poszukuje mechanika, ktory zna sie na Alfach najlepiej Włcławek i okolice, ale Torun tez ujdzie
Printable View
poszukuje mechanika, ktory zna sie na Alfach najlepiej Włcławek i okolice, ale Torun tez ujdzie
Bydgoszcz ma paru idealnych do Alfy.
666043480 - p. Janek, mechanik z Bydgoszczy
Robiłem u niego auto, polecam z czystym sumieniem. A jak się zalogujesz na SCAR, czyli do bydgoskiego klubu Alfy, to dostaniesz upust na usługi :P
A gdzie ten Janek ma swoj warsztat ;)
Os. Kapuściska
jak nie przyjedziesz na spota do Świecia lub Grudziądza to Cię znajdziemy :D 159 w SW czy sedanie? Ta druga jeszcze nie gościła u nas na spotach, więc zapraszamy :)
na osiedlu Kapuściska masz jakiś hotel, czy coś w tym rodzaju, a dalej za nim wjazd na siedzibę przedsiębiorstwa ZACHEM. Przed ich bramą skręcasz w prawo (obok takiego małego parkingu), wjeżdżasz w garaże i jesteś na miejscu :)
[QUOTE=Abidibi1509;1096773]jak nie przyjedziesz na spota do Świecia lub Grudziądza to Cię znajdziemy :D 159 w SW czy sedanie? Ta druga jeszcze nie gościła u nas na spotach, więc zapraszamy :)
SW oczywiscie , niedlugo slub a pozniej pewnie....
wiec SW przyda sie bardziej:)
na Spota pod MC w grdz wpadne naapewno , a do swiecia i tak sie wybieram jakos w tym miesiacu wiec nie bedzie problemu
autko to czarna 159 SW z bezowa skora CG 70022
1.9 jtdm 120km
Niedlugo wiosna, moze do tego czasu kupie samochod mam nadzieje,tak czy tak chetnie pozwiedzam Swiecie tez podjade :)
W tym dziale pojawiają się tematy odnośnie naszych spotkań, zapraszamy do ich odwiedzania (i naszych spotkań również:D)
ja już nie off topuje, sorrki;)
Co do mechaników to polecam w Grudziądzu jak leci się na Toruń to zjechać na biały bór i tam jest koleś co zna się dobrze na Alfach.
a jakies blizsze namiary masz moze ?
nie macie nikogo blizej :) do bydzi mam 100 w jedna strone
bo nie spotkałem jeszcze człowieka, który miałby taką wiedzę na temat włoskich samochodów. Cokolwiek nie potrzebuję i dzwonię do niego to z pamięci potrafi mi powiedzieć szczegóły danego modelu, co gdzie idzie, jakie przewody, itd. Jak z nim rozmawiam to mam wrażenie jakby posiadał w głowie instrukcje obsługi wszystkich modeli. Poza tym potrafi wnikliwie wyjaśnić działanie poszczególnych podzespołów. Krótko mówiąc, nie spotkałem jeszcze człowieka z tak rozległą wiedzą motoryzacyjną, którą potrafi tak dobrze przekazać nawet laikowi.
Przypinam się do tematu ponieważ nie wiem czy czasem nie będę potrzebował kontaktu do jakiegoś specjalisty.
bedziesz potrzebował to dam Ci namiary i wytłumacze jak dojechac do tego z Bydzi. Naprawdę świetny mechanik
Mam dwa pytania:
Czy Janek ma dostęp do części czy trzeba je dostarczyć we własnym zakresie?
Czy jest w stanie wystawić fakturę?
Pozdro.
na to pierwsze nie wiem szczerze mówiąc. Ja zawsze albo przywoziłem mu sam, albo zamawiałem w ASO, a on z tego serwisu odbierał sobie. Faktur nie wystawia, ale musiałbyś się zapytać jego, może coś wykombinuje.
Witam!
Chcialem zapytac gdzie serwisujecie swoje auta i czy macie jakichs sprawdzonych mechanikow w okolicy granicy woj kuj-pom i pom..? znalazlem tam wydaje sie calkiem ladny egzemplarz Alfy Gt ale jestem z krk i wolalbym jakos zdalnie ja pierw obbadac a dopiero pozniej sie tam fatygowac..
Kazda pomoc bedzie mile widziana!
oto znalezniona sztuka: moze macie jakies uwagi/komentarze:
http://allegro.pl/nowka-alfa-romeo-g...073885219.html
Z gory dzieki wielkie.
http://www.forum.alfaholicy.org/zach...pomorskie.html w tym temacie masz sporo kolego o mechanikach, zwłaszcza z Bydgoszczy. Tylko, że od Człuchowa do Bydgoszczy kawałek jest. W Człuchowie to warto zapytać jasnowidza Jackowskiego, a nie mechanika :P
Mi Janek sprzęgło organizował sam, mówił ze ma swoje sklepy i swoje zniżki, ten plus że jak część jednak nie pasuje, to wymienia ją w sklepie we własnym zakresie, u mnie np. są dwa rodzaje sprzęgła, i jak mi sam powiedział, za pierwszym razem przywiózł złe:)
A za całą naprawę zapłaciłem ciut więcej niż cena kompletnego sprzęgła na Allegro.
O fakturę się nie pytałem, ale z tego co wiem jak jest w innych miejscach, od razu masz +23%
W sumie to mam do zrobienia głównie "pozakupowe" czynności, chciałem zrobić je w Autexie, ale z tego co czytam to chyba warto się uśmiechnąć do Janka :)
A orientujecie się może jak tam u niego z godzinami pracy?
on podobno pracuje na dwie zmiany, albo na rano albo na popołudnie. Tydzień tak, tydzień tak. Ale nie wiem w jakich godzinach. Wiec po pracy, lub przed ogarnia w swoim garażu.
Też polecam Janka.Tylko się wszyscy nie pchajcie do niego bo będą kolejki.A tak na poważnie to gość ma naprawdę wiedzę na temat włoskich aut.
Witam mam pytanie odnośnie tego Janka on naprawia to w jakimś warsztacie czy u siebie w garażu ?? I czy posiada jakiś komputer żebyś się podpiac czy trzeba jechać gdzie wcześniej na kompa a pózniej do niego ??
Os świadczy usługi u siebie w garażu. O komputerze nie wiem, ale podejrzewam, że ma jakiegoś chociażby FESa. Ale tego Ci w 100% nie powiem
Witam
A panowie wiecie coś na temat warsztatu na Wiślanej w Bydgoszczy (uliczka w prawo przed rometem od miasta patrząc). Z kilku źródeł słyszałem że na włoszczyźnie się tam znają b. dobrze. Po za tym czy oprócz Janka w Bydzi jest coś godnego uwagi. Nie chcę podważać umiejętności pana Janka natomiast potrzebuję papiery, faktury na naprawy. Stałem się właścicielem 159 właśnie w Bydzi i szukam raczej małego serwisu który zrobi wszystko co będzie trzeba z bellą i będą na to odpowiednie kwity z gwarancjami. ASO oczywiście odpada.
Panowie - dobry - sprawdzony mechanik w Toruniu/Bydgoszczy - kogo polecacie ?
Jak wyżej pisałem- Janek. Chcesz namiary to odezwij się na PW
Ja też poproszę namiar do pana Janka :)
W sumie nie muszę nic naprawiać, ale lepiej mieć taki kontakt przy sobie :)
Do Bydgoszczy to ja mam trochę za daleko, ale poszukuję serwisu, mechanika (potrzebna mi jest faktura) sprawdzonego w Toruniu i okolicach. Do samej Bydgoszczy mam prawie 50km. więc wolałbym się nie pchać tam. Auto wcześniej było serwisowane w serwisie Boscha, ale nie wiem, czy te w Toruniu są na dobrym poziomie. Rozglądam się bo rozrząd trzeba wymienić i wolałbym żeby zrobił to ktoś sprawdzony i polecany.
Przy okazji witam bo pierwszy post :D
Ja w swojej 156 robiłem rozrząd w Toruniu na św. Józefa 87. Ceny bardzo sensowne, gość konkretny, nie chce zakładać tanich części nawet jak go o to poprosisz. Zadzwoń i zapytaj o fakturę, ale ma normalnie firmę, więc myślę, że bez problemu. Jeżdżę tam od niedawna, bo i od niedawna mam Bellę, ale pojechałem też z polecenia i póki co nie mogę narzekać.
Ktos jeszcze jakiegos mechanika w toruniu poleca ?bo nowy jestem w miescie i nie mam nikogo tutaj :/
Ten gość o którym pisałem wyżej to opcja rozsądna, jak masz grubszy portfel i więcej czasu na czekanie (kolejki) to możesz uderzyć do Ital Performance.