Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Wymiana zamków imobilaisera i centralnego zamka pomocy!! Alfa 147 1.6 ECO

Użytkownik Świeżak Avatar adrian14831
    Mieszka w
    Kamienna Góra
    Auto
    Alfa Romeo 1.6 TS Eco 105 km Alfa Romeo 147 JTD 8V, Alfa Romeo Giulietta QV

Domyślnie Wymiana zamków imobilaisera i centralnego zamka pomocy!! Alfa 147 1.6 ECO

Witajcie były podobne tematy juz na forum ale nic sie ciekawego z nich nie dowiedziałem. Sprawa polega na tym że posiadam do swojego autka tylko jeden kluczy z imo. Na dodatek jest to ten kluczyk w którym nie ma pilota. Posiadam drugą kompletną alfe 147 w całości na czesci tylko ze jest to juz pojemnosc 2.0. W ten alfie na czesci mam dwa kluczyki tez z imobilaizerem i z guzikami do otwierania auta z centralnego. Czy dało by rade przełożyc wszystkie zamki ze stacyjką i imobilaizerem i centralnym zamkiem bez kodowania? Jeżeli tak to co takiego musze wyjać i przełożyc z tamten alfy bo nie bardzo wiem gdzie znajduje sie imo i centralka. Nie wiem jak to nawet wygląda Prosze o wasza pomoc napiszcie wszystko co wiecie, bede wam bardzo wdzieczny

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    To zależy
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Gdyby to było tak proste, to kradzież Alfy byłaby jak bułka z masłem Nie wiem, jak to dokładnie jest w Alfie, ale moduł immo jest najpewniej zintegrowany z ECU, więc już na dzień dobry możesz zapomnieć o temacie. W Ibizie mojej matki moduł immo jest np. zintegrowany w układzie zegarów.
    Moim zdaniem nie da rady tego zrobić, albo będzie to wymagało specjalistycznej wiedzy

W kluczykach z pilotem nadajnikiem do immo jest mała (naprawdę mała) pastylka umieszczona w obudowie, możesz bez problemu ją wyjąć i wsadzić do innej obudowy. Jeśli masz kody do Alfy, to bez problemu też zakodowałbyś piloty z tej Alfy na części. Jeśli nie masz kodu, to wio do ASO i tam za odpowiednią opłatą dadzą Ci go w 15 minut.

Użytkownik Świeżak Avatar adrian14831
    Mieszka w
    Kamienna Góra
    Auto
    Alfa Romeo 1.6 TS Eco 105 km Alfa Romeo 147 JTD 8V, Alfa Romeo Giulietta QV

Domyślnie

To chyba przełoże wszystkie zamki tyko i stacyjke a do tego kluczyka od nowych zamków przełoże tylko swoją pastylkę immo

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    To zależy
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Tak w celu rozjaśnienia, pastylka da się wyjąć i przełożyć, tak samo i grot kluczyka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk