Jestem na etapie zakupu fotelika dla dziecka 9-18 kg. Wstępnie wybór padł na romer king plus (bez isofix). Czy ktoś używa taki fotelik w 159, czy ten fotelik dobrze siedzi w siedzeniu i nie ma problemu z montażem?
Printable View
Jestem na etapie zakupu fotelika dla dziecka 9-18 kg. Wstępnie wybór padł na romer king plus (bez isofix). Czy ktoś używa taki fotelik w 159, czy ten fotelik dobrze siedzi w siedzeniu i nie ma problemu z montażem?
ja mam maxi cosi bez iso i jest GIT:)
A co to znaczy?
w Alfie masz z tyłu standardową kanapę jak w milionie innych aut, nie ma profili i nie ma uwypukleń. Kupujesz fotelik to nie zasiegaj informacji na forum tylko podjedz do pierwszego lepszego sklepu z fotelikami i przymież je do auta. Jezeli to nie isofix to trzeba pare innych rzeczy przymierzyć, np dlugosc pasów i latwosc jego montazu. Opinie jak dupa kazdy ma swoją. A bezpieczenstwo i wygoda dziecka ponad wszystko.
Czy jest możliwość zamontowania fotelika z isofix na przednim siedzeniu?
Z przodu nie ma Isofix więc nie da się tego zrobić. Jedynie foteliki ze składanym Isofix'em można tam zamocować o ile mają dobre trzymanie za pomocą samych pasów. Poza tym należy wziąć pod uwagę Airbag i rodzaj mocowania fotelika (tyłem lub przodem do kierunku jazdy w zależności od wielkości fotelikai tym samym dziecka).
- - - Updated - - -
Akurat w 159 przed FL profil tylnego siedziska różni się od tych po FL i ma to dość duże znaczenie jeśli chodzi o stabilność fotelika bez ISOFIX. Jeśli do tego jeszcze dodać skórzaną tapicerkę to już jest mało ciekawie bo podstawa się ślizga i fotelik będzie niestabilny. Nawet mocne dociągnięcie pasami niewiele daje.
- - - Updated - - -
Osobiście mam fotelik z ISOFIX i nie zamienił bym go za ten sam model bez. Mocowanie banalnie proste, dziecko ma stałą pozycję, nie przesuwa się na zakrętach a w razie mocowania go w aucie bez tych uchwytów można złożyć zaczepy.
Również mam ten fotelik (wersja z krową) i powiem jedno - jeśli masz ISOFIX to bierz fotelik pod ISOFIX. Bez ISOFIXA też będzie okej ale nie będzie tej stabilizacji którą daje właśnie ISOFIX. Ogólnie foteliki ROMER są uważane za jedne z najlepszych na świecie więc co do jakości i bezpieczeństwa nie ma co się martwić.
Ktoś jeszcze wypowie się na temat fotelika?
Zastanawiam się czy wybrać 9-18, czy może 9-36?
To, że z ISOfixem to już jasne, tym bardziej, że mam skórzaną tapicerkę.
Możecie polecić jakiś sensowny model, który w przyzwoitej cenie będzie oferował wysokie bezpieczeństwo i komfort dla dziecka?
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja mam kddiego phenixfixpro2 i uwazam ze jest swietny. Nie ma pasow tylko belke zapinana pasami auta. Poczatkowo bylem sceptycznie nastawiony do tego rozwizania ale okazalo sie swierne. Dziecko ma wieksza swobode i nie wisi na szelkach jak zasnie. Do tego jest to 1 z 2 modeli w przedziale 9-18 ktory ma 5 gwiazdek w testach adac.
A moja do takiego za chiny wsiąść nie chciała. No i na recaro się skończyło (roemer Kingplus jest mniejszy - jak masz większe dziecko zwróć na to uwagę żeby zimą się nie okazało że się nie mieści na szerokość)
Zalezy czego szukasz. Ja zawsze patrzylem na bezpieczenstwo, niewazne jakie koszta. używałem Bimbo G 0/I Fix - baza osobno. Najpierw mocowalem go tylem do kierunku jazdy, potem jak maly podrosl kupilem baze i wpinalem go przodem do kier jazdy. Pasowal tez do drugiego auta bez Iso fix. Potem kupilem Pallas 2 fix i uzywam do dzis- uchwyty Iso fix chowane, wiec latwo wpiac na tylna kanape, co nie jest proste w 159 w porownaniu z innymi autami, ktore mialem. Fotel rosnie razem z dzieckiem i faktycznie pasy na poczatku go nieograniczaly. Przewaga Bimbo to wiekszy zakres pochylenia fotelika do spania.
