Czołem, czy spotkaliście się z zamiennikami półosi lewej/prawej dla w/w silnika 2.4l 20V 175KM?
Czy tylko oryginały z ASO, wiecie jaki jest ich koszt?
Czołem, czy spotkaliście się z zamiennikami półosi lewej/prawej dla w/w silnika 2.4l 20V 175KM?
Czy tylko oryginały z ASO, wiecie jaki jest ich koszt?
pewnie kielich z krzyżakiem
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
niby nie ma zamienników, albo słabo szukałem, jeśli już tylko regenerowane.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
a jak objawiał się ten luz podczas eksploatacji auta ?
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Buja budą przy przyspieszaniu, zdejmiesz nogę z gazu, ustępuje.
W 156 kielichy i półoś jako "pret" tylko oryginał, resztę da się znaleźć zamienniki, co przy krzyżaku i odsłonach przegubów od razu odradzam.
Porownaj ceny w autosklepie i tanifiat z allegro.
Koszt dla 156 20V, kielich lewy 500, prawy 700, krzyzaki po 200, osłony chyba 40x4, opaski łącznie 40, przeguby zewnętrzne z zamiennika po 200.
Mechanicy wolą wymieniać całą półoś niż się bawić ze starą, dlatego jak jesteś pewien ze zewnętrzne przeguby i ośki są dobre, to sporo przyoszczędzisz. Współczuję wydatków.
Ostatnio edytowane przez semri ; 15-06-2013 o 00:58
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Hej. Lekkie drganie kabiny podczas jazdy, mocniejsze przy wciskaniu gazu, przy każdej zmianie biegów wyraźny jednorazowy, metaliczny dźwięk uderzenia (luzu) z prawej strony w okolicach półosi właśnie.
- - - Updated - - -
Heh. Wydatki ogarnę, ale wolę nie wydawać na cały element jeśli tylko do wymiany jest jedna jego część. Pozostaje głębiej zbadać temat, co z racji nieobycia mechanicznego może być problematyczne![]()
Wymiana samych przegubów może nie pomóc na stuki zostaną bo frezy na półosi też się wyrabiają i pozostanie luz.