czy moze ktos opisac (lopatologicznie) jak wymienic silniczek w centralnym zamku (milo jakk zdjecia beda)
Badz jesli ktos juz to robil i chcialby zarobic
Printable View
czy moze ktos opisac (lopatologicznie) jak wymienic silniczek w centralnym zamku (milo jakk zdjecia beda)
Badz jesli ktos juz to robil i chcialby zarobic
Pytanie -n który silniczek, bo jeżeli jeden obojętnie który nie działa, jest problem z zamknięciem pozostałych dżwi.
Jakiś rok temu padł mi w prawych tylnich drzwiach. Założyłem standardowy siłownik centralnego zamka. Kosztował mnie 10 zł i pół godziny roboty. Nie pamietam pod jakie przewody sie wpialem ale miernikiem znajdziesz.
Możesz cos wiecej na ten temat napisac? I dac jakis link jaki kupiles silownik. Chodzi o to ze mam u siebie padniety silownik drzwi kierowcy i troszke mnie to wqrw bo uzywane zamki chodza w różnych dziwnych cenach i widze , że jest szansa żeby niskim kosztem się tym zająć.
swoja droga jutro wykręce ten siłownik o zobacze co i jak bo z przycisku mi nie rygluje auta tylko dopiero jak włożę kluczyk do zamka w drzwiach kierowcy...
Siemanko. Masa możesz kupić np. coś takiego:http://allegro.pl/silownik-centralne...560570594.html. Montujesz go jako dodatkowy i sprzęgasz z oryginalnym cięgnem. Ja u siebie zamontowałem go w trójkątnym otworze na wysokości zamka. Niestety nie mam fotek i nie pamiętam kolorów przewodów pod które się wpiąłem, bo to było 3 lata temu, ale siłownik działa do dzisiaj. Pozdrawiam i powodzenia.
"muczas gracjas" facamaka. z tym patentem to niezly pomysl.
Mam pytanko który rygiel łapiesz? Bo mamy 3 lub 4 nie pamiętam. Jak wygląda sprawa w zimę, czy chińszczyzna nie zamarza? Kupowałeś standardowe czy te płaskie do 8 kg? Z tyłu zaczyna mi już powoli podnosić rygiel, przed zima muszę coś wykombinować....
Ja kupiłem dokładnie taki jak w linku i przetrzymał dwie zimy a mrozy u mnie były spore. Przyłapałem go do pionowego rygla poruszającego bolec wystający z tapicerki. Nawet gdyby padł i miałbym go wymieniać ( tfu, tfu ) raz w roku przez następnych 10 lat, to koszty są i tak mniejsze niż kupno nowego zamka z siłownikiem. Pozdrowionka.
Ja kupiłem siłownik SLAVE na www.nowyelektronik.pl w katowicach. Ty do drzwi kierowcy bedziesz raczej potrzebował MASTER żeby sterował resztą siłowników. Siły uciągu niestety nie pamiętam
Ok wielkie dzięki!
Panowie rozumiem , że aby dostać się do tego siłownika nie trzeba demontować zamka z drzwi i znajduje się on grzieś w widocznym miejscu? Powiem szczerze, że z racji dostępu do samego zamka odkłądam i odkłądam naprawe tego cholerstwa, ale za te pieniadze to sie za to zabiore.
oki dzieki ze wkoncu ktos sie tym zainteresowal. jakby ktos zlpal jeszcze jakis pomysl na zamek to niech dopisze
"fackamaka" - dzieki bardzo
Witam, czas odświerzyć stary temat... czy ktoś pamieta lub ma dokumentacje techniczna do rozpiski kabli od sterowania zamka w drzwiach, Chce podlaczyć uniwersalne sterowniki w drzwiach(padły 3 zamki) Dla ułatwienia podam kolory kabli:
drzwi tył: szaro-zielony , żółto-czarny, fioletowo-czarny i zielony
drzwi przód kierowca: biało-zielony, kremowo-zielony, żółto-czarny i czarny + mała wtyczka żółty i ciemno zielono żółty(za co odpowiada ta wtyczka mała)
Pozdrawiam.
- - - Updated - - -
kabelki już ogarnięte, prosze tylko o informacje jak podłączyliście silownik slave (czy do 2 kabli od sterowania czy inna kombinacja z chwilowym sygnałem)