Czołem, czy spotkaliście się z zamiennikami półosi lewej/prawej dla w/w silnika 2.4l 20V 175KM?
Czy tylko oryginały z ASO, wiecie jaki jest ich koszt?
Printable View
Czołem, czy spotkaliście się z zamiennikami półosi lewej/prawej dla w/w silnika 2.4l 20V 175KM?
Czy tylko oryginały z ASO, wiecie jaki jest ich koszt?
nigdy nie widziałem zamienników, a co Ci padło, że szukasz całych półosi
pewnie kielich z krzyżakiem
niby nie ma zamienników, albo słabo szukałem, jeśli już tylko regenerowane.
Wg. opinii 2 mechaników do wymiany półoś (oznaczona nr 1) - cały element ma duże luzy poprzeczne.
Załącznik 98844
a jak objawiał się ten luz podczas eksploatacji auta ?
Buja budą przy przyspieszaniu, zdejmiesz nogę z gazu, ustępuje.
W 156 kielichy i półoś jako "pret" tylko oryginał, resztę da się znaleźć zamienniki, co przy krzyżaku i odsłonach przegubów od razu odradzam.
Porownaj ceny w autosklepie i tanifiat z allegro.
Koszt dla 156 20V, kielich lewy 500, prawy 700, krzyzaki po 200, osłony chyba 40x4, opaski łącznie 40, przeguby zewnętrzne z zamiennika po 200.
Mechanicy wolą wymieniać całą półoś niż się bawić ze starą, dlatego jak jesteś pewien ze zewnętrzne przeguby i ośki są dobre, to sporo przyoszczędzisz. Współczuję wydatków.
Hej. Lekkie drganie kabiny podczas jazdy, mocniejsze przy wciskaniu gazu, przy każdej zmianie biegów wyraźny jednorazowy, metaliczny dźwięk uderzenia (luzu) z prawej strony w okolicach półosi właśnie.
- - - Updated - - -
Heh. Wydatki ogarnę, ale wolę nie wydawać na cały element jeśli tylko do wymiany jest jedna jego część. Pozostaje głębiej zbadać temat, co z racji nieobycia mechanicznego może być problematyczne ;)
Wymiana samych przegubów może nie pomóc na stuki zostaną bo frezy na półosi też się wyrabiają i pozostanie luz.
No, no - komplet w ASO 3kPLN. Sam kielich 1100 PLN (tylko oryginał), krzyżak 350 PLN.
Ok 30% jeszcze się uda ugrać, zobacz w AS24.
Wymieniony krzyżak + kielich = zero drgań, cudo :).
Mam ten sam motor i ten sam problem
cena z ASO
prawa strona - kielich 1660 org. a regenerowany ( in Italy) ok 1040 + krzyżak 360 zł
lewa strona - 760 zł org + krzyżak 360
przy takich cenach ręce opadają. Dobrze że żonka "użyczyła" swojego wozidła z gęsią na masce to mam czym jeździć.
gdzie kupiłeś i za ile?
Niedawno wymieniłem prawą półoś bo w czasie przyspieszania coś stukało. Zdobyłem używkę, wymieniłem łożysko podpory, założyłem i ... nadal stukało. pojechałem w trasę i wróciłem na lawecie. Okazało się, że stukanie dochodziło nie z półosi a z koła zamachowego. W automatach to jest po prostu cienka blacha z wieńcem do rozrusznika. Była popękana i w końcu całkiem się urwała. Mam teraz zapasowy kielich i krzyżak na prawą stronę a luz na lewej półosi, tylko nie na kielichu a na mechanizmie różnicowym, ale to inna bajka.;)
W sprawie regenerowanych półosi. Robiłem prawą jak i lewą stronę.
z długa półosią pojechałem do warsztatu obok METCOMP Piaseczno, wymieniono, krzyżak kielich, łożysko podpory, manszety, za całość zapłaciłem coś około 900+-, mniej drgało a mechanik powiedział że jeszcze krótką muszę zrobić.
Półoś krótką wysłałem do MOTOMAXu w Toruniu (z doświadczenia bo kiedyś skracałem u nich półośki do Corsy pod 2.0), było generalnie bez problemu szybko i nie drogo zapłaciłem jakieś 500 zł +-
Drgania nie ustępowały, wizyty u różnych mechaników nic nie pomogły i nie wiadomo było co jest powodem, może dwumas może docisk, z pomocą przyszedł SEMRI, wysyłają swój stary kielich (półoś długa). W połączeniu długi kielich i regeneracyjnych części z METCOMPu (krzyżak oraz przegub zew.) przestało drżeć. Wynikiem dotychczasowych problemów był sposób regeneracji kiellicha. METCOMP tnie kielich przy podstawie i wspawuje element, w którym pracuje krzyżak, nie wiem czy to jednorazowy przypadek ale mój kielich zespawano nie poprawnie przedłużając względem nominału o 5mm półoś.
Także nie polecam METCOMPu ul. Geodetów 176
Gdzie kupowaliście regenerowane prawe kielichy do 166? Tani fiat z allegro twierdzi, że nie ma takiej możliwości a oryginał 1540zł kosztuje. Taki kielich do 156 kosztuje ok. 800zł, masakryczna różnica w cenie...
Niestety tak jest. Jedna cyferka wyżej, samochód o segment wyżej i cena 2 razy większa.
Oryginał kosztuje dokładnie 3000 nie słuchaj nikogo kto ci tu miesza kup całą używana polos za 500 zł która nie ma luzu i już nigdy nie kupuj regenerowanaj
Lewy kielich kupiłem w orginale a prawy kupiłem ładną używkę, do tego nowe krzyżaki i osłony i powinno być OK. Wymienię sobie na spokojnie do końca wakacji, na razie trzeba sobie wyjechać odpocząć.
Ostatnio przeglądam allegro i patrze, że są nowe kielichy u taniegofiata do 2.4 JTD 20V za 600zł link:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-166...531561483.html
Czyżby jakiś przełom!! Co prawda ja już zregenerowałem w tym roku pół oś-jedna w piasecznie drugą w mińsku maz. ale może komuś się przyda bo cena dwa razy niższa.
Od czego niższa to jest cena? :P Za sam kielich tyle się płaci.
Lewa strona tak kosztuje, prawa to dramat :)
Ale przecież da się usunąć luz na półosiach poprzez wsadzenie pomiędzy łożysko i obudowę tulejki dystansującej (takiej podkładki) - nie wiem czy do 166 też są, bo do 156 można kupić takowe kasujące od 1,7 do 2,7 - cena 30zł za sztukę w aso alfy
ps. jak coś bredzę poprawcie
Podkładki są do kasowania luzu na łożysku stożkowym mechanizmu różnicowego. Do 10v są dostępne, nie wiem jak jest z 20v.
Jak masz luz na kielichu, albo samej półosi to podkładki nic nie pomogą.
Cena panie, cena... or it didn't happen.
Z tego co wiem, nie ma zamienników kielichów.
Witajcie półosie do tego auto to jakoś 640 lewa i około 700 prawa jakoś tak to wygląda, przepraszam, że tak długo odpowiadałem ale wakacje.
Prawa do 156 jest faktycznie za około 800zł ale do 166 kosztuje juz 1500....jakby ktos chcial to mam uzywaną, kupiłem dla siebie ale moja okazała się też dobra.