Aaaa nie doczytałem kolega napisał "nowe wtryski itd. ....." wiec pewnie taki wynik bez probleu osiagnał. Bo z tego co wiem w cf2 programowo jest małe pole do popisu bo nie mozna podniesc np cisnienia doładowania.
Aaaa nie doczytałem kolega napisał "nowe wtryski itd. ....." wiec pewnie taki wynik bez probleu osiagnał. Bo z tego co wiem w cf2 programowo jest małe pole do popisu bo nie mozna podniesc np cisnienia doładowania.
troche mali ci wyszlo paczek tych koni po wirusie
Ze 105KM uzyskanie 140KM to granica dla tego silnika, bez chociażby chłodnicy oleju
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
no czyli dobrze pisze ze 130-135km da sie uzyskac z cf2
Maciek-156,że niby ten silnik tak zgrzeje olej? Hmmm, lać 5w50 i bez chłodnicy podoła![]()
alfa śmiga niesamowicie, teraz przy wyprzedzaniu np przy prędkości 120 km/h nie ma najmniejszego problemu - zero zadyszki.....a co najlepsze w grudniu (zbieram kasę) robię moją alfe na 180 koni...ale niestety już do tej mocy będę musiał zregenerować turbo. Jak to zrobię to opiszę wrażenia :-))
Masz wykres z hamowni ciekaw jestem jak to wyszło na wykresie?![]()
nie znam się na tym, mechanik mi mój to wszystko robi - wiem że mam wlutowany nowy procesor z programem, nową pompę paliwa - ogólnie prawie cały układ nowy i specjalnie zmontowany pod większą moc.....na codzień zajmuje się podnoszeniem mocy w autach z koncernu vw - ale jtd-eki już 4 wzmacniał i mówi że nie było reklamacji - i mówi że 180 koni to nie problem - oczywiście daje mi gwarancje że przez rok do niego nie wrócę z pretensjami :-)..... teraz audi a6 tdi może kupie to też wiem z jakim silnikiem aby łatwo i przyjemnie moc podnieść bez uszczerbku dla silnika
no no
wszystko fajnie
powodzonka
p.s
dzięki za poprawę humoru z rana
nie ma to jak 105 zrobione na 180 jedynie po remapie i z nową pompą paliwa i turbince ze 105 po regeneracji
- - - Updated - - -
a przepraszam - "prawie cały układ nowy" , nie wiemy jaki ( w domyśle paliwowy )
- - - Updated - - -
gdzie ten spec działa ? jakieś namiary ? bo pewnie wielu by chciało takie coś
wybacz sarkazm
- - - Updated - - -
w silniku 1.9 jtd 16V z fabrycznym 150/305 już nawet sam icek ledwo dyszy w okolicach 180 i raczej baaardzo wskazane jest zakładanie większego ( widziałeś jakich rozmiarów jest twój ic? )
a co tu mówić o robieniu 105 na 180 przy nowej pompie i starym turbo po regeneracji
turbinkę masz fabr. ?
no cuda albo jaja panie