Witam,
Mam pytanie jak w temacie- może ktoś podsunąć dobrego mechanika z okolicy Katowic? Z pierwszorzędnych spraw chodzi o wymianę pompy wtryskowej, wymiana rozrządu i zerknięcie na dwumas.
Printable View
Witam,
Mam pytanie jak w temacie- może ktoś podsunąć dobrego mechanika z okolicy Katowic? Z pierwszorzędnych spraw chodzi o wymianę pompy wtryskowej, wymiana rozrządu i zerknięcie na dwumas.
Witam
Ital-Auto - na Roździeńskiego niedaleko Ikeii, Castoramy albo AutoItal - http://autoital.pl/
Kolega george11 z forum
Auto-Ital Katowice, ulica Hallera ;)
POLECAM :))
Kolega goerge spoko,mozna tez do mnie ale z dieslami jedynie podstawa,nie mamy na razie warsztatowo pod tym katem przygotowanego osprzetu,jakies uszczelnienie pompy cr,bledy ecu etc.jak najbardziej reszta zewnetrznie korzystam
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
Dzięki za info, w miarę już ogarnięty temat:D Teraz czas płakać nad kosztami a potem mam nadzieję cieszyć się Alfą:P
Bocian - Nie raz ściągali mi koło i za każdym razem mi je dokręcali. Swoje głupie i irytujące komentarze zostaw dla siebie.
Od kiedy kupiłem pierwszą Alfę - zawsze tam jeżdżę. Nie tylko ja. Mój tata, który nie ma AR oraz kilku znajomych którym poleciłem ten warsztat również są zadowoleni z ich usług. Ani ja, ani żaden znajomy nie miał żadnych problemów.
Wszystko mam zawsze czarne na białym - cenę, faktury, stare części dostaję z powrotem, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić ten zakład.
To nie jest mój głupi irytujący komentarz tylko krótki opis przygody kolegi z forum - może zobaczy ten temat i sam opisze swoje wrażenia po wizycie w tym punkcie...
Możliwe że po prostu miał pecha - ale skoro inni po dobrych doświadczeniach mogą chwalić to i ci po złych chyba też mogą napisać?
Ja też miałem "pecha" mi nie dokrecili łapy silnika po wymianie rozrządu. Innych uchybień nie stwierdzono, ale zniechecilo mnie to do dalszych wizyt.
Bocian - ja to rozumiem. Nie ma chyba miejsca idealnego - ludzie też nie są nie omylni. Nie śledzę każdego tematu. Zamiast pisać "dokręcili ci koło" trzeba było rozwinąć myśl i opisać co i jak.
Od tego jest forum żeby wyrażać swoje opinie, zarówno te pozytywne jak i negatywne ale.. ważne jest to, żeby posty miały sens...
Ja tam rachunku ani faktury, ani części nigdy u nich nie dostałem z powrotem , może dla tego że o nie prosiłem ,pytałem ?. Ceny to oni mają niekiedy wyższe od ASO albo porównywalne.
Ale robota przynajmniej zrobiona. Mówię o AutoItal. A o ItalAuto byłem parę razy mogę polecić o wiele niższe ceny niż ww warsztatu , niestety terminy bardzo długie.
AutoItal - na prośbę o FV dostałem bez żadnych problemów (typu, "Panie, ale to wtedy VAT trzeba będzie doliczyć")
Co do rzetelności i fachowości polecam w Czeladzi na piaskach firme Wałczyk,serwis autoryzowany przez Fiata]
Cenowo przystępnie
Co do opinii to ile warsztatów tyle opinii,zawsze komuś powinie się noga czy to z pośpiechu czy tam jeszcze z innego powodu.Ważne żeby dało się dogadać i nikt nikomu nie wciskał kitu:D
Niech wam alfy służą bezawaryjnie jak najdłużej!!!
Amen:D
Mam 2 alfy i sobie podzielilem :)
do diesla tylko kolega Dżordż, pełna profeska, problem tylko z terminami, ale nie mozna miec wszystkiego :) Dzordz to fajny gosc (vide odbior mojej alfy i spontaniczny spot) :)
do TSa Kolega Darek, nie miałem jeszcze przebojów z moim, ale na kilka pytań jakie zadałem usłyszalem wyczerpujaca i fachowa odpowiedz, bylem naocznym swiadkiem powaznej naprawy i wiem ze "jak cos" to moj TSik bedzie sie leczyl u Darka.
Panowie wtrącę swoje trzy zdania. Moja bella robiona u Darka. Niby elektrozawór na pompie wysokiego ciśnienia, ale robota fachowo zrobiona. Niby diesli się nie tyka ale mój problem rozwiązał bez najmniejszego problemu. Naprawdę polecam, Szybko, fachowo i bez problemów.
Ja wiem że się tyka, ale specjalizacje ma w TSach ;)
Ja dawałem alfine po kupnie do ItalAuto na Roździeńskiego w K-ce. Fachowcy dobrzy. Nie wiem jak cenowo w porównaniu z innymi specami od makaronów... U mnie było dużo roboty więc dużo zapłaciłem.
Darka też polecam, ostatnio robi specjalizacje w klekotach:D Ulubione naprawy to termostat i pompa wysokiego ciśnienia:D
Prawda jest taka że na jednej marce/ jednym typie silnika nie zarobisz. Poza tym cały czas trzeba sie rozwijać, doskonalić a także odpowiednio reklamować:)
Z czystym sumieniem mogę polecić Darka- zrobiłem u niego już kilka rzeczy(bardzo poważnych jak i pierdół).
To pisałem Ja- klient z karta VIP :D
Witam!
Po miesiącu od zakupu mojej alfy 147 przyszedł czas na planowane naprawy
mianowicie:
- wymiana rozrządu (bez wariatora)
- klocki hamulcowe przód i tył
- kompletne sprzęgło
- mechanizm drążka zmiany biegów (działa jak nowy)
Została jeszcze wymiana świec. Na razie nie ruszone zawieszenie ale i na to przyjdzie pora. Budżet nadszarpnięty w sposób znaczny :-)
Wszystko robione w Autoital w Katowicach, bardzo konkretny i solidny (choć nie tani warsztat). Polecam!