http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-159...C26276307.html
Bylem już ja ogladac,przebieg według ASO jest prawdziwy.Jestem juz prawie przekonany do jej kupna ale chcialbym wiedziec czy ktos juz ja ogladał albo cos o niej słyszał?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-159...C26276307.html
Bylem już ja ogladac,przebieg według ASO jest prawdziwy.Jestem juz prawie przekonany do jej kupna ale chcialbym wiedziec czy ktos juz ja ogladał albo cos o niej słyszał?
Kolego, podekscytowanie tak charakterystyczne dla kogoś kto stoi przed kupnem samochodu, nie usprawiedliwia beztroskiego zakładania tematów na lewo i prawo. To nie bazar, od tego jest odpowiedni dział.
Wydaje mi się ze widziałem już tą alfe jakiś rok temu na aledrogo,te felgi utkwiły mi w pamięci:)
Chyba raczej dział: http://www.forum.alfaholicy.org/porady_przy_zakupie/
A do autora - regulamin czytał?
Cytat:
Zakładaj tematy w odpowiednich działach.
- Ostrzeżenie: 2 pkt
Ja też kojarzę, że ten samochód już dość długo wisi na allegro, ale biorąc pod uwagę to, że jest to 3.2 JTS nie musi to oznaczać, że coś z nim nie tak. Jak wiadomo 159-ki z tym silnikiem nie znajdują zbyt wielu amatorów.
sorki nie czesto zaglądam na forum
Witam,
kupiłem 3.2 jts q4 jakieś pół roku temu. Właścieości jezdne super-extra!, robi wrażenie. Skrzynia automat bezawaryjna, chociaż potrafi się zamyśleć w zależności od tego jak się naciska pedał gazu. Napęd q4 również bezproblemowy, w zasadzie to rewelacja (przy tej mocy). Niestety ma duży apetyt, przy normalnej jeździe nie zejdziecie poniżej 13,5-14 ltr. -cykl mieszany. W mieście 17-18 ltr.-również delikatnie. Autostrada nie przekraczając 140 km/h 10-11 ltr, 180-200 km/h to tak jak w mieście. No cóż coś za coś, aczkolwiek za te koszta podróży można jeździć czymś lepszym. Przyjdzie się z nią rozstać i ponownie używać rozumu, w końcu po to się go ma.
Pozdrawim, Darek.
Byłem ją oglądać w zeszłym roku, okolice wakacji, sprzedający to oszust próbował mnie naciągnąć na wymianę silnika. Wyglądało to mniej więcej tak, po dotarciu na miejsce i wstępnych oględzinach dostałem dostaliśmy z kolegą kluczyki i miły Pan wskazał gdzie autostrada :), wyruszyliśmy w drogę lecz najpierw na zagrzanie motoru prawie sprawdziliśmy zawieszenie itp po bocznych drogach. Gdy temperatura była już ok pojechaliśmy na obwodnice, po przejechaniu kawałka drogi a dokładniej dokręceniu motoru na 3 i 4 biegu po odpuszczeniu gazy zaczął klekotać silnik, powoli dojechaliśmy do salonu i powiedziałem że coś jest nie tak. Na to wszystko wyszedł z mechanikiem stwierdzili że panewki i remont silnika 15k do zapłacenia. Pan zaprosił nas do środka i zaczął wyzywać od gówniarzy, i że to moja wina jako iż ja prowadziłem, jednak gdy oglądałem silnik rzuciło mi się w oczy oznaczenie na jednej głowicy białym pisakiem -0.02 czy jakoś tak. Więc zapytałem kto rozbierał silnik i w jakim celu, gdy wytłumaczyłem temu Panu i mechanikowi po co jest oznaczenie na głowicy, wyszli na zaplecze po czym wrócili i powiedzieli iż mamy szczęście i możemy jechać.
Ewidentna próba naciągnięcia na remont silnika nie wiem czy ktoś się na to nie naciął i nie zapłacił, skoro na drugi dzień kolega dzwonił i ten sam Pan zapraszał na jazdę próbną.
Jestem prawie pewien, że ta 159 to niegdyś testowy egzemplarz z FAP, oto przykłady:
http://admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n=1292&f=jd_722.xml
http://www.auto-motor-i-sport.pl/tes...zy-test,1001,1
Boxstera, Celicę, TT w podstawowej jednostce, bella spokojnie łyknie ;)
HĘ? Boxster 96-04 - przyspieszenie do setki 5.7 do 6.9. Boxster 04-11 - przyspieszenie 5.2 do 6.2. Boxster 2012-> przyspieszenie 5-5.8 sek do setki.
159 3.2 JTS ma w wersji z napędem na przód - tylko 7 do setki. W wersji Q4 - 7.2. Którego Boxstera chcesz tym objechać? Jakiegoś zepsutego?
Audi TT - które chcesz objechać? 150-konne? No to naprawdę "męskie" porównanie zrobiłeś. Stań sobie do zawodów z TT 1.8 225KM quattro. Wciągnie nosem tą 159. Pomimo 35 koni mniej. W dodatku podniesienie mocy w takim Audi jest banalnie proste i wtedy już w ogóle nie masz czego szukać.
Celica? Nie zauważyłeś, że tam zaczynają się modele od silników 1.8? Kolejne fajne, "męskie" porównanie.
Weź tą 159, stań obok 156 GTA, zobaczysz co z Ciebie zostanie. Stań obok GTV 3.2 - zobaczysz, co się stanie. Stań obok pojazdów, które zadowalają się porównywalnym zużyciem paliwa - deklarowane 18/100 w mieście...
no tak,Brera i sport nie idą w parze:)
Znowu żartobliwy post przerabiacie na wywody jaki to każdy jest mądry. Co do Boxster'a np. 2.5 w automacie ma 7.6s do 100km/h, 2.7 - 7.4s do 100km/h;
Faktem jest, że 3,2 może być szybsze od coniektórych aut sportowych, i nie zaprzeczam że może zostać w tyle w starciu z innymi autami, powiedzmy nawet za malutkim Clio"S".
Forum ma zrzeszać, a nie dzielić a tu jak nie jakie to 3.2 jest be, to kłótnia kilkanaście stron odnośnie diesla 1,9 czy 2.4 :(
Faktem jest, że 159 3.2 V6 nie ma żadnych porywających osiągów - i to nie jest "widzimisię" np. moje, bo podobne wnioski wysuwają ludzie zajmujący się testami samochodów. Dlatego sugerowanie, że toto ma pozwolić na oglądanie "miny zostających w tyle kierowców sportowych i pseudosportowych aut" to jest jakaś kpina... Chyba, że za auto sportowe uznamy Celicę 1.8 16V - no to faktycznie - prawie 2x większa pojemność może pozwolić na objechanie tego "sportowego" auta. Szkoda tylko, że nie dodałeś, że równie bezcenną minę będziesz miał, jak Cię objedzie np. BMW 530d - zwykła, niemiecka limuzyna, z klekotem pod maską.
Akurat nie chce mi się czytać tematu, bo jeśli 159, to za jakiś czas 1,75, ale... myślę, że Tomek pisze rozsądnie. Nie znam go, ale czytając jego posty i widząc jego komis z daleka przypadkiem... przyznaję bez bicia, że to rodzi jakieś zaufanie.