Myśmy mierzyli concord Transformer i kiddy Cruzefix oba cisnely ja w nogi ta belka.
No A wąski jest recaro young sport - za to trzyma dobrze na boki :-).
Ja pol roku kupilem ten model
http://allegro.pl/fotelik-driver-cos...547944308.html
I powiem tak: solidny, łatwo się montuje, dobra cena, mały nie narzeka i spi jak zabity :-) .. no i ten wygląd z logo ferrari :-)
Tak, jestem z niego zadowolony.
Ale, innych w 159 nie montowalem, po wstawieniu pallas na tylna kanape ciezko jest zapiac pas - malo miejsca, zaczep pasa b.blisko fotelika (w porownaniu do signum to masakra)
Dodano po 3 minutes:
łuk4sz,
Tak, jestem z niego zadowolony.
Ale, innych w 159 nie montowalem, po wstawieniu pallas na tylna kanape ciezko jest zapiac pas - malo miejsca, zaczep pasa b.blisko fotelika (w porownaniu do signum to masakra)
Ok, dzięki za info. Zatem raczej się na niego zdecyduję.
ja mam już Cybex'a z osłoną tułowia i ISOfix od prawie 3 lat (poprzedni model Pallas) i fotelik jest genialny i (według testów) bardzo bezpieczny.
ma dwa minusy:
- trudniejsze zapinanie dziecka w porównaniu do fotelika z pasami
- mały zakres pochylenia gdy dziecko śpi
reszta to plusy:
- chowany ISOfix - można zamontować fotelik na przednim siedzeniu
- dziecku jest bardzo wygodnie ponieważ nie ograniczają go pasy
- bardzo bezpieczny (według testów)
- fotel rośnie z dzieckiem, moja Jula ma 3 lata i 9 miesięcy, 18kg żywej wagi i jeździ jeszcze z przesłoną.
Odpowiadając na pytanie (choć nie było skierowane do mnie), tak z pewnością kupiłbym go ponowie bez wahania.
Testy faktycznie wysoko plasują foteliki tego typu jednakże ostatnio pojawiły się wątpliwości co do zabezpieczenia dzieci w przypadku dachowania (http://www.youtube.com/watch?v=BFEtUxDu-bI) co wydaje mi się powinno zostać przez producentów jakoś wyjaśnione bo może to być zwykła wojna marketingowa, a może faktycznie coś jest na rzeczy. Myślę że osoby zainteresowane zakupem takiego fotelika powinny zgłębić temat.Cytat:
Napisał grzesioz
Poza tym według mnie przed zakupem takiego fotelika koniecznie trzeba przymierzyć do niego dziecko bo np. moja córka mając ok. 10 kg była na tyle drobna że osłona tułowia po założeniu sięgała jej pod same paszki i praktycznie uniemożliwiała jakikolwiek ruch rączek.
I słusznie, ja też się zastanawiałem. Weź pod uwagę to że często te foteliki z większym zakresem mają mniejszą możliwość regulacji nachylenia siedziska (robienie "kołyski") co w przypadku tych mniejszych dzieci, długich podróży i snu w trakcie jazdy ma jakieś tam znaczenie. Mojej córce głowa leciała w trakcie snu w bardziej pionowej pozycji i wolała do spania pochylanie fotelika. Ponadto te większe foteliki rzadziej mają własny pas a dziecko trzyma pas samochodu co dla maluchów jest na pewno mniej wygodne a gdy jeździsz z pustym fotelikiem to bez jego zapięcia może "latać" po aucie. Te foteliki mniejsze mają własny pas, a samochodowym są przymocowane na stałe do kanapy. Jak często będziesz woził dziecko (np. codziennie do przedszkola) to zapięcie fotelikowego pasa i jego ściągnięcie żeby dobrze trzymał jest wygodniejsze niż nurkowania do wnętrza żeby wpiąć pas samochodowy, szczególnie zimą w kurtce itd.Cytat:
Napisał alces1
Ja skończyłem z Romer king plus i z czystym sumieniem mogę go polecić choć kupowałem go już 2,5 roku temu więc od tego czasu pojawiło się też trochę nowości. Warto przejrzeć niemiecką stronę adac tam są testy w odpowiednich kategoriach i można sobie coś wynaleźć.
