czy moze ktos opisac (lopatologicznie) jak wymienic silniczek w centralnym zamku (milo jakk zdjecia beda)
Badz jesli ktos juz to robil i chcialby zarobic
czy moze ktos opisac (lopatologicznie) jak wymienic silniczek w centralnym zamku (milo jakk zdjecia beda)
Badz jesli ktos juz to robil i chcialby zarobic
Pytanie -n który silniczek, bo jeżeli jeden obojętnie który nie działa, jest problem z zamknięciem pozostałych dżwi.
Jakiś rok temu padł mi w prawych tylnich drzwiach. Założyłem standardowy siłownik centralnego zamka. Kosztował mnie 10 zł i pół godziny roboty. Nie pamietam pod jakie przewody sie wpialem ale miernikiem znajdziesz.
Możesz cos wiecej na ten temat napisac? I dac jakis link jaki kupiles silownik. Chodzi o to ze mam u siebie padniety silownik drzwi kierowcy i troszke mnie to wqrw bo uzywane zamki chodza w różnych dziwnych cenach i widze , że jest szansa żeby niskim kosztem się tym zająć.
swoja droga jutro wykręce ten siłownik o zobacze co i jak bo z przycisku mi nie rygluje auta tylko dopiero jak włożę kluczyk do zamka w drzwiach kierowcy...
[C
Siemanko. Masa możesz kupić np. coś takiego:http://allegro.pl/silownik-centralne...560570594.html. Montujesz go jako dodatkowy i sprzęgasz z oryginalnym cięgnem. Ja u siebie zamontowałem go w trójkątnym otworze na wysokości zamka. Niestety nie mam fotek i nie pamiętam kolorów przewodów pod które się wpiąłem, bo to było 3 lata temu, ale siłownik działa do dzisiaj. Pozdrawiam i powodzenia.
"muczas gracjas" facamaka. z tym patentem to niezly pomysl.
[C
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Mam pytanko który rygiel łapiesz? Bo mamy 3 lub 4 nie pamiętam. Jak wygląda sprawa w zimę, czy chińszczyzna nie zamarza? Kupowałeś standardowe czy te płaskie do 8 kg? Z tyłu zaczyna mi już powoli podnosić rygiel, przed zima muszę coś wykombinować....
Ja kupiłem dokładnie taki jak w linku i przetrzymał dwie zimy a mrozy u mnie były spore. Przyłapałem go do pionowego rygla poruszającego bolec wystający z tapicerki. Nawet gdyby padł i miałbym go wymieniać ( tfu, tfu ) raz w roku przez następnych 10 lat, to koszty są i tak mniejsze niż kupno nowego zamka z siłownikiem. Pozdrowionka.