Po ostatnich deszczach już 3 razy po otwarciu bagażnika zauważyłem coś takiego:
Załącznik 61733
Czy Wy macie tak samo?
Printable View
Po ostatnich deszczach już 3 razy po otwarciu bagażnika zauważyłem coś takiego:
Załącznik 61733
Czy Wy macie tak samo?
Na razie nie, ale mam wrażenie, że niestety woda zbiera się w zagłębieniu pomiędzy klapą, a zderzakiem. U mnie na białym lakierze doskonale widać, że woda nie ma odejścia w tym miejscu - wydaje mi się, że u Ciebie puściła uszczelka, albo jest uszkodzona, proponuję silikon w sprayu i zrobić testy szczelności.
To efekt przepuszczania uszczelniacza wycieraczki tylnej (gumowe kółko przylegające do szyby) - wystarczy go zmiękczyć sprayem siliconowym do uszczelek
Miałem to samo, po jakimś czasie padł mikrostyk klapy - do wymiany na gwarancji.
Nic nie trzeba podnosić. Ta uszczelka jest na zewnątrz - talerzyk gumowy wokół osi wycieraczki
Po co wymieniać na taką samą? - one fabrycznie nowe są zbyt twarde... smar siliconowy do uszczelek załatwia sprawe
Jutro jadę feralne osłony założyć, więc poproszę w ASO, żeby się tym zajęli. Przynajmniej będą wiedzieć, co robić.
Tylko wtedy nie spełnia swojej roli... Ona musi się razem z osią wycieraczki obracać trąc po szybie. Jak ją przykleisz to os wycieraczki szybko ja wytrze wewnątrz
Wróciłem właśnie z Pol-Caru i okazało się, że jednak jest akcja... Wymieniane są 3 uszczelki znajdujące się w dolnej części klapy bagażnika. Zapraszam do serwisów :).
ok dzięki, pocisnę swój serwis
o jakich uszczelkach mowisz? W dolnej czesci klapy nie ma zadnych uszczelek poza tą jedną główną . Są 3 gumowe korki ktore czesciwo pełnią funkcje spustową a nie uszczelniającą ale nie bardzo widze sens ich wymiany-raczej usuniecie. W niektorych julkach tych korków wogole nie ma i to jest najlepsze wyjscie bo wtedy woda na biezaco schodzi a nie gromadzi sie w klapie. Natomiast nie rozwiazuje to problemu dostawania sie wody do srodka bo ona sie dostaje od gory przez uszczelkę w szybie
Byłem w Pol-Carze i okazało się, że korki są dokładnie te same, które już mam w klapie...
Załącznik 64053
Chyba muszę się zaopatrzyć samodzielnie w smar jak radził Maciej, bo ze strony geniuszy w serwisie na cuda się nie zanosi...
Wymienili mi wszystkie uszczelki w klapie bagażnika i nic to nie dało... Julka dalej cieknie jak porządnie popada. Przykleję tą gumę jak radzili Koledy. W 147 tak zrobiłem i mam spokój już 3 lata.
U mnie po wymianie uszczelki wycieraczki problem zniknął :).
U mnie zniknął dopiero po przyklejeniu uszczelki do szyby bo właśnie tedy woda sie lała do środka
Ja mam to samo z ta woda w bagażniku ogladałem to dokładnie i mam zamiar to pozadnie odtłuscic i delikatnie przykleic zobaczymy czy pomoze w ASO to napewno zaczna to rozbierac po wymieniaja wszystko a bd to samo bo nie wpadna na to ze to uszczelka tylko puszcza wode
Ja mam co innego-rdze na klapie pod emblematem/sterowaniem otwierania bagaznika.
