Moje uszanowanie.
Po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR (zapłon) obok Km zapala się na chwilkę literka "i" czemu ona służy, co sygnalizuje?
Artur
Printable View
Moje uszanowanie.
Po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR (zapłon) obok Km zapala się na chwilkę literka "i" czemu ona służy, co sygnalizuje?
Artur
Jakoś nie zwrócilem uwagi u siebie.
Ale, jak wiadomo, na wyświetlaczu ciekłokrystalicznym można wyświetlić wartość temperatury na zewnątrz, a także automatycznie jest sygnalizowana podczas rozruchu silnika konieczność zachowania ostrożności, jesli temperatura na zewnątrz jest niższa niż 3 st. C, jeśli dobrze pamiętam.
Wiec ten wyświetlacz spełnia również funkcję swego rodzaju informatora "i".
Nie chodzi mi o to jakią funkcje sprawuje wyświetlacz tylko od czego jest literka (i) wyświetlana na wyświetlaczu za symbolem (Km).
Jak obok km to może jakaś (i)nspekcja?
[QUOTE=ArturR_1975;940583]Nie chodzi mi o to jakią funkcje sprawuje wyświetlacz tylko od czego jest literka (i) wyświetlana na wyświetlaczu za symbolem (Km). [/QUOTE
Kurdę nic takiego u siebie nie zauważyłem.
A sprawdzałeś w instrukcji?
W instrukcji nic na ten temat niestety nie ma. Zrobię dzisiaj foto i pokażę jak to wygląda u mnie.
Zastanawiam się czy to nie będzie informacja Immobilizer-a w razie awarii.
W razie awarii immo świeci się kluczyk w środkowej części panelu tam, gdzie jest np. sygnalizacja otwartych drzwi.
Czekamy na zdjęcie.
Tak to wygląda.
Załącznik 65292
witam kolego u mnie jest tak samo ale zawsze myślałem że to normalne
właśnie patrzyłem na Yuo Tube i wszystkie 156 tak mają:)
Pany a to nie będzie przypadkiem oznaczenie mil? My mamy km a GB ma mi chyba? i właśnie stąd to "i" tak mi się wydaje
Jeśli to Mile to gdzie się na nie przełącza?
To nie są mile. Też to mam, a moja alfa jest kupiona w salonie we Wrocławiu.
Ja to zawsze traktowałem jako ukośnik czytaj:" kilometry łamane przez info o temperaturze"
Stołek od h ktoś wam zaiwanił
a może to miał być dwukropek ( : ) tylko coś im się kropka rozlała :)
byłem sprawdzić u siebie jak przekręce kluczyk też mam i ale zaraz gaśnie
U mnie żadnego i nie ma. Tylko skrót km .
to są mile. Można zamienić wyświetlany przebieg w milach na ten w km i odwrotnie. Wyświetlacz jest jeden.
Poza tym na pokazanym zdjęciu wyświetlają się przecież wszystkie segmenty LCD, więc to absolutnie nic nie znaczy.
ja też tego nie mam
To dlaczego prędkosciomierz nie jest też w milach wyskalowany?
wg mnie jest tak jak pisze premek, układ elektroniczny jest wg mnie ten sam czy licznik pokazuje km czy mi, tylko sterownik i cyferblat się zmienia.