-
Temperatura 2.5 v6
Ciekawy jestem jak u was wygląda sprawa z temperaturą v-ałek. Znalazłem informacje o 1. i 2. biegu chłodzenie i o tem. otwarcia termostatu, ale... Ja u siebie mam nową chłodnicę, pompa wymieniana jakieś 30kkm temu i nowy oryginalny termostat zamawiany w ASO. Elektryka odpowiedzialna za chłodzenie sprawdzona i śmiga, ale temperatura na wskaźniku często wychyla mi się za 90. Jechałem z podpiętym kompem i przy dość ostrej jeździe dochodzi do ok. 95 - wyżej nie. Czy tak ma być, czy raczej ma mieć tak jak TS równo 90?
-
-
Normalka......, się dusi pedał, się grzeje ;) nic jej nie będzie. Ma dużo płynu w układzie i sporą bezwładność cieplną.
-
Dzięki za podesłanie. Ostatnio słyszałem od osoby posiadającej VW z VR6, że u niego musi być 90, bo inaczej mogą głowice popękać i zacząłem się zastanawiać jak to jest z włoskimi V-kami :)
-
Jak ktos twierdzi ze powyzej 90 mu glowice pekaja to zielonego pojecia nie ma o czym dyskutuje ... :D chociaz w ScheiseVagenach wszystko jest mozliwe.
-
Może to niemieckie COŚ nie ma nic wspólnego z prawdziwymi, włoskimi v-kami :D
-
Mówisz o temperaturze na desce czy tej z komputera? Bo to duża różnica.
-
U mnie na kompie też dochodzi czasami do 93-95 stopni. Na wskaźnik na desce nawet nie patrz :P
-
Wiem, wiem. Pisałem właśnie, że jechałem z podpiętym kompem i dochodziło do 95. Wskaźnikiem się nie sugeruję :)
-
Troszkę odkopie temat. Mam problem z pierwszym biegiem wiatraków. Testując kompem działają pierwszy bieg jak i drugi. Jak włączam klime, to też od razu drugi bieg wiatraków się załącza. Co może być przyczyną niedziałającego pierwszego biegu?
-