Musze go zdjac i zrobic zaprawke.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
zartujesz? Masz gwarancje na nadwozie i blachy ileś tam lat , jedz do aso niech robią -jak bedziesz sam cos przy tym kombinował to ci kiedys powiedza ze straciłes gwarancje bo bylo cos grzebane, ja bym nie ryzykował . No chyba ze masz auto sprowadzone, bite itp to pewnie gwarancji na blachy nie ma
koledzy ja mam gwarancje ale wczoraj podkleiłem ta uszczelke i zobacze przy deszczach i myjni czy bd sie cos lało bo w aso tylko wymienia na ta sama uszczelke i mozim zadniem nic to nie pomoze Dam wam znac za jakis czas jak to wyglada
u mnie wlasnie w aso przykleili tą uszczelkę jeszcze podczas gwarancji. Jesli chcesz testować to najlepiej podjedz na myjkę ciśnieniową, jak skierujesz strumień wody po szybie z boku uszczelki ona sie podnosi i woda nieźle zaiwania do środka. Przy deszczu efekt nie koniecznie występuje, no chyba że jest to porządna ulewa ;)
Odgrzeję trochę temat.
Lało ostatnio trochę więc i ja zobaczyłem wodę w bagażniku.
Z tym że moim typem jest przycisk otwierania klapy bagażnika, sprawia wrażenie że jego uszczelka jest źle dociśnięta od góry.
Zresztą sam w sobie też gromadzi sporo wody, nawet parę dni później udaje się coś z niego wycisnąć.
mareksz159 zacznij od uszczelki bo to jest "pewniak". U mnie pojawiała się woda we wnęce zamka bagażnika, poczytałem forum, wcisnąłem trochę silikonu bezbarwnego pod uszczelkę wycieraczki (między uszczelkę a szybę) i temat zniknął.
Ja u siebie jeszcze na gwarancji wymieniłem uszczelkę tej wycieraczki i problem na szczęście znikknął
Również miałem wodę w zamku bagażnika,ale tylko po długich i intensywnych opadach. Nic nie kombinowałem tylko pojechałem do ASO i w ramach gwarancji wymienili uszczelkę i od roku jest spokój:)
tez tak mam, po zgłoszeniu w aso sprawę olali, ale mój serwis jest" top of the top"......
W moim przypadku uszczelka wymieniana była trzykrotnie. Niestety nie rozwiązało to problemu za czwartym razem poprosiłem o przyklejenie uszczelki na silikon.
Sprawdzałem w poliftówce zmodyfikowali tę uszczelkę jest grubsza i bardziej sztywna.
Ja również miałem (mam) problem z wodą w zamku, ostatnio również po bardzo intensywnych opadach przy drzwiach z tyłu.
Problem załatwiam silikonem w sprayu (Den Braven) do uszczelek i problem wody znika na kilka miesięcy.
Funny. Moja Julcia jest niby MY14, ale uszczelka stara... Jak wygląda jej wymiana? Trzeba bebeszyć od środka plastik klapy bagażnika, czy jest jakiś magiczny sposób?
Jak juz pisałem wystarczy stara uszczelke zmiękczyć sprayem silikonowym do konserwacji gumy nie ma potrzeby wymiany...
Jak już inni pisali zmiękczanie sprayem silikonowym albo nie pomaga albo pomaga na krótko. Przyklejenie starej lub wymiana na nową to trwałe rozwiązanie. Psikanie sprayem raczej nie zwiększy objętości gumy a właśnie to jest głównym problemem tej nieszczelności co widać też na zamieszczonych przez kolegę zdjęciach obu uszczelek
W moim przypadku problem wody w zamku zniknął po wymianie uszczelki na nową plus dodatkowe jej uszczelnienie chyba było to szczeliwo do uszczelniania misek olejowych Wurth.
Mam I ja wode przy zamku w bagazniku,ale wydaje mi sie ze moze byc to winny spojler klapy bo byl malowany w ASO ,mial male ryski .Nie wiem jak bylo przed malowaniem bo auto mialem tylko 3 dni:D ,czy jest mozliwosc ze cos spaprali podczas montazu tego spojlera,czy to jednak to ta uszczelka wycieraczki niby pod nia jest sucho a wczoraj padalo I nie wiem czy by tak szybko wyschlo ,spryskalem dzisiaj wszystkie uszczelki spreayem silikonowym ,zobacze co sie bedzie dzialo .Mysle jeszcze nad zasilikonowaniem tej uszczelki wycieraczki ,jezeli to nie pomoze to pewnie pojade do ASO