Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Na włoskim forum przód kojarzą z tą fotą Bilda:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-e.jpg
Wyświetleń:	516
Rozmiar:	42.8 KB
ID:	170772  
    Ostatnio edytowane przez ris ; 23-06-2015 o 20:45

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Na prezentację jutrzejszą auto powinno wyglądać tak :

http://2.bp.blogspot.com/--s74OqpFIR...-Concept-6.jpg
    No powinno, a moim zdaniem te dwa niby zdjecia, ktorymi tak sie ekscytujemy maja tyle wspolnego z rzeczywistoscia co to z Twojego linku.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał tomito Zobacz post
    Jeśli to auto na tych szpiegowskich fotkach to ten długo wyczekiwany i dopracowywany model - to BMW i Audi nie muszą się martwić o konkurencję w tym segmencie... otworzą jutro szampana. Dlaczego? Bo będą widzieć, że nawet Alfa Romeo już nie jest w stanie im dorównać stylistycznie... tak jest, stylistycznie. Ostatnie modele BMW czy Audi pokazują, że niemiaszki potrafią zrobić ładne auto. Napęd na tył i obiecana V6 od Ferrari/Maserati nie podbije sprzedaży, chyba że Alfa idzie w dumping cenowy i po 15000 EUR będzie te auta sprzedawać...
    Ja tak czytam i się zastanawiam - Jeżeli tobie stylistycznie się lepiej podoba TO : od wizji nowej Alfy to ( rozumiem -gust ) nie mam pytań . BMW wszystkie modele róznią się rozstawem osi . Nowe Q7 wygląda gorzej niż stare ( grill ma jak ruszt z kuchenki Ewy ) . Jaka linia??? Jedyną linię to ma nigdy nie lubiany przeze mnie Mercedes . Jak kochałem Beemki ( do modelu E39 ) tak obecnie nie mogę patrzeć na to co wypuszczają na rynek . W salonie chyba sami mylą modele . Osobiście uważam ,że Niemców kopie po tysiąckroć Mazda ze swoją 3ką i 6tką i cała brać koreańska . Się zastanawiam gdzie w Audi jest linia studia Italdesign ,którego jest właścicielem , chyba w linii wycięcia popielniczki . Dajcie szanse temu autu . Jutro albo walimy gorzałę z radości albo ( jak wsadzą przód z Julki ) z rozpaczy . Narazie zanosi się na pierwszy aspekt . PS. Mi tam trąci Maserakiem ale akurat mnie to cieszy -szlachecki rodowód mile widziany .
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BMW3SeriesTouring-F31--4586_7.jpg
Wyświetleń:	475
Rozmiar:	71.9 KB
ID:	170771  
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 23-06-2015 o 20:50

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Od 3h oglądam te fotki i nie mogę wyjść ze zdziwienia, że zdjęcia wyszłyby 24h przed premierą, w jakimś garażu, w tle z jakimś gościem. Na samej mecie pozwoliliby na coś takiego?
    Po drugie...przecież to BMW 3. Ta sama linia okien, te same tylne okno, ta sama bryła, ta sama antena, klamki, nie za duże tego przypadkiem? Do tego ten tragiczny napis Giulia.
    Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nie da się tak zaskoczyć designem jak w 97 przy 156, no ale jednak Alfa musi się wyróżniać.

A może te zdjęcia to po prostu fake?

edit. Na FB Tipo952 piszą, że te fotki to prototyp sprzed kilku miesięcy i jutro zobaczymy inne auto. Ciekawe...
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 23-06-2015 o 20:56

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Od 3h oglądam te fotki i nie mogę wyjść ze zdziwienia, że zdjęcia wyszłyby 24h przed premierą, w jakimś garażu, w tle z jakimś gościem. Na samej mecie pozwoliliby na coś takiego?
    Po drugie...przecież to BMW 3. Ta sama linia okien, te same tylne okno, ta sama bryła, ta sama antena, klamki, nie za duże tego przypadkiem? Do tego ten tragiczny napis Giulia.
    Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nie da się tak zaskoczyć designem jak w 97 przy 156, no ale jednak Alfa musi się wyróżniać.

Tez tak mysle.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Zamaskowany muł miał podobne cechy (łącznie z wydechem). Wątpię, że to fake.
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Myślę że po prostu jest wiecej osób do obsługi tego wydarzenia i wszytskich nie dali rady upilnować.

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Na FB w profilu tipo 952:

Una nostra fonte , che ci crediate o meno, ci ha riferito che la macchina che sarà presentata domani non sarà quella riportata nelle foto che stanno girando da oggi pomeriggio . La seguente è un prototipo di diversi mesi fa.
    Nasza źródła, wierzcie lub nie, nam powiedział, że samochód, który zostanie przedstawiony nie będzie jutro obserwowanej w zdjęć, które zwracają od dziś po południu. Oto prototyp kilka miesięcy temu

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Kurde ale wyszedł ten Fake nadspodziewanie dobrze . No jak to Fake to oby było nie gorzej

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Karlos Zobacz post
    Tył ociężały wygląda jak doklejony a bok z tymi klamkami przypomina Skodę Octavia.
    Dokładnie to samo skojarzenie miałem. Tył fajny (poza napisem) ale całościowo mam jednak wielką nadzieję, że to fake jest...
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html