Witam.Spotkał się ktoś może z tym, że wciskanie przycisku otwierania klapy bagażnika nie działa? Wiem,że mogę to robić z pilota jednak czasem pilot jest w stacyjce i trzeba gasić auto,żeby dostać się do bagażnika.Z góry dziękuję za informację!
Printable View
Witam.Spotkał się ktoś może z tym, że wciskanie przycisku otwierania klapy bagażnika nie działa? Wiem,że mogę to robić z pilota jednak czasem pilot jest w stacyjce i trzeba gasić auto,żeby dostać się do bagażnika.Z góry dziękuję za informację!
To się nazywa ekspresowa odpowiedź:) Spróbuję w takim razie pogrzebać.A Wiecie jak można usunąć komunikat z kluczykiem (service)? Dzięki!!
Kolego 159alfa jest tez opcja taka że masz wyłączony ten przycisk w kompie między zegarami może najpierw tam popatrz czy jest aktywny. Mi tak sie stało po odłączeniu baterii ale właśnie przestawienie którejś z opcji pomoglo. Pozdrawiam
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...za_awaria.html
jakby zmiana opcji w kompie nie pomogła ( o której pisał kolega wyżej ) to tutaj masz temat jak to rozebrać ;)
U mnie też nie zawsze działał. Okazało się, że z powodu niskiego stanu naładowania baterii podczas rozruchu, kiedy pobór prądu jest największy, ześwirowała elektryka. Pomogło odpięcie klemy aku na około 20 - 30min.
Pozdrawiam.
- Rafał
Przepraszam że odkopie, ale wiecie może która to opcja między zegarami wyłącza ten przycisk?
Czy chodzi o tą opcję?
Załącznik 118716
Ymm, mi chodzi o ten przycisk na podsufitce.
No to tak się właśnie włącza i wyłącza ten przycisk w podsufitce.
murgal - u mnie w tym ustawieniu działa z kluczyka i z wnętrza auta (z panelu w podsufitce), a swojego czasu działał tylko z kluczyka ;)
Załącznik 118733Załącznik 118734
Ja na początku bawiąc się właśnie dałem to na OFF. I przez tydzień się wkur..łem że mi się przycisk spieprzył :sarcastic:
Taki OT :)
U mnie nie działa przycisk w podsufitce w ogóle. Jest podświetlony, ale czy zaznaczę opcję on czy off to i tak nie działa.
Ale z pilota działa?
To pozostaje Ci chyba szukanie przyczyny miernikiem. Trzeba przestrzelić przycisk.
Z pilota działa, tylko upierdliwe jest to, że nie mogę otworzyć bagażnika jak auto jest odpalone.
Miałem ten sam problem. Pomogło odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i kilkakrotna zmiana w kompie Indep boot off/on. Cała akcja i po sprawie.
Mi tez mimo klikania on/off nie śmiga. No nic, odepne aku na jakiś czas, a jak nie, wydrę panel i z miernikiem sprawdzę czy zamyka obwód.
Odłączenie akumulatora na dłuższy czas ewidentnie powoduje dezaktywacje przycisku na lampce. Odłączyłem akumulator na 6 godzin żeby go podładować i przycisk nie działa. Jutro zobaczę czy pomoże zmiana ustawień w menu komputera. Zauważyłem, że odłączenie akumulatora na krótszy czas nie powoduje takiego efektu.
Koledzy warto zdjąć tą lampkę i wyczyścić tą gumkę która naciska na płytkę, mi pomogło i teraz wszystkoe przyciski pięknie działają :)
Chłopaki, po odłączeniu klem od aku centralny się rozkodowuje. Po podłączeniu klem wystarczy zamknąć centralny z pilota, otworzyć go i otwieranie klapy z pilota i przycisku będzie działać ;)
U mnie otwieranie z przycisku na podsufitce działało cały czas, do momentu gdy auto było u mechanika i najprawdopodobniej odpięte były klemy i zresetował się komputer... jakoś nie połączyłem tych faktów ze sobą bo dopiero po kliku dniach potrzebowałem otworzyć bagażnik przy włączonym silniku no i przestało działać. Już miałem się zabrać za rozbieranie podsufitki, ale na szczęście trafiłem na mądrych kolegów którzy dobrze podpowiedzieli że może to być zwykłe ustawienie w menu auta :)
Tak jak wcześniej kolega podpowiedział u mnie zadziałało ustawienie na off w opcji indep boot, przycisk otwierania zadziałał od razu.
Dzięki za pomoc !!!
U mnie w klapie bagażnika nie działał przyciski też, po odłączeniu aku dalej nie działał:( ale odkryłem że mam otwieranie szyb w kluczyku i zaczęło działać. Ale teraz jest tak że pierwsze otwarcie klapy bagażnika muszę zrobić tak że jak otworzę najpierw auto to nie działa ale jak klapę piolotem otworzę na zamkniętym aucie to wszystko działa jak należy, ciekawy ten przypadek z tym otwieraniem:confused: ale najważniejsze że działa:D.
Pozdrawiam.
Panowie ... mam navi i rozumiem ze właśnie tam powiniennem poszperac, tak ??? czy to trzeba szukać w drzwigni migaczy ??
Powiem szczerze ze szukam szukam i znalezc nie moge... jak to po angielsku leci...? ;)
witam, czy ktoś może wstawiał przycisk z wersji poliftowej do wersji przed liftowej?;)
Z tego co zrozumiałem to wszyscy piszą o wersji przedliftowej i otwieraniem z podsufitki.
Mi przestało nagle działać otwarcie klapy poprzez wciśnięcie loga na klapie w wersji z 2010 roku. Akumulator już odłączałem.
Myślałem się dostać do mechanizmu w sedanie, ale nie wiem do końca jak. Wydaje mi się, że trzeba ściągnąć wykładzinę kalpy.
Witam. mi też nie działały przyciski. zdemontowałem lampkę okazało że woda tam się skropliła. poprawiłem wszystkie luty lutownicą i wszystko działa jak powinno!
A z pilota działa? Jeśli tak to sprawdź w ustawieniach, może masz wyłączone?
Znalazłem przyczynę usterki.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...019/05/251.jpg
a czy da si e zamontować przycisk w podsufitce w poliftowej wersji? Bardzo mi go brakuje...Czemu z niego zrezygnowali?
Ale ja mam polifta i chciałbym otwieranie w podsufitce...