Witam!
Gdzie w Alfie 147 z 2001 roku znajduję się filtr kabinowy i jak Go wyjąć? .Na forum znalazłem tylko instrukcję do 2002 roku i nijak na się do mojej alfy
Printable View
Witam!
Gdzie w Alfie 147 z 2001 roku znajduję się filtr kabinowy i jak Go wyjąć? .Na forum znalazłem tylko instrukcję do 2002 roku i nijak na się do mojej alfy
http://www.filtron.pl/pl/index.php?i...854&Model=9995
wybierz sobie jaki masz model. dodatkowo masz odrazu instrukcje wymiany. pozdrawiam
p.s wyszukiwarka sie kłania
To jest chyba to:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ftingu_gt.html
Zanim zaczniesz wymieniać kup sobie nasadkę 5,5. Ułatwi Ci to zadanie w znaczący sposób.
Na rys. instrukcji jest opisane, ale może nie zauważy i później będzie się wq****ał ;)
Niemożliwe bo to identyczne auta więc nie ma prawa się nic różnić. Chyba, że ktoś zrobił u Ciebie jakąś dziwną przeróbkę. Ta nasadka 5,5 rzeczywiście jest konieczna a zazwyczaj nmało kto taką w domu ma. Ja musiałem u siebie na szybko wziąć 6 i wyciąć z puszki (cola, piwo) kawałek blaszki żeby zmniejszyć odpowiednio ;)
Pamiętaj, że filtry są dwa umieszczone obok siebie i wkładasz jesz dłuższą stroną pionowo tzn [] []
na szczęście nasadkę mam:-)dzięki za pomoc.Mam pytanie z innej beczki.Czy głośnik nokia +uchwyt nokia w moim aucie=zestaw głośnomówiący?
Co masz na myśli mówić dodatkowe urządzenie?
też wymieniałem go po sprawdzeniu w tej instrukcji,robota trwała 2 minuty:P
Już wymieniłem a na dodatek wypaliłem sobie dziurę w siedzeniu pasażera ciepłym halogenem :-(
U mnie za panelem klimatronica na kanale w nogach jest taka puszeczka z przewodami m.in. do anteny itp. Widocznie u mnie jest zestaw odrębny, nie współdziałający radiem. Zdjęć nie mam i nie będę teraz rozkręcał samochodu ;)
Sprawdź gdzie doprowadzą Cię przewody od głośnika i mikrofonu :)
- - - Updated - - -
A idź Ty :P Nie miałeś normalnego źródła światła?... Przecież teraz oświetlenie LEDowe jest na topie ;)
Ku...a właśnie,że nie.Zawsze mi szkoda jest kupić lampkę na LED.Teraz muszę kupić fotel za 80zł(http://allegro.pl/fotel-pasazera-pod...799438629.html) i jakoś lampkę:-).Wymiana fotelu musi dobyć się przy rozłączonym akumulatorze aby nie wywaliło błędu poduszek?
Ok.dziękuje Malin2k5
Najprościej będzie jak w swoim tel włączysz funkcję bluetooth i zaczniesz szukać urządzeń w swoim pobliżu (oczywiście siedząc w samochodzie:) )Jeśli masz zamontowany zestaw głośnomówiący to tel powinien go znaleźć. Później tylko "parowanie" urządzeń i powinno wszystko działać. Jeśli nie zdarzy się nic takiego to może oznaczać dwie rzeczy...albo zestaw jest niekompletny, albo wspomniana centralka niesprawna. Samo jej fizyczne poszukiwanie nie jest Ci do niczego potrzebne i nie ma znaczenia czy ją znajdziesz czy nie...
Obok centralki airbag jest uchwyt na jakoś starą nokie
Jak zestaw jest na kablu to zaryzykuje stwierdzenie, że nie będziesz z niego korzystał na bank:) i już tłumaczę dlaczego...Ponieważ, tak jak zauważyłeś uchwyt będzie obsługiwał tylko jeden model tel (jest z pewnością dedykowany) a Ty z taką cegłą nie będziesz się przecież pokazywał na mieście;) Na Twoim miejscu zdemontował bym to cholerstwo i albo zamontował nowy zestaw z Bluetoothem albo (choć nie wiem, czy w ogóle kiedykoliwek o tym myślałeś) wymieniając radio samochodowe poszukał takiego, który zestaw głośnomówiący ma wbudowany. Ja kupiłem takie radio (Pioneer DEH 8400 BT) i na początku nie miałem nawet zamiaru wykorzystywać tej funkcji, ale później z ciekawości sprawdziłem jak to działa i teraz jestem bardzo zadowolony. Dużym plusem takiego rozwiązania jest to, że dźwięk rozmowy idzie przez głośniki samochodowe, a nie przez jakiś pseudo-głośniczek zawarty w zestawach głośnomówiących.