoprzylepna dwustronna,
więc to normalne że prędzej czy później się odklei, to trzeba porządnym klejem dwuskładnikowym przykleić i będzie na wieki
Witam
kolego ja nie mowie żebyś wkleił lusterko na amen,
wkład lusterka ma taśmę dwustronną do której przyklejona jest plastikowa część z zatrzaskami, wkładając lusterko zatrzaski plastikowe chwytają moduł z silniczkiem,
a rozkleja się własnie wkład z zatrzaskami które trzeba skleić na AMEN, bo jak nie to Ci albo będzie drżało podczas jazdy albo wyleci na asfalt.
pozdrawiam
u mnie tez drzalo ale nie na klejeniu tasmy tylko na laczeniu, tam gdzie sie zatrzaskuje lusterko
ale jak pisalem wczesniej juz wymienione i jest super
Gdzie w FESie jest opcja sprawdzenia lusterek? Chodzi mi o to, żeby sprawdzić grzanie i składanie. Niestety jedno i drugie nie działa, ale regulacja już tak :)
Czy da się w FESie kliknąć "Zamknij/ otwórz lusterka", żeby sprawdzić, czy nie jest walnięty przycisk składania?
Witam, pewnie spotkaliscie sie z podobnymi awariami. Lusterko pasazera nie sklada sie ani zamyka, szybka po wylaczeniu auta mocno odchyla sie do samochodu, tak ze za kazdym razem jak wsiadam musze sobie ja ustawic.MES pokazuje blad:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147036&stc=1
Drugi problem. Lusterko kierowcy nie dziala ogrzewanie. Blad w MESie:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147038&stc=1
Szczegolnie interesuje mnie przyczyna nie skladania lusterka pasazera. Jesli to silniczek to czy da sie go wymienic czy cale lusterko. Auto jeszcze na gwarancji , ale nie chce jej oddawac do mechanika jesli to blachostka. Wiem ze z ogrzewaniem mozna samemu sobie poradzic, kupic mate grzewcza. Z gory dzieki za odpowiedzi.
Jak auto jest na gwarancji to jedź do ASO :)
Pojade. ale w ostatecznosci :) Jakies inne pomysly?
Możesz sprawdzić czy napięcie dochodzi do silniczka.
Zrób proxy alignment.
Na drugi problem poradę masz tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._lusterka.html