Z tym filmikiem to jest manipulacja. Manekin jest niewłaściwie umocowany w foteliku, ręce ma schowane za belka a zagłówek maksymalnie podniesiony. Do tego zauważ ze zaczyna wypadać przy 5 dobrocie. Zeby auto tyle razy przekoziołkowało musiałoby chyba spadać z urwiska. To jest filmik nakręcony przez konkurencje a nie przez ncap czy adac czy inna instytucje robiąca takie testy.
Producent już się do tego ustosunkował.
Również podzielę się moją opinią, ja posiadam fotelik kiddy guardian pro 2.
Bardzo dobre wyniki testów bezpieczeństwa i wygląd pasujący do beli :)
http://www.kiddy.de/pl/foteliki/fote...ian-pro-2.html
Ja poduszkowcom nie zaufałem - dlaczego? Wyjaśnił powyżej CodeMaker.
Fotelik najlepiej przymierzyć do samochodu i usadowić w nim dziecko - powinno być dopasowane i tu i tu.
Moja córka w foteliki 9-36 wpadała, jest do nich zbyt drobna. Wybór padł na Romer Safeix Plus + TT. Rozwiązanie bezpieczne, z możliwością montażu zarówno na Isofix oraz pasami (na czym mi zależało - z uwagi na to że mała jest wożona dwoma samochodami, niestety w drugim nie przewidziano montażu Isofix).
Z plusów? Fotelik jest bezpieczny, posiada rozbudowany zagłówek chroniący głowę, pełną regulację, Isofix + leg + TT, oraz możliwość montażu pasami
Z minusów - cena, jakość wykończenia materiału (miałem porównanie z Peg Perego i ten był świetnie wykonany, wykończony a materiały to najwyższa półka), waga (jest ciężki) i wydaje mi się że zakres pochylenia do spania jest niewielki.
Piszę dla przyszłych pokoleń. :)
Polecam fotelik Romer King II LS 9-18kg. Pasuje do naszych Belli bardzo dobrze (przynajmniej w stosunku do innych które sprawdzałem). Jest przemyślany, bezpieczny i ma bardzo, bardzo dobry stosunek ceny do jakości.
Tańszego o podobnych parametrach raczej nie ma szans dostać, a szukałem sporo.
Jeszcze lepszy jest Romer Trifix, ale w 159 montuje się go średnio. Pewnie jak ktoś ma kanapę przedliftową będzie ok, ale u mnie było ciężko. W aucie żonki pasuje idealnie, a trzymanie (IDEALNE) i jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Polecam oba z czystym sumieniem. Na pewno się nie zawiedziecie.
Jeśli macie 159 przedliftową, albo auto o "normalniejszej" tylnej kanapie to bierzcie Trifixa bez zastanawiania. Czytałem naprawdę masę artykułów na stronach niemieckich, angielskich i szwedzkich i jestem na 99% pewien, że bezpieczniejszego fotelika FWF nie znajdziecie. Lepszej jakości materiałów też chyba nie. Bezpieczniejsze są tylko RWF, no ale nie każde dziecko można do nich przekonać. Mojego z całą pewnością nie. :))
Jeśli chodzi o foteliki z osłoną tułowia to opinie są podzielone. Jakoś 60% ekspertów w PL i 70% zagranicznych jest na nie, ale trzeba poczekać na nowe testy w standardzie I-size. Osobiście chciałem kupić Cybex-a Pallas 2 FIX, ale dopóki sprawa się nie wyjaśni jednoznacznie to nie chciałem ryzykować. Ale na 100% "testy" tych fotelików zlecone przez Britax-a (Romer-a) są przekłamane. Potwierdzają to nawet eksperci przeciwni osłoną tułowia. Ogromnym plusem Cybexa jest to, że po zdjęciu osłony tułowia dla 18-36kg otrzymujemy fotelik Cybex Solution - jeden z najlepszych jak nie najlepszy fotelik w tej klasie, a na pewno cenie.
Mam nadzieję, że komuś się przyda. Poświęciłem dziesiątki godzina na zaznajomienie się z tym tematem (tak wiem to jest zboczenie), może dzięki temu ktoś inny nie będzie musiał tracić czasu.
W przedlifcie kanapa zdecydowanie nie jest "normalna" i nie każdy fotelik da się poprawnie zamontować ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=151554&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=151555&stc=1
Polecam powyższe foteliki polskiego producenta. Dodam, że firma zajmuje się również projektowaniem foteli do samolotów. Maja bardzo dobrą sprawdzona technologię zapożyczoną z lotnictwa.
Foteliki które ja mam zapiętę są z przedziału wagowego 9-25kg. Bardzo dobrze rozwiązany system mocowania pasami. Twarda skorupa. Super materiały wykończeniowe. W 159 mocowanie jest stabilne.
Fotelik nazywa się AVIONAUT GLIDER
W jednym jeździ 4 letnia córka, w drugim 11 miesięczny syn.
Czechopost, świetny ten fotelik. Bardzo mnie zaciekawił, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych jego testów. Masz może namiary na coś?
A dlaczego nie kupiłeś tego z większym zakresem (Evolvair)? Wydaje mi się ciekawszy, ale może był jakiś powód?
Evolvair nie brałem, ponieważ jest troche większy a w 9 kanapa nie jest za duża, poza tym wątpię aby dziecko ważące ponad 30 Kg chciało jeszcze jeździć w takim foteliku (wydaje mi się, że lepszy będzie sam poddupek). Glider ma o wiele lepszy wybór tapicerek i kolorów (dla syna mam skórzany, bo jest młodszy i nie raz brudnymi rączkami go wysmaruje to łatwiej jest umyć, córka ma welurowy cały bo się uparła na taki kolor :) ). Przez te lepsze tapicerki nie wziąłem z mocowaniem isofix, bo w tej wersji jest tylko najzwyklejsza tapicerka z gąbki. Nie jest ona za miła w dotyku.
Dzieciaki są zachwycone, od razu zasypiają jak gdzieś jedziemy, nawet na krótkich trasach.
Testy tylko przez PIMOT są przeprowadzane. To jest polski odpowiednik ADAC. Niestety jak do tej pory, żadna firma polska nie została zaproszona do testów ADAC Gdzieś chyba na stronie producenta był filmik wrzucony. Ja go tylko ręką dotknąłem i od razu byłem przekonany co do jakości wykonania.
Poza tym ja wolę dać zarobobić Polakom ;)
Czecho...
Zainteresowałeś mnie tym fotelikiem Avionaut.
Jeśli będę chciał z isofixem, to automatycznie z gorszą tapicerką?
Mam skórzaną tapicerkę, więc sądzę, że lepszym ze względu na stabilność po zamontowaniu będzie fotelik z isofixem.
Moższ wypowiedzieć się w powyższej kwestii?
Pozdrawiam.
-Rafał
Foteliki z isofix mają tylko podstawową tapicerkę. Mi osobiście ona nie odpowiadała. Ich system montażu pasami jest bardzo stabilny, nawet na skórze nie powinno być problemów.
Też zastanawiałem się nad tymi fotelikami, niestety nie ma żadnych testów, a jedna osoba obeznana w temacie mi lekko odradzała. Wolałem pewniaka więc dalej się nie zagłębiałem.
Ale jeśli ktoś chce to polecam popytać w komentarzach na tych stronach:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
http://foteliki-pod-lupa.pl/
Są to prawdziwi fachowcy i na pewno znają testy "z życia" tych fotelików. Jeśli oni nie mają uwag to można brać w ciemno.
Bez pytania kogoś kto zna się na rzeczy i przy braku testów raczej bym nie brał.
Ku przestrodze, te foteliki też mają wszystkie niezbędne homologacje:
https://www.youtube.com/watch?v=rDS1M4tBrBU
Kilka lat temu kupiłem fotelik firmy CARETERO, który miał wszystkie certyfikaty potrzebne do dopuszczenia na rynek. Drugi raz bym nigdy czegoś takiego nie kupił wyprodukowanego w Chinach. Skorupę tego fotelika można było w rękach zmiażdżyć a co dopiero musiało się dziać z tym fotelem w czasie wypadku.
Całe szczęście, że nie musiałem tego testować na własnych dzieciach.
Długo zagłębiałem się w temat fotelików, ale jak zobaczyłem AVIONAUT jak to jest wykonane, to nie trzeba było mnie długo przekonywać.
Przestrzegam przed zakupami przez internet. Trzeba fotel zobaczyć na żywo, najlepiej zapiąć w samochodzie i włożyć dzieciaka na próbę.
Nie wiem czy mogę ale wrzucę link do strony producenta:
http://www.avionaut.com/pl/oavionaut.php
Ja z kolei polecam kupno przez internet ale tylko z pewnego zrodla.. Roznice w cenie mozna przeznaczyc na lepsza tapicerke. Kupilem do Cromy Romer Safefix z nozka i TT. Jedne z najbezpieczniejszych fotelikow, w dodatku pasowal do tylnej kanapy i przedniego fotela.. Wykonanie w Romer jest bdb ale gorna polka to nie jest. Gorna polka jesli chodzi o material i wykonanie to Peg Perego.
Wysłane z mojego Grand X In
Koledzy w ostatnim numerze tygodnika MOTOR są testy fotelików w cenach do 190,00 zł i niestety wyniki nie są pozytywne.
Polecam lekturę osobom które wożą swoje skarby - na bezpieczeństwie dzieci chyba nie wolno oszczędzać !!
Dokładnie, jak widzę fury za 200k+ z fotelikami z Allegro za 180 zł to się nóż w kieszeni otwiera.
Ostatnio byłem w Smyku megastore i chciałem kupić Trifixa. Sklep większy od Lidla, zabawki nawet po kilka tysi, a foteliki co najwyżej ze średniej póki (kilka modeli) reszta badziew.
Spytałem się o Trifixa (nigdy nie było) i pogadałem sobie z 2 paniami z obsługi (bardzo sympatycznymi). Nie wysyłają im dobrych fotelików bo leża i nikt ich nie kupuje. Żeby było śmieszniej cenowo niewiele drożej niż internet, część nawet taniej. Ale większość osób traktuje fotelik jako zbędny wymóg i kupują produkty fotelikopodobne, żeby tylko mandatu nie dostać. Naoglądałem się różnych filmików, przeczytałem opisy kilku wypadków i zdjęć fotelików po wypadku. I powiem Wam, że na tym tak jak na oponach przesadnie oszczędzać nie można.
Ps. Peg Perego wcale nie są fotelikami z wysokiej półki. To zdecydowanie średnia półka, nawet średnia-niższa. Zobacz np. Cybex Sirona - to jest wyższa półka. Po wprowadzeniu standardu I-size zostanie prawdopodobnie najbezpieczniejszym fotelikiem, teraz ma "tylko" 4 gwiazdki. Ma być przetestowany przez szwedzki Test Plus i wtedy będzie wszystko wiadomo.
A miał ktoś z Was do czynienia właśnie z fotelikami typu Cybex Sirona montowanych tyłem do kierunku jazdy z grupy 9-25 kg? Bo mój smyk póki co ma głowę równo z górną płaszczyzną "nosidełka" a do jazdy przodem raz, że się nie kwalifikuje, dwa, że jazda w tej pozycji nawet po osiągnięciu odpowiedniego wieku i wagi wydaje mi się po prostu bezpieczniejsza.
Z RWF w tej kategorii masz Britax Max Way, wiele osób podkreśla, że to bardzo dobry fotelik, a noty ma zaniżone przez złe zamontowanie go przez ADAC. Z tego co wiem przeszedł pozytywnie Test Plus, a to dużo lepiej niż wszystkie ADAC-i i OEAMTC-i razem wzięte.
Albo BeSafe iZi PLUS.
Edit:
Tu masz nieco o "teście" tego fotelika przez ADAC:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...c-2013_24.html
Też się nad nim zastanawiałem, jedyne co może być minusem to podobno dość skomplikowany montaż.