zrobiłem to u profesjonalnego mechanika -nowe wtryski itd. ..... może ktoś z was też to robił i ciekawy jestem jak auto się sprawowało po tym zabiegu - ja narazie zrobiłem ok 500 km i wszystko gra - nawet nie odczułem że więcej spala
Printable View
zrobiłem to u profesjonalnego mechanika -nowe wtryski itd. ..... może ktoś z was też to robił i ciekawy jestem jak auto się sprawowało po tym zabiegu - ja narazie zrobiłem ok 500 km i wszystko gra - nawet nie odczułem że więcej spala
A ja zapytam - auto zmierzone na hamowni? Co faktycznie nowego zamontował? Zaglądał do sprzęgła i dwumasy?
kolego a jak wrażenia po zabiegu? dużo na+?
Napisz dokładniej co zrobiłeś, i jakie efekty :)
Trochę nie wieże w tak duży przyrost w tym silniku samym programem. Tez mam zrobiony program hamowałem przed 103 km a po 122 km i 52 Nm momentu więcej. Autkiem zrobiłem ok 5 tys po programie i narazie wszystko na plus.
jeden kolega na poczatku roku tez robil w cf2 i wyszlo 134albo 135km ,mysle ze z zdrowej seri 130 da sie spokojnie wyciagnac
Aaaa nie doczytałem kolega napisał "nowe wtryski itd. ....." wiec pewnie taki wynik bez probleu osiagnał. Bo z tego co wiem w cf2 programowo jest małe pole do popisu bo nie mozna podniesc np cisnienia doładowania.
troche mali ci wyszlo paczek tych koni po wirusie
Ze 105KM uzyskanie 140KM to granica dla tego silnika, bez chociażby chłodnicy oleju
no czyli dobrze pisze ze 130-135km da sie uzyskac z cf2
Maciek-156,że niby ten silnik tak zgrzeje olej? Hmmm, lać 5w50 i bez chłodnicy podoła :)
alfa śmiga niesamowicie, teraz przy wyprzedzaniu np przy prędkości 120 km/h nie ma najmniejszego problemu - zero zadyszki.....a co najlepsze w grudniu (zbieram kasę) robię moją alfe na 180 koni...ale niestety już do tej mocy będę musiał zregenerować turbo. Jak to zrobię to opiszę wrażenia :-))
Masz wykres z hamowni ciekaw jestem jak to wyszło na wykresie? :)
nie znam się na tym, mechanik mi mój to wszystko robi - wiem że mam wlutowany nowy procesor z programem, nową pompę paliwa - ogólnie prawie cały układ nowy i specjalnie zmontowany pod większą moc.....na codzień zajmuje się podnoszeniem mocy w autach z koncernu vw - ale jtd-eki już 4 wzmacniał i mówi że nie było reklamacji - i mówi że 180 koni to nie problem - oczywiście daje mi gwarancje że przez rok do niego nie wrócę z pretensjami :-)..... teraz audi a6 tdi może kupie to też wiem z jakim silnikiem aby łatwo i przyjemnie moc podnieść bez uszczerbku dla silnika
no no
wszystko fajnie
powodzonka
:lol:
p.s
dzięki za poprawę humoru z rana
nie ma to jak 105 zrobione na 180 jedynie po remapie i z nową pompą paliwa i turbince ze 105 po regeneracji
- - - Updated - - -
a przepraszam - "prawie cały układ nowy" , nie wiemy jaki ( w domyśle paliwowy )
- - - Updated - - -
gdzie ten spec działa ? jakieś namiary ? bo pewnie wielu by chciało takie coś
wybacz sarkazm
- - - Updated - - -
w silniku 1.9 jtd 16V z fabrycznym 150/305 już nawet sam icek ledwo dyszy w okolicach 180 i raczej baaardzo wskazane jest zakładanie większego ( widziałeś jakich rozmiarów jest twój ic? )
a co tu mówić o robieniu 105 na 180 przy nowej pompie i starym turbo po regeneracji
turbinkę masz fabr. ?
no cuda albo jaja panie
oj tam, zdrowy egzemplarz :) :D
Bocian ma rację z tego silnika wyciągnięcie 135 km bez modow to już chyba max a 180 km raczej niemożliwe,sprzeglo musial byś co 10 tys robic
tak teraz zachwala a za 5tys bedzie pomocy zamiast sprzegla wyjałem takiego SYFA , albo spaliłem hamulce , a przynajmniej ma wentylowane przod?
A co ma się stać ze sprzęgłem? Ciut więcej pod nogą i już hamulce nie wystarczą? Auto waży 300kg więcej?
Co ma się stać ze sprzeglem? 105 koni a 180 to kolosalna różnica i sprzeglo do takiego obciążenia nie jest przystosowane
Układ wtryskowy 105 CF2 nie wydoli do takiej mocy, ori turbo nawet przy mbcku kończy się na ok 135-140ps przy 1,25b, wtryski niewiele wyżej...
Zrobienie z tego 180ps bez przeszczepu update-u do CF3 jest awykonalne - sam proces to sztuka dla sztuki przy możliwości i cenach egzemplarzy cf3. Pomijam już sprawę coolera, przeniesienia napędu itd. Wrzuć kolego wykres byle nie z jakiegoś generatora wykresu :)
Moja marianna cf2 z 500tyś km przebiegu ma 128ps i 270nm przy 1,15b
Pozdro
że ci się w ogóle chciało pisać w tym komicznym temacie Marcinie ...
:sarcastic:
ja nie liczę na jakiekolwiek wykresy - temat chyba umrze
może lepiej dla Ciebie Bocian żeby umarł, niż by kolega miał wykrzesać więcej mocy niż w Twojej GT :laugh:
Hehe a prośba o wykres juz chyba 3 razy zignorowane :lol: Jak nie ma wykresu to co stoi na przeszkodzie zrobić 180KM baaa nawet 200 mozna. Powie majester, ze zrobił 180 i pasuje :lol: