Z tą kontrolką to różnie zapala się na kilka sekund kiedy tylko chce.
Generalnie auto zachowuje się normalnie ani nie przerywa, ani nie traci mocy kiedy sygnalizuje awarię.
Jest to Alfa 146 na 1.4 Boxer.
Jaka może być tego przyczyna.
Printable View
Z tą kontrolką to różnie zapala się na kilka sekund kiedy tylko chce.
Generalnie auto zachowuje się normalnie ani nie przerywa, ani nie traci mocy kiedy sygnalizuje awarię.
Jest to Alfa 146 na 1.4 Boxer.
Jaka może być tego przyczyna.
Dobrze byłoby gdybyś napisał coś więcej, kiedy się to dzieje najczęściej (zaraz po rozruchu czy nieco później?), czy masz instalację gazową itd.Cytat:
Napisał Karol88
Powiem tak.
Autko ma przejechane 183 tys km.
2 i pół roku temu zostały wymienione wałki, rozrząd, sprzęgło, zawory oraz komputer od obrotów (oryginalny).
Nie mam gazu.
Jeżdżę tylko na paliwie 98.
Tak jak pisałem wcześniej z tą kontrolką to różnie.
Zapala się raz na 3 sekundy, a raz na 15 i to kiedy chce, ale auto zachowuje się zupełnie normalnie
Dopóki nic się nie dzieje i wspomniana kontrolka zapala się tylko na chwilę raczej bym się tym nie przejmował, ale jeśli jesteś dociekliwy jedź na diagnostyke komputerową, choć może się okazać, że wszystko jest OK i wywalisz co najmniej 50 zł w błoto.
Nie wiem gdzie tankujesz, ale można byłoby na początek spróbować zalać paliwka na innej stacji a jeśli to nie pomoże to zaryzykować z jakimś dodatkiem do czyszczenia wtrysków - koszty w sumie niewielkie a warto byłoby zacząć od najtańszych rozwiązań :wink:
Dziś wyjeżdżam nad morze i kupiłem środek do czyszczenia wtrysków firmy STP , podobno super działa, zobaczymy :)
Mam tylko nadzieję, że mojej 146 nic nie strzeli do głowy:)
STP to raczej tani szajs...ale nie o to chodzi.kontrolka awari ukladu WTRYSKOWO-ZAPLONOWEGO(nie jak piszesz wtrysku!)zapala sie z powodu niesprawnosci ktoregos z czujnikow najczesciej.blad ten jest w pamieci EKU,wiec podpiecie pod examiner rozwiazuje problem.Cytat:
Napisał Karol88
jeśli jeździsz na paliwku 98 to 50PLN żaden wydatek, jechałbym na diagnostykę, może padać sonda
Dzięki za podpowiedź, ale dziś już nic z tym nie zrobię ponieważ o 03:00 wyjeżdżam na 2 tyg. nad morze.
Na pewno zajmę się tym jak wrócę. Dzięki.
ja mam podobnie w 146 1,6 ts, tylko że kontrolaka zapala się zazwyczaj gdy autko stoi nie odpalane kilka dmi tj 4 czy więcej, odpalam, chwilke normalnie, zapala się kontrolka, silnik pracuje nierówno, zgasze silnik, odpalam i czasem wszystko ok, a czasem przejade z zapaloną kontrolką kilka km kontrolka zgaśnie i wszystko ok, natomiast gdy autkiem jest jeżdzone codziennie czy nawet przepale co drugi dzień wszystko jest wporządku, dodam że świece sa nowe, może kable jakieś felerne
Yyogi22, mam niemal to samo tylko jeszcze musi popadać to bankowo marchewa się zaświeci. Np. wczoraj auto stało cały dzień a cały czas padało. Dziś odpalam i oczywiście marchewa, a silnik idzie trochę nierówno. Przejechałem kawałek, silnik się rozgrzał i wszystko ok (kontrolka już się nie świeciła). Myślę, że to pwn albo może jakaś wtyczka np. od sondy :roll:
przewody WN,swiece nie sa czujnikami :shock: wiec nie maja wplywu na zapalanie kontrolki...Cytat:
Napisał Yyogi22
pwn?przewody wysokiego napiecia?patrz wyzej.jesli zaobserwowales ze dzieje sie to po deszczu sprawdz polaczenia czujnikow(sondy,temperatury,polozenia walu,polozenia przepustnicy ...)jesli gdzies zauwazysz na stykach nalot trzeba to dokladnie oczyscic i zabespieczyc np.elektrosolemCytat:
Napisał currahee
Ja miałem problem z kontrolką wtrysku. Po deszczu czy kilkudniowym postoju zapalała się losowo. Przyczyną były kable sondy lambda, po prostu były już zaśniedziałe i sygnał czasami był a czasami nie. Tak więc zacznijcie od sprawdzenia tego elementu.
Jest jeszcze jeden możliwy powód . Paliwo . Starsze autka nie zawsze były przystosowywane do 98
nie.paliwo nie powoduje zapalenia kontrolki .Cytat:
Napisał Ferrari-1
Paliwo może nie ale wieszający się wtryskiwacz tak.Cytat:
Napisał lesio146
Mi też się kontrolka od wtrysków zapala. Dokładniej to opisze w osobnym poście (o moich bojach w czasie podróży nową alfą do PL) W Polsce pojechałem na kompa bo najpierw kontrolka się zapalała co jakiś czas a potem świeciła się ciągle. Komputer wykazał błąd integratora sondy lambda, skasowali mi błędy i było ok dwa dni z znowu się zaczęła zaświecać. Odpiąłem aku na pół godziny i pomogło teraz żona autem jeździ bo mnie w kraju nie ma i mówi że się nic nie zaświeca.
nie.zawieszony wtrysk nie spowoduje zapalenia kontrolki.jego elektryczna awaria tak.Cytat:
Napisał Lesio
a sprawdziłeś to ?Cytat:
Napisał lesio146
Spowoduje u mnie tak było. Przecież jak masz wyłączony wtryskiwacz to nie ma z niego sygnału.Cytat:
Napisał lesio146
a jaki jest sposób na wieszający się wtrysk, konieczna jest jego wymiana??
tak,tak samo jak brak paliwa nie spowoduje zapalenia tej kontrolki.innych plynow,zarowek,powietrza w ogumieniu rownierz.Cytat:
Napisał 75andrew155
Z debilami nie piszesz i nie o to pytam , sprawdziłeś czy zdejmując jeden kabel ze świecy zapali się kontrolka wtryskuCytat:
Napisał lesio146
sory.bez nerwow.napisalem ze uszkodzenie przewodu eksploatacyjne(przebicie itp)przebicie swiecy czy tez wypalenie jej elektrody nie spowoduje zapalenia kontrolki.uklad diagnostyczny nie jest w stanie tego wykryc,gdyz wszystkie parametry ma w normie.czyli prad do uzwojenia pierwotnego cewki.uzwojenie wtorne nie jest pod kontrola,bo nie moze.przerabialem przebicie cewki.PS kabla ze swiecy nie nalezy jak wiesz zdejmowac podczas pracy silnika.cewka toszke kosztuje..Cytat:
Napisał 75andrew155
Czasami mam podobny objaw.... ale tylko wtedy gdy jade trybem EMERYT-MODE(bieg czwarty - 2000obr). Zapali się wówczas kontrolka.
Jeżeli wrzucę silnik na wyższe obroty kontrolka zgaśnie.
Tak jak jechać z nadmierną predkością bo jak wiesz blacharz trochę kosztuje a jednak się tak jeżdzi :wink: . Cewka odrazu się nie spali tak jak nieodrazu się rozbijesz . Ja miałem przebicia na kablach WN w boxerku i czasem zapalała się kontrolka wtrysku po wymianie Kabli kontrolka przestała się zapalać , może to przypadek :|?:Cytat:
Napisał lesio146
Skoro jesteśmy już przy wtryskiwaczach - jaki byście zaproponowali środek?
:D dobre.co do cewki to spalenie jej tak szybko nie grozi zgadzam sie...ale przebicie tak.nie wiem czy w twoim przypadku byl to przypadek czy moze tak ma byc.u mnie najpierw przebijal przewod.wymiernilem.potem cewka i kontrolka nie zqapalala sie.rozmawialem o tym z fachowcem ktory naprawia AR(jest b.dobry)i tyle mi powiedzal co napisalem.Cytat:
Napisał 75andrew155
eh .uszkodzenie cewki, kabli ,swiecy powoduje wypadanie zaplonow co przy nowszych samochodach / jak usterka sie powtarza/ powoduje zapalenie sie czeku.w starszych ecu czek niekoniecznie sie zapali ale informacja o wypadajacych zaplonach moze sie zapisac w bledach tymczasowych.
Moze sprawdz czujnik polozenia wału.Osatnio założyłem inny w ramach eksperymenu i kontrolka tez mi sie zapalała jak dodawałem gazu, przy czym silnik lekko przerywał. Na jej zapalanie ma wpływ wiele czynników i nie chodzi tu o same wtryski.
ja mam podobnie w 146 1,6 ts, tylko że kontrolaka zapala się zazwyczaj gdy autko stoi nie odpalane kilka dmi tj 4 czy więcej, odpalam, chwilke normalnie, zapala się kontrolka, silnik pracuje nierówno, zgasze silnik, odpalam i czasem wszystko ok, a czasem przejade z zapaloną kontrolką kilka km kontrolka zgaśnie i wszystko ok, natomiast gdy autkiem jest jeżdzone codziennie czy nawet przepale co drugi dzień wszystko jest wporządku
i czy może mieć z tym coś wspólnego nierówna praca zimnego silnika zaraz po odpaleniu(za każdym razem na zimnym silniku z tym że kontrolka nie zapala się) ale po dodaniu gazu chodzi jak w zegarku
Puki co nic nie będę chyba z tym robił bo auto poza zapaleniem się tej marchewki działa idealnie.
No chyba że dziś posprawdzam wszystkie kabelki :)
dodam iż podpinałem dziś autko pod kąpa i wyszło tak:Cytat:
Napisał Yyogi22
P0170 Regulacja lambda-poza zakresem maks.
P0100 Przepływomierz pow. masowy-poza zakresem min.
myśle że raczej jednemu z tych dwojga coś dolega, dodam jeszcze że normalnie gdy kontrolka nie mruga obroty idealne nic nie faluja,
jak myślicie czy to sonda lambda?? i jeszcze jedno gdybym chciał poprzeczyszczać styki przy tej sondzie to można je przeczyścić na wtyczce przy silniku, a jej drugi koniec?? tam też da się coś przeczyścić??
za jakąkolwiek podpowiedż z góry dzięki :D
Osobiście posprawdzałem tylko kabelki przy wtryskiwaczach i na razie jest git.
Poczekamy zobaczymy :D