Napisał
kulisek
Jako że mam nową giulię z 2025 roku, to chciałem po 2000 km wymienić olej. Więc stwierdziłem, że ok zrobię to w ASO, żeby nie było przypału. Dodatkowo chciałem, żeby zainstalowali mi wideorejestrator który zakupiłem. Przy umawianiu wizyty umówiłem się na 850 zł za wymianę oleju, jednak nie potwierdzałem jaka jest cena za montaż kamerki. Przy oddawaniu auta jestem przekonany, że pan w serwisie powiedział , że taki montaż kosztuje circa 250zł. Jakież było moje zdziwienie, gdy na fakturze zamiast 250 zł widniało 850 zł netto za montaż kamerki. I teraz zastanawiam się - czy zostałem wydymany przez ASO serwis, czy jednak było to nieporozumienie - niestety jest to słowo przeciw słowu - pan przyjmujący auto oczywiście twierdzi że mówił o 850 za montaż kamerki, ja jednak jestem przekonany że mówił 850 olej i 250 zł instalacja kamerki. Ostatecznie zapłaciłem, jednak raczej moja noga w tym ASO już nie postanie i nie dostaną ode mnie żadnych pieniędzy. CHoć nie jestem w stanie udowodnić mojej racji, to jednak niesmak pozostał - Alfa romeo zniechęciła mnie do siebie jako marka i teraz rozumiem dlaczego nie można stawiać znaku równości między alfą a markami premium - przez to zachowanie na pewno następne auto to nie będzie alfa, dla Zasady (#pdk).