Witam. musze wymienić przednie amortyzatory w mojej alfie. I tu mam proźbe o podsuniecie jakiejś dobrej i sprawdzonej firmy lub konkretnej oferty. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Printable View
Witam. musze wymienić przednie amortyzatory w mojej alfie. I tu mam proźbe o podsuniecie jakiejś dobrej i sprawdzonej firmy lub konkretnej oferty. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Z górnej półki wybierz.
Blinstein B4, na nasze zabite dechami dziury w sam raz, cena około 350 za sztukę- sam będę zakładał za kilka dni na tył
Gepard jak zwykle marketing bezpośredni :D :D
chyba przydałoby się najpierw wiedzieć z jakim wydatkiem kolega się liczy...
No i jest deylemat wydac 160 czy 700 PLN :)
I czy warto oszczedzac??
Ze strony Bilstein`a jakies 550 zl / 2szt z dostawą do domu prosto z Niemiec, no chyba ze porypały im się przeliczniki z ojro na złocisze
Załącznik 87454
Do wydania mam ok. 500 zł. Na allegro znalazłem trochę ciekawych propozycji, no i nasuwa się kolejne pytnie, czy lepsze są gazowe czy olejowe :confused:
gazowe- właściwie to są gazowo- olejowe
Myślę, że warto wziąć pod uwagę ile lat masz zamiar pojeździć...
Ja na przód kupiłem Magneti Marelli+osłony i odboje+standardowe sprężyny KYB oraz poduszki amorów Monroe. Koszt=ok.500zł
Na tył gazowo-olejowe Monroe+osłony i odboje+poduszki. Koszt 680zł. Wydaje mi się, że na nasze dziurawe drogi lepsze będą gazowo-olejowe. Na gazowych jest bardziej twardo.
koledzy to ja z innej strony troszke. jak dokladnie zamontowac odbuj z osłona?? bo ja wcisnełem odbuj w osłone na sztywno. moze mi ktos dokladnie opisac
Jestem zainteresowany Bilsteina B4 na tylną oś, rozumiem 500 zł za komplet ? I powiedz czy jest 2 gwarancja producenta ? I czy w zestawie znajdują się odboje i osłony ? Jeżeli nie to w jakiej cenie masz na sprzedaż?
Ciekaw jestem jak to jest z tą gwarancją producenta... W karcie gwarancyjnej Monroe podaje warunek: "...pieczęć autoryzowanego zakładu montującego...". Może ktoś wyjaśni jak to jest?
Czyli w moim przypadku i myślę, że nie tylko w moim, gwarancja jest fikcją i chwytem marketingowym:)
To wygląda w ten sposób, że dostajesz gwarancję np. od Monroe, następnie idziesz do jakiegoś serwisu, w moim przypadku serwis BOSCH i tam montują Tobie część, i tak dwie strony są bezpieczniejsze ponieważ amortyzatory zakładał serwis a nie osobna prywatna, [często my sami] czyli zrobili to dobrze i sam serwis montujący na podstawie Twojej gwarancji od Monroe daje Ci własną - na podstawie paragonu, faktury czy gwarancji wie skąd są te amortyzatory i czy są nowe...mógłbyś przyjść z zepsutymi i potem mieć do nich pretensje.
I producent i serwis wtedy są bezpieczne...od producenta gwarancja na część a od serwisu na montaż. SERWIS równa się dobrze wykonana robota co jest podstawą dla rozpatrzenie gwarancji przez producentów.
- - - Updated - - -
BILSTEIN B4 są godne uwagi ? Nie wiem w czym przebierać, SACHS, KAYABA czy BILSTEIN...
Osłona z odbojem wygląda na przykład tak:
http://autosklep24.pl/pl/p/Oslona-am...56-przod/14017
może zdjęcie coś wyjaśni, podpowie :)
- - - Updated - - -
Zapraszam na PW lub e-mail w stopce z numerem vin, gwarancja producenta 2-lata, osłony i odboje się znajdą.
- - - Updated - - -
Gwarancja producenta jest świadczeniem dobrowolnym i gwarant ma prawo wymagać pewnych procedur i w przypadku ich nie zachowania może reklamację rozpatrzeć odmownie.
Mam pytanie odnośnie zawieszenia, wymieniłem niedawno dolny wahacz, górny wcześniej.(lewa strona, przód) nic nie trzęsło, a teraz zaczęło talepać jak w bur...u. Czy ktoś z was orientuje się może co jeszcze może być nie tak? Amor, ?już nie mam pomysłow. Jechać z tym na stacje diagnostyczną? Opny wyważone